8-daagse fietsvakantie Innradweg

Graubünden, Zwitserland

  • Dwars door Alpen langs de rivier de Inn
  • Fiets van Zwitserland naar Oostenrijk
  • Ontdek kunst, cultuur en ongerepte natuur met fantastische panorama’s
  • Beleef Sankt Moritz, Innsbruck, Landeck en pittoreske dorpjes
  • Dag etappes van ca. 35 tot ca. 65 km
Fietsvakantie Innradweg
Fietsvakantie Innradweg
Fietsvakantie Innradweg
Fietsvakantie Innradweg
Fietsvakantie Innradweg
Fietsvakantie Innradweg
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Sankt Moritz

Individuele aankomst in Sankt Moritz of aankomst in Innsbruck en vervolgens met een bustransfer naar Sankt Moritz (bij te boeken). Ontdek de exclusieve boetieks en restaurants van deze bruisende jetset stad of ga genieten in het Ovaverva bad. U kunt ook de rijke historie van de stad ontdekken of een bezoek brengen aan het Engadin museum en de kerk met zijn scheve toren.

Dag 2: Rondrit omgeving Sankt Moritz (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Tijdens uw eerste fietsdag kunt u genieten van de fascinerende omgeving van Sankt Moritz en naar de bron van de rivier de Inn fietsen.

Dag 3: St. Moritz – Zernez (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

De dag etappe leidt u naar Zernes. U fietst door het hooggelegen dal van het Oberengadin. U passeert de dorpen Samedan, bekend om haar oude toren, La Punt met zijn prachtige vroeg gotische kerk San Andrea en de fresco's en Zuoz met de fraaie raamschilderingen in de kerk van San Luzi. Het schilderachtige dorp Zernez is de toegangspoort tot het Zwitserse Nationale Park. Neem zeker even een kijkje in het informatiecentrum, het Nationalparkhaus.

Dag 4: Zernez – Scuol (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Uitgerust stapt u weer op de pedalen en fietst omringd door bossen en hoge bergen door het Nationale Park. Allereerst gaat het naar Lavin dat het karakter van een oud bergdorp heeft weten te behouden. Vervolgens naar Guarda met zijn beschilderde huizen. De naam van het mooie dorpje Guarda,"Kijk!", is ontleend aan het prachtige uitzicht dat u hier kunt genieten over de omgeving. De eindbestemming van vandaag is Scuol. Hier vindt u het badencomplex "Bogn Engiadina" en het kasteel van Tarasp, het majestueuze herkenningspunt van de Engadin.

Dag 5: Scuol – Ried/Prutz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanuit Scuol en Martina bereikt u de Oostenrijkse grens. Dan gaat het via Pfunds en Tösens naar Ried/Prutz. De schilderachtige route leidt u langs de rivier de Inn naar de beroemde Finstermünsterkloof. De pittoreske dorpskernen van Stuben en Pfunds in het Oostenrijkse Tirol zijn aanraders voor een kleine pauze.

Dag 6: Ried/Prutz – Imst (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Door het "Obere Gericht" van Ried fietst u via Prutz dal afwaarts naar Landeck. Deze stad herbergt vele culturele schatten zoals het kasteel met het kasteelmuseum, de ruïne Schrofenstein, de oude Gerberbrücke en de locatie van de Tiroolse onafhankelijkheidsstrijd in 1703. Langs het klooster van Zams en door de beschermde Milser Au, een beschermd oeverbosgebied, gaat het dan naar Imst. In deze stad van de bronnen vindt u talrijke kerken, kapellen en barokke herenhuizen. Het historische klooster Barmherzigen Schwestern het 13e eeuwse Rofenstein zijn zeker een bezoek waard. Heeft u zin in een wandeling, dan is de Rosengartenkloof een aanrader.

Dag 7: Imst – Innsbruck (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Op deze laatste fietsdag van uw fietsvakantie voert de etappe u door kleine gezellige dorpjes langs de rivier de Inn. Het culturele hoogtepunt van vandaag is het cisterciënzerklooster van Stams met zijn stiftkerk en het rozenrooster. Talrijke kerken en ruïnes houden de wacht hoog boven het Inntal. De machtige Martins bergwand begeleidt u naar de stad Innsbruck met zijn middeleeuwse oude binnenstad en zijn vele bezienswaardigheden.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging in Innsbruck

Vergeet niet voor uw vertrek de vele bezienswaardigheden van Innsbruck te ontdekken zoals het beroemde “Gouden Dak”, de Stadstoren, de Hofburg, de Hofgarten en het Helbinghaus. Daarom is een verlengingsnacht in Innsbruck zeker aan te bevelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Innradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.