8-daagse fietsvakantie Veloscenie, Chartres - Mont Saint Michel

Eure-et-Loir, Frankrijk

  • 3 UNESCO Werelderfgoedlocaties
  • Regionaal park Normandië-Maine
  • Chartres
  • Kuuroord Bagnoles de l'Orne
  • Mont Saint Michel
© La Véloscénie - Joël Damase
Veloscenie - Mont st Michel
Veloscenie
Veloscenie - chaumiere
Saint Remy de Chevreuse siroopwinkel
Routebord Veloscenie
Bekijk alle fotos (40 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Chartres

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Chartres. De stad staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse stadscentrum, waar de kathedraal het absolute hoogtepunt is. Niet voor niets staat deze op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de periode van eind april tot half oktober worden de kathedraal en andere historische gebouwen 's avonds op ongekende wijze verlicht. Dit evenement trekt elk jaar meer dan een miljoen toeschouwers.

Dag 2: Chartres – Illiers Combray (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Start uw fietsvakantie met een bezoek aan het prachtige kasteel van Madame de Maintenon. Zij was de tweede "geheime" echtgenote van Koning Lodewijk XIV, beter bekend als de Zonnekoning. Wandel ook even door de recentelijk gerenoveerde kasteeltuin “à la Française”. Het tweede hoogtepunt van de dag is Chartres met haar imposante kathedraal, gebouwd tussen 1194 en 1220 en een meesterwerk van de gotische kunst. De kathedraal beschikt over 9 gebeeldhouwde poorten en ca. 2.600 m² glas-in-lood ramen uit de 12e en 13e eeuw. De kathedraal staat op een heuvel en domineert de stad. Dan vervolgt u uw weg naar Illiers-Combray over het romantische platteland dat Marcel Proust inspireerde voor zijn roman “A la recherche du temps perdu”.

Dag 3: Illiers Combray- Condeau (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

De route neemt u mee door authentieke groene landschappen naar het Nationaal Park van Perche. Deze regio staat bekend om het Percheron-paardenras. U heeft de mogelijkheid om een paardenfokkerij te bezoeken waar u tevens een koetsrit kunt maken. Ook staat deze regio bekend om de appel- en ciderproducten waarvan u onderweg kunt genieten in een van de vele proeverijen.

Dag 4: Condeau - Alencon (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

De etappe van vandaag begint rustig in het Nationaal Park van Normandië Maine. Een groot deel van de dag fietst u over een fietspad terwijl u kunt genieten van een gevarieerd landschap tot aan het charmante stadje Alencon. Alencon staat bekend om haar kantwerk dat gemaakt wordt met behulp van naald en draad. Deze techniek, een ware kunstvorm, staat ook vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 5: Alencon - Bagnoles de l'Orne (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vandaag wordt u zeker even uitgedaagd want het laatste stuk naar Bagnoles de l'Orne is best stijl. Onderweg kunt u genieten van mooie uitzichten en heerlijke landschappen. Langs de route kunt u het indrukwekkende Château de Carrouges bezoeken. De tuin van het kasteel zou een goede optie kunnen zijn voor een picknick. Dan volgt de klim naar Bagnoles de l’Orne. Deze stad zit vol charme en vooral de Belle Epoque-buurt is bezienswaardig. De stad staat ook bekend als kuuroord met haar thermale baden, dus waarom de dag niet afsluiten met een ontspannende duik of massage?

Dag 6: Bagnoles de l'Orne - St. Hilaire du Harcouët (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

U fietst over goed aangegeven fietsroutes en door bossen naar Domfront met zijn historische stadscentrum. Deze mooie dag eindigt in het kleine maar levendige stadje Saint Hilaire.

Dag 7: St Hilaire du Harcouët – Mont Saint Michel (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Hoeveel afbeeldingen u ook heeft gezien van de machtige Mont Saint Michel die als het ware oprijst vanuit de zee, uw eerste blik op het eiland gekroond met zijn abdij, een gotisch meesterwerk, zult u zich altijd herinneren. De baai is onderhevig aan een van de grootste getijdenwisselingen in Europa waardoor de uitzichten elk uur veranderen. Is het eiland bij vloed omgeven door water, wordt bij eb een uitgebreid netwerk van kanalen onthuld. Deze grote getijdenwisselingen dragen bij aan de magie van Mont Saint Michel.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Helaas is uw fietsvakantie over de Veloscénie ten einde. Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Saint Malo. Eventueel kunt u ook een retour shuttle-service boeken naar Chartres.. Of verleng uw verblijf om optimaal te genieten van Mont Saint Michel.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Veloscenie, Chartres - Mont Saint Michel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Veloscenie, Chartres - Mont Saint Michel.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Mooie route naar Mont saint Michel
Met vrienden
Op vakantie in April 2024
Onze fietsvakantie was geweldig. De voorbereidingen vanuit ADE waren goed. We wisten waar de route langs ging en hadden vooraf en bij het eerste hotel goede informatie gekregen.
Lees meer