De populairste fietsroutes van Europa

Van de Elberadweg tot aan de Weserradweg en van de Loire à Vélo tot aan de Elfstedenroute biedt Europa alles voor de actieve vakantieganger. Of u nu gaat fietsen in Frankrijk, Duitsland of Nederland, het afwisselende landschap leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Spring op de fiets en ontdek de populairste fietsroutes van Europa!

Loire à Vélo kasteel bloementuin
Vennbahn samen langs de spoorlijn
Stein am Rhein Bodensee

Fietsen langs de Loire

Een van de populairste fietsroutes in Frankrijk is “La Loire à Vélo”. De fietsroute is ca. 800 km lang en gaat door 6 verschillende departementen. De 7-daagse fietsvakantie Loire à Vélo -Nevers-Orléans begint in Nevers in Midden-Frankrijk en gaat dan noordwaarts langs de bekende wijnstad Sancerre richting Orleans. Maak in ´de stad kunst en geschiedenis´ een wandeling door het historische centrum. Vanaf het hoger gelegen Sancerre, gedomineerd door zijn 15e eeuwse 'Tour des Fiefs', geniet u van een schitterend uitzicht over de Loirevallei.

Fiets door het Natuurpark Lüneburger Heide!

Fietsen door een zee van lila... Dat is de 7-daagse fietsvakantie door de Lüneburger Heide! Verheug u op een rondtour door het Natuurpark Lüneburger Heide en ontdek de landschappelijke veelvoud van deze grootste samenhangende heidevlaktes in midden-Europa. Bijzonder intensief beleeft u het kleurenschouwspel in augustus in de bloeitijd van de heide.

U fietst via Niederhaverbeck naar het romantische Heidedorp Wilsede, dat alleen te voet, per fiets of per koets te bereiken is. De goed bewaard gebleven oude binnenstad van Lüneburg getuigt nog van het rijke verleden met de oude Patriciershuizen en een indrukwekkend zoutmuseum. Bezichtig de mooie Horster molen, bewonder het prachtige kasteel in Winsen an der Luhe en geniet van de wijde omgeving aan de oever van de Elbestroom...

Loire à Vélo fietsen

De beroemdste fietsroutes van Frankrijk

8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

De beroemdste fietsroutes van Duitsland

IJsselmeer terrasje aan het water

De beroemdste fietsroutes van Nederland

Fietsers Alpe Adria

Waarom boeken bij ADE - Actief door Europa?

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Fietsvakantie inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Fietsen te huur, ook E-Bikes
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek o.b.v. halfpension in hotels
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Reisadvies op maat voor uw fietsvakantie
  • Deel uw fietsreis zelf in!