10-daagse fietsvakantie Veloscenie, Parijs - Mont Saint Michel

Ile de France, Frankrijk

  • Lichtstad Parijs
  • Versailles
  • 5 UNESCO Werelderfgoedlocaties
  • Chartres met de beroemde kathedraal
  • Mont Saint Michel
Parijs - Londen
Veloscenie in zicht van Mont St. Michel
Veloscenie - kasteeltuin
Veloscenie bij Domfront
Veloscenie
Veloscenie Parijs Notre Dame
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Parijs

U arriveert in de metropool Parijs, de stad van de liefde en met ongekend vele historische en culturele hoogtepunten.

Dag 2: Parijs - Versailles (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

De eerst fietsetappe laat u kennis maken met Parijs als fietsstad. U passeert onder andere de Notre Dame, de Eiffeltoren en andere belangrijke bezienswaardigheden. Dan fietst u vanuit het hectische Parijs over de rustige wegen van de vallei van La Bièvre die u meenemen naar de koninklijke stad Versailles voor uw overnachting.

Dag 3: Versailles - Hanches (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

U verlaat Versailles en fietst langs door de pittoreske Vallei de la Chevreuse. Bewonder de kastelen, musea en kleine mooie dorpjes. Bij de boerderijen kunt u de lokale producten proeven. U arriveert in Domaine de Rambouillet met zijn beroemde kasteel, de voormalige residentie van de koningen van Frankrijk. Om Epernon te bereiken, fietst u langs de rustige fietspaden van het kasteel.

Dag 4: Epernon – Illiers Combray (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

Vanuit Epernon gaat de tocht verder langs talrijke pittoreske dorpjes naar het prachtige kasteel van Madame de Maintenon. Zij was de tweede "geheime" echtgenote van Koning Lodewijk XIV, de Zonnekoning. De onlangs gerenoveerde kasteeltuin “à la Française” is zeker een wandeling waard. Een volgende hoogtepunt vandaag is de stad Chartres met de imposante kathedraal die het stadsbeeld bepaald. De kathedraal staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een meesterwerk van de gotische kunst. De kathedraal werd gebouwd tussen 1194 en ca. 1220. De kathedraal heeft 9 gebeeldhouwde poorten en ca. 2600 m2 glas-in-loodramen uit de 12e en 13e eeuw. Vanuit Chartres bereikt u via het romantische platteland dat de inspiratiebron vormde voor de bekende roman van Marcel Proust: “à la recherche du temps perdu”, het stadje Illiers-Combray.

Dag 5: Illiers Combray- Condeau (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Geniet vandaag van het authentieke groene landschap van het Nationaal Park van Perche. De regio staat bekend om het Percheron-paardenras en u heeft de mogelijkheid om een paardenfokkerij te bezoeken waar u tevens een koetsrit kunt maken. Deze regio staat ook bekend om de appel- en ciderproducten en deze kunt u onderweg uitproberen in een van de vele proeflokalen.

Dag 6: Condeau - Alencon (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

Fietspaden leiden u door het Nationaal Park Normandie Maine tot aan het stadje Alencon. Alencon staat bekend om haar kant dat op een speciale manier met naald en draad wordt gemaakt. Door het unieke karakter van deze techniek wordt het vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 7: Alencon - Bagnoles de l'Orne (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

U fietst vandaag naar Bagnoles de l'Orne. De uitdaging ligt in het laatste deel van de etappe: de beklimming naar het centrum van Bagnoles. De rest van de route is relatief vlakker. U kunt genieten van het heerlijke landschap. Bezoek onderweg het indrukwekkende Château de Carrouges bezoeken. En wat dacht u van een picknick in de kasteeltuin? Bagnoles de l’Orne staat bekend om haar thermale baden. Vooral de wijk met Belle Epoque huizen moet u even gezien hebben. En kom daarna heerlijk tot rust in het kuurcentrum.

Dag 8: Bagnoles-de l’Orne – St. Hilaire du Harcouët (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

U verlaat Bagnoles de l'Orne en fietst door de bossen naar Domfront met zijn historische stadscentrum. Deze mooie dag zal eindigen in Saint Hilaire, een kleine maar levendige stad.

Dag 9: St Hilaire du Harcouët – Mont Saint Michel (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Deze laatste fietsetappe brengt u naar Mont Saint Michel. Uw eerste blik op het eiland met de beroemde abdij zult u niet snel vergeten. Maar vergist u zich niet. Na de eerste blik is het toch nog wel een flink stuk fietsen alvorens u aan de voet van de Mont Saint Michel bent. Maar u wordt begeleid door het steeds weer het uitzicht op de baai en het eiland dat langzaam dichterbij komt.

Dag 10: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie en volgt de transfer naar het treinstation in Saint Malo. U kunt ook een privé shuttle reserveren voor uw terugreis naar Parijs. Of blijf nog een nachtje in Mont Saint Michel om het gotische meesterwerk, de abdij, te bezoeken en van nabij de wisselingen van de getijden mee te maken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Veloscenie, Parijs - Mont Saint Michel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid