Beroemdste fietsroutes van Italië

Een gevarieerd landschap, een rijke cultuur, smaakvolle wijnen, romantische heuveldorpen en slingerende wegen met cipressen en olijfbomen? Stap op de fiets en kom, al fietsend door Italië, erachter waarom dit zo´n geliefde vakantiebestemming is. Een fietsvakantie door Toscane combineert het indrukwekkende Toscaanse landschap, met zijn verbazingwekkende mix van kleuren en geuren en het opvallende landschap van de Etruskische kust. Ook kunt u langs de Toscaanse kust fietsen, waarbij u bovendien naar het Napoleon-eiland Elba overvaart. En wat dacht u van fietsen in de omgeving van het Gardameer in Noord-Italië? Naast de schoonheid van het meer vindt u hier vele leuke dorpen en natuurlijk de wereldberoemde operastad Verona.

TODO fiets
Pisa - Florence
7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust

Fietsen langs de Toscaanse kust!

De 7-daagse fietsvakantie Toscane combineert het indrukwekkende heuvelachtige Toscaanse landschap, met zijn verbazingwekkende mix van kleuren en geuren en het opvallende landschap van de Etruskische kust. Prachtige fietspaden leiden tot culturele hoogtepunten als Pisa, Livorno, Piombino en verschillende archeologische opgravingen. U ademt de warme zeewind van de Middellandse Zee in terwijl u langs de mooie witte stranden en steile kliffen fietst. Wat dacht u van een comfortabele afdaling door olijfgaarden naar het bekende strand, Golfo di Baratti met Etruskische opgravingen? In de indrukwekkende havenplaats Piombino kunt u heerlijk ontspannen op de Piazza aan de zee.

Fietsen over de voormalige Dolomietenspoorlijn!

Vanuit de noordoostzijde van de Dolomieten fietst u tijdens de 8-daagse fietsvakantie Dolomieten naar Venetië richting de Höhlenstein vallei langs het bekende gebergte de "Drei Zinnen" en door het Olympische plaatsje Cortina. Volgend langs het oude treinspoor komt u door de plaats Pieve di Cadore, welke bekendstaat als de geboorteplaats van Titian. Uw reis vervolgt zicht door de vallei van de ijsmakers en de plaats Ponte nelle in de Alpen, u eindigt in de plaats Belluno. Ook neemt de tour u mee naar Bassano del Grappa , waar u het plattelandsleven zult mee maken. Na een kort bezoek aan het dorpje Asolo zult u vertrekken naar Treviso. De reis wordt fietsend vervolgd langs de prachtige rivier Sile en uiteindelijk zult u in het wonderbaarlijke mooie Venetië arriveren...

Toscane Italië

Inspiratie van onze ADE specialisten

Diverse prachtige fietsvakanties

Laat u inspireren door de tips van de ADE fietsspecialisten!