Beroemdste fietsroutes van Italië

Een gevarieerd landschap, een rijke cultuur, smaakvolle wijnen, romantische heuveldorpen en slingerende wegen met cipressen en olijfbomen? Stap op de fiets en kom, al fietsend door Italië, erachter waarom dit zo´n geliefde vakantiebestemming is.

Een fietsvakantie door Toscane combineert het indrukwekkende Toscaanse landschap, met zijn verbazingwekkende mix van kleuren en geuren en het opvallende landschap van de Etruskische kust. Ook kunt u langs de Toscaanse kust fietsen, waarbij u bovendien naar het Napoleon-eiland Elba vaart. En wat dacht u van fietsen in de omgeving van het Gardameer in Noord-Italië? Naast de schoonheid van het meer vindt u hier vele leuke dorpen en natuurlijk de wereldberoemde operastad Verona. En alsof dat nog niet genoeg is, volgt u de oude pelgrimsroute Via Francigena naar de "Eeuwige" stad: Rome!

TODO fiets
Pisa - Florence
7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust

Fietsen langs de Toscaanse kust!

De 7-daagse fietsvakantie Toscane combineert het indrukwekkende heuvelachtige Toscaanse landschap, met zijn verbazingwekkende mix van kleuren en geuren en het opvallende landschap van de Etruskische kust. Prachtige fietspaden leiden tot culturele hoogtepunten als Pisa, Livorno, Piombino en verschillende archeologische opgravingen. U ademt de warme zeewind van de Middellandse Zee in terwijl u langs de mooie witte stranden en steile kliffen fietst.

Fietsen over de voormalige Dolomietenspoorlijn!

Vanuit de noordoostzijde van de Dolomieten fietst u tijdens de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië richting de Höhlenstein vallei langs het bekende gebergte de "Drei Zinnen" en door het Olympische plaatsje Cortina. Volgend langs het oude treinspoor komt u door de plaats Pieve di Cadore, door de vallei van de ijsmakers en de plaats Ponte nelle in de Alpen. Ook neemt de tour u mee naar Bassano del Grappa en Treviso. De reis wordt fietsend vervolgd langs de prachtige rivier Sile om uiteindelijk in het wonderbaarlijke mooie Venetië arriveren...

De Via Francigena per fiets

De Via Francigena is een van de oudste pelgrimswegen van Europa die reizigers vanuit heel Europa naar Rome leidden en leiden. Tijdens deze fietsvakantie rijdt u het Italiaanse deel van Siena naar Rome, door Toscane en Lazio. Een fietsvakantie vol cultuur en natuur maar ook een genot voor de inwendige mens.

De Hak van de Laars

In Zuidoost Italië ligt de regio Apulië. Deze voor fietsers nog relatief onbekende streek leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. De turbulente geschiedenis heeft haar sporen achter gelaten. Tel daarbij op de betoverende witte zandstranden, de gevarieerde keuken en de gastvrije bevolking en u heeft alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie in Italië.

Via Francigena - Rome

Fietsvakanties in Italië

Via Francigena - San Miniato naar Gambassi

De pelgrimsroute Via Francigena

Ontdek de Via Francigena met ADE "Actief door Europa"!

Toscane Italië

Inspiratie van onze ADE specialisten

Diverse prachtige fietsvakanties

Laat u inspireren door de tips van de ADE fietsspecialisten!

7-daagse fietsvakantie Douro

Nog meer fietsvakanties in Europa!