Fietsen over de Alpe-Adria Radweg

Ontdek Oostenrijk en Italië tijdens een fietstocht van Salzburg naar Grado

Tijdens een fietsvakantie over de Alpe-Adria Radweg fiets u van de Oostenrijkse Alpen naar de Adriatische Zee. De fietsroute loop over rustige fietspaden, rustige wegen en langs oude spoorlijnen. De route is vrijwel vlak en dalend, hier en daar kunt u een enkele klim tegen komen.

Een fietsvakantie over de Alpe-Adria Radweg is een onvergetelijke ervaring. U vertrekt vanuit de prachtige stad Salzburg, de geboorte stad van Mozart en haar prachtige barokke binnenstad. Daarna vervolgt u het Alpe-Adria fietspad richting het nationale park Hohe Tauern, het park kent vele hoogte punten waaronder de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, en prachtige watervallen.

Uitzicht  Alpe Adria
Fietsers Alpe Adria
Dom in Salzburg Oostenrijk

Route Alpe-Adria

Ook voert de Alpe-Adria Radweg u door Villach, vergeet vooral niet te genieten van deze historische stad aan de Drau! Bewonder de prachtig gekleurde huizen en de gotische St. Jakob kerk. Na een bezoek aan Villach laat u Karinthië en Oostenrijk achter u en volgt u de Alpe-Adria Radweg richting Italië en de Italiaanse Kust.

In Italië fiets u langs steden Venzone, Udine en Aguileia voordat u het mooie Grado bereikt. Voordat u de zee en de stranden bereikt fiets u door bossen en door groene dalen met de oude spoorlijn aan uw zijde. Tijdens uw fietsvakantie mag een bezoek aan de historische plaats Gemona del Friuli niet ontbreken. Als u de bossen achter u heeft gelaten zult u merken dat u steeds meer wijngaarden gaat zien in uw fietsomgeving. Het eindpunt van het Alpe-Adria fietspad bevindt zich in Grado, hoe dicht u bij de zee komt hoe waterrijke uw omgeving wordt met verschillende kanalen. Verken in Grado de prachtige stranden, de lagune en de mooie binnenstad.

Tauernradweg

Fietsvakanties in Oostenrijk

Donau - Regensburg

Alle fietsbestemmingen

Bekijk alle fietsbestemmingen van ADE!