Een fietsvakantie in Kroatië!

Kan dat? Jazeker en het land wordt steeds populairder bij de fietsliefhebber. Het is dan ook een prachtige fietsbestemming.

De uitgestrekte kuststrook van honderden kilometers lang met meer dan duizend bewoonde en onbewoonde eilanden. De cultuur en geschiedenis die u tijdens uw fietsvakantie tegenkomt. Het prachtige heuvelachtige binnenland waar de tijd als het ware heeft stil gestaan. Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee en tevens de meest toeristische regio van Kroatië. De gastvrije bevolking die u met open armen ontvangt.

Dit alles maakt dat de ADE fietsspecialisten Kroatië van harte aanbevelen voor uw fietsvakantie.

Pula - Kroatie
Rovinj - Kroatie
Pula amfitheater Kroatie
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in Kroatië!

Ontdek Kroatië per fiets. De mogelijkheden zijn eindeloos maar heel populair is het schiereiland Istrië. Toch verdient het land dat u ook de rest van Kroatië ontdekt. Denk daarbij aan de Kvarner eilanden, de bergstreek Gorksi Kotar, de regio Lika Karlovac en het Dinarische karstgebied met de bergen en passen tot aan de Dalmatische kust.

Vooral aan de kust zijn de wegen goed maar er komt wel enig klimwerk aan te pas. De hoofdwegen kunnen erg druk zijn dus daar moet u wel goed oppassen.

De beste fietsperiode zijn de maanden mei en juni, september en oktober. De grootste hitte is er nog niet of al voorbij evenals de grootste zomerdrukte. ADE "Actief door Europa" heeft enkele fietsvakanties voor u uitgezocht maar schroom niet om bij onze fietsspecialisten meer informatie of andere mogelijkheden op te vragen. Samen met u maken wij uw fietsvakantie tot een ware belevenis!