Fietsvakanties over de Drau Radweg

Fiets over de ca. 510 km lange fietsroute

De Drau Radweg biedt voor ieders wat wils en is daarmee ook zeer geschikt voor het hele gezin.

De gehele fietsroute loopt van door Zuid- en Oost-Tirol, Karinthië, Slovenië en Kroatië. Tijdens de fietsvakanties over de Drau Radweg vormt de rivier de Drau de rode draad van de route.

Drauradweg voor gezinnen
drau-radweg-(c)-gerdl Wörthersee
10-daagse hochpusertal en Maribor

De Drau en de Drau Radweg

De Drau, de op 4 na grootste zijrivier van de Donau en ca. 750 km lang, ontspringt in Toblach in het Italiaanse Zuid-Tirol. Al snel stroomt de rivier door Oostenrijk, een levensader voor Oost-Tirol en Karinthië. Bij Lavamünd stroomt de Drau Slovenië binnen richting de mooie steden Dravograd en Maribor. Hier verlaat de Drau de Alpen en baant zich een weg door de Pannonische laagvlakte om vervolgens bij Varazdin aan de Kroatisch Sloveense grens te komen. Hier eindigt de Drau Radweg maar de Drau stroomt verder om uiteindelijk in Hongarije in de Zwarte Zee te stromen.

Vooral in Oostenrijk loopt de Drau Radweg over goed te fietsen wegen, soms geasfalteerd en soms ook niet, maar altijd bijna direct aan de oever van de rivier. Derhalve dat dit gedeelte van ca. 290 km lang het meest populaire deel van de Drau Radweg is. Ondanks dat u door bergen fietst is de Drau Radweg een redelijk vlakke route.

Het decor van de route in Oostenrijk wordt bepaald door de bergen van de Dolomieten, de mooie landschappen van het Rosental, indrukwekkende kloven in Karinthië en heerlijke meren. Al fietsend langs de Drau passeert u authentieke dorpjes, levendige steden en mooie landschappen die u niet snel zult vergeten!

Tauernradweg

Bekijk alle fietsvakanties in Oostenrijk!

baai in Kroatie

Ga op ontdekking in Kroatië