Fietsvakanties in Zwitserland

Zwitserland nodigt u uit voor een unieke individuele fietsvakantie! Deze stoere bergstaat heeft veel te bieden voor een mooie fietsreis. U verwacht het misschien niet maar Zwitserland is een ideaal fietsland, u kunt kiezen voor de bergen maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor het vlakke traject. In Zwitserland zijn vele mooie fietsvakanties mogelijk. Langs de rivierdalen van de Rijn of de Rhône is het heerlijk rustig fietsen en ook het fietspad langs de Bodensee, met zijn heerlijke zomerklimaat, is een populaire fietsroute.

Ga met ADE op verkenning in Zwitserland en maak een mooie fietsvakantie door het prachtige berglandschap, volg de Rijn en bewonder de vele meren die het land kent. Tijdens een fietsvakantie in Zwitserland verblijft u in goede hotels, zijn trein- en boottrajecten inclusief en worden u koffers vervoerd door het bagagetransport.

Lake Lungern
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
10-daagse fietsvakantie Zwitserse Ronde
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in Zwitserland!

Ook de Zwitsers zelf fietsen veel, de wegen zijn breed en goed en de hoffelijkheid van de Zwitsers maken dat u zich veilig voelt. Begin jaren negentig is men begonnen met het fietsroutenetwerk en op dit moment is er 8.500 kilometer aan bewegwijzerde routes door heel Zwitserland. Het is een gastvrij land met een enorme variëteit aan culturele manifestaties en levende tradities met maar liefst 4 landstalen. Culinair kunt u genieten van een flink aantal alpenkazen en in Wallis is natuurlijk racletten populair.

Bij alle fietsvakanties van ADE kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagevervoer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.