De populairste fietsroutes van Europa

Van de Elberadweg tot aan de Weserradweg en van de Loire à Vélo tot aan de Elfstedenroute biedt Europa alles voor de actieve vakantieganger.

Of u nu gaat fietsen in Frankrijk, Duitsland of Nederland, het afwisselende landschap leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht.

Spring op de fiets en ontdek de populairste fietsroutes van Europa!

Vijflanden fietsen
Krijtrotsen Rügen Oostzee
Donau - Regensburg

Fietsen langs de Loire

Een van de populairste fietsroutes in Frankrijk is “La Loire à Vélo”. De fietsroute is ca. 800 km lang en gaat door 6 verschillende departementen. De 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo -Nevers-Orléans begint in Nevers in Midden-Frankrijk en gaat dan noordwaarts langs de bekende wijnstad Sancerre richting Orleans. Maak in ´de stad kunst en geschiedenis´ een wandeling door het historische centrum. Vanaf het hoger gelegen Sancerre, gedomineerd door zijn 15e eeuwse 'Tour des Fiefs', geniet u van een schitterend uitzicht over de Loirevallei.

Fietsen langs de Donau!

Al jarenlang is de Donauradweg een van de meest geliefde fietsroutes van Duitsland en Oostenrijk. Van de bron van de Donau fietst u naar Passau. Dan volgt het meest populaire deel van Passau naar Wenen. Ondanks dat dit het meest populaire deel is, is dit zeker niet het einde van de Donauradweg. Vanaf Wenen kunt u namelijk de rivier verder volgen naar Bratislava en Boedapest!

Fietsen langs de Rhône!

Met een lengte van 815 km, grotendeels langs de oevers van de Rhône, is de prachtige fietsroute ViaRhôna geschikt voor ieder niveau en staat zij garant voor een bijzondere fietservaring door schitterende landschappen. De start van de ViaRhôna ligt bij het Zwitserse Genève. De machtige Mont Blanc doet u uitgeleide als u het Zwitserse landschap verwisselt voor het Franse “savoir vivre”. Zo bereikt u Lyon. Van daaruit vervolgt de Rône zijn weg om uiteindelijk in de Middellandse Zee te stromen.

Mont Saint Michel

De beroemdste fietsroutes van Frankrijk

fietsvakanties elberadweg

De beroemdste fietsroutes van Duitsland

Leeuwarden

De beroemdste fietsroutes van Nederland

Oostenrijk - Salzburg

De beroemdste fietsroutes van Oostenrijk

Rovinj Kroatie

De beroemdste fietsroutes van Kroatië

Toscane - dom pisa

De beroemdste fietsroutes van Italië

Fietsers Alpe Adria

Waarom boeken bij ADE - Actief door Europa?

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Fietsvakantie inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Fietsen te huur, ook E-Bikes
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek o.b.v. halfpension in hotels
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Reisadvies op maat voor uw fietsvakantie
  • Deel uw fietsreis zelf in!