Istrië

Een fietsvakantie in Kroatië!

Kan dat? Jazeker en het land wordt steeds populairder bij de fietsliefhebber. Het is dan ook een prachtige fietsbestemming. De uitgestrekte kuststrook van honderden kilometers lang met meer dan duizend bewoonde en onbewoonde eilanden. De cultuur en geschiedenis die u tijdens uw fietsvakantie tegenkomt. Het prachtige heuvelachtige binnenland waar de tijd als het ware heeft stil gestaan. Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee en tevens de meest toeristische regio van Kroatië. De gastvrije bevolking die u met open armen ontvangt. Dit alles maakt dat de ADE fietsspecialisten Kroatië van harte aanbevelen voor uw fietsvakantie.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Zee en landschap Kroatië
Pula Kroatie
Pula arena Kroatie
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen in Kroatië!

Ontdek Kroatië per fiets. De mogelijkheden zijn eindeloos maar heel populair is het schiereiland Istrië. Toch verdient het land dat u ook de rest van Kroatië ontdekt. Denk daarbij aan de Kvarner eilanden, de bergstreek Gorksi Kotar, de regio Lika Karlovac en het Dinarische karstgebied met de bergen en passen tot aan de Dalmatische kust. Vooral aan de kust zijn de wegen goed maar er komt wel enig klimwerk aan te pas. De hoofdwegen kunnen erg druk zijn dus daar moet u wel goed oppassen. De beste fietsperiode zijn de maanden mei en juni, september en oktober. De grootste hitte is er nog niet of al voorbij evenals de grootste zomerdrukte. ADE Actief door Europa heeft enkele fietsvakanties voor u uitgezocht maar schroom niet om bij onze fietsspecialisten meer informatie of andere mogelijkheden op te vragen. Samen met u maken wij uw fietsvakantie tot een ware belevenis!

echtpaar fietsen en wandelen istrië

8-daagse fietsvakantie Istrië

Een van onze meest populaire fietsvakanties in Kroatië. U start in Triëst en fietst langs de mooie Adriatische kust van Istrië naar Pula.

istrie in kroatie

8-daagse fietsvakantie Venetië, Triëst, Istrië

Met als startpunt Venetië fietst u grotendeels langs de Adriatische kust naar Porec. Combineer Italië en Kroatië tijdens uw fietsvakantie.

fietsvakantie istrie

8-daagse fietsreis standplaats Istrië

Vanuit Porec maakt u diverse fietstochten variërend van ca. 35 tot 55 km. Verken het schiereiland Istrië tijdens deze fietsvakantie.

Rovinj Kroatie

8-daagse fietsvakantie van Klagenfurt naar Zagreb

Vanuit het Oostenrijkse Klagenfurt fietst u door Slovenië naar Zagreb. Onderweg komt u langs Maribor en Villach.

Istrie Plitvice meren

Bezienswaardigheden

  • Het Amfitheater van Pula
  • De Plitvice Meren
  • Havenstadje Umag
  • Tempel van Augustus in Pula
  • Eufrasiusbasiliek in Porec
  • Baredine grotten
  • De Balbi Arch in Rovinj
  • Brijuni Nationaal Park
Fietsvakantie Kroatië

Meer informatie gewenst?

Voor extra advies, een offerte- of reserveringsaanvraag voor een mooie fietsvakantie, kunt u altijd contact opnemen met het team van ADE "Actief door Europa". Ons telefoonnummer is 0547 380945. Wij helpen u graag! U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen of een vraag stellen via het contactformulier of gebruik onze chat!