8-daagse fietsvakantie ontspannen door Toscane

Toscane, Italië

  • San Gimignano, UNESCO Werelderfgoedlijst
  • De bezienswaardige oude Etruskische stad Volterra
  • Het Toscaanse landschap in al haar schoonheid
  • Fiets door de wijngaarden van de Chianti
  • Dagetappes variërend van 35 tot 51 km
Toscane blik op San Gimignano
Toscane - San Gimignango en Volterra
Toscane - San Gimignango en Volterra
Toscane - San Gimignango en Volterra
Toscane - San Gimignango en Volterra
Toscane - San Gimignango en Volterra
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst San Gimignano

U reist op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel in San Gimignano waar u ook de komende 4 dagen zult verblijven. Afhankelijk van het tijdstip waarop u arriveert moet u zeker deze eerste dag een wandeling maken door het prachtige San Gimignano.

Dag 2: Rondrit: de wijngaarden van Ulignano, Certaldo Alto en Barberino (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 580 m

Hoog tijd om op de pedalen te stappen. U fietst door de wijngaarden richting Ulignano en het charmante heuveldorp Certaldo, de geboorteplaats van de beroemde Italiaanse schrijver Boccaccio. De beklimming naar Certaldo is ofwel met de kabelbaan of via een zeer steile klim. Na een bezoek aan het met keramiek versierde dorpsplein en prachtige kerken, kunt u kiezen om of nog verder te fietsen naar Barberino of terug te fietsen naar San Gimignano. Fiets u naar Barberino dan wacht u een mooie tocht met heerlijke vergezichten door het gebied van de Chianti Classico.

Dag 3: Rondrit: Poggio del Commune (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km
Hoogteverschil ca. 826 m

Deze dag staat in het teken van een mooie fietstocht rond de hoogste heuvel in de omgeving, Poggio del Comune. Voordat u de fiets in beweging zet, raden we u aan een stop te maken bij het het pittoreske (afhaal) restaurant Paninoteca il Castello, hier haalt u een heerlijk broodje (panino) voor onderweg. Rijdt de rest van de dag door een natuurreservaat met bossen en weiden en keer na een mooie fietsdag terug naar San Gimignano voor een verfrissend drankje op een van de terrassen op het stadsplein.

Dag 4: Fietstocht Colle Val d’Elsa, Monteriggioni, (Lilliano), Castellina in Chianti (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 640 m

U kunt vandaag uw route kiezen. Allereerst wordt u gebracht naar de Colle Val d'Elsa (vertrek ca. 9.00 uur). Vanaf daar fietst u langs de golvende heuvels van de Val d'Elsa tot het perfect bewaard gebleven middeleeuwse plaatsje Monteriggioni. Ga daarna verder bergopwaarts, langs overvloedige wijngaarden en uitnodigende bossen. Bij de splitsing naar Lilliano kunt u kiezen om naar Lilliano te rijden of door te fietsen en direct omhoog te gaan naar Castellina in Chianti. Eenmaal op het eindpunt kunt u genieten van prachtige uitzichten. 's Middags volgt de transfer terug naar San Gimignano (vertrek ca. 16.00 uur).

Dag 5: San Gimignano - Volterra (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km
Hoogteverschil ca. 800 m

U verlaat San Gimignano en fietst naar de oude Etruskische stad Volterra. U rijdt door een gevarieerd en bovenal kleurrijk landschap, bestaande uit korenvelden, olijfboomgaarden en typische Toscaanse villa's. Aan het eind van de rit komt u bij de voet van de imposante heuvel waarop Volterra ligt en doemen de stadsmuren op. Deze ca. 7 kilometer lange en soms meer dan 10 meter hoge stadsmuren dateren uit de tijd van de Etrusken. Na een stevige klim arriveert u in Volterra.

Dag 6: Fietstocht vanaf Volterra naar Montecatini Val di Cecina (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km
Hoogteverschil ca. 840 m

Eerst een spannende afdaling en dan fietst u het dal in door het mooie Val d'Era en over de uitgestrekte 'strade' bianche’, de zo typische Toscaanse witte wegen. De route slingert door het landschap dat getypeerd wordt door de typisch Toscaanse boerderijen en villa's en glooiende heuvels. Eindeloos lijkende wijn- en olijfgaarden en weidse uitzichten vergezellen u de hele dag op deze mooie rit.

Dag 7: Fietstocht via Ulignano of Lajatico en Teatro del Silenzio (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 900 m

U kunt vandaag kiezen welke route u neemt: of via Ulignano of via Lajatico en het Teatro del Silenzio. De tocht via Ulignano is gemakkelijke maar zeer mooie rit in de omgeving van Volterra. Het landschap is door erosie als het ware artistiek gebeeldhouwd in het landschap. Erosie door regenwater creëerde scheuren en geulen van een majestueuze schoonheid. Na het afdalen vanaf Volterra waagt u zich buiten de gebaande paden en loopt de route over onverharde wegen om vervolgens terug te keren op het zeer panoramische Strada del Cornocchio. Kiest u voor de andere route, ook dan daalt u eerst af vanaf Volterra. Dan wordt u omringd door een uitgestrekt landschap met groene en gouden heuvels, bezaaid met cipressen en boerderijen, zo kenmerkend voor het Toscaanse landschap. Het dorp Lajatico staat bekend als de geboorteplaats van tenor Andrea Bocelli. Onderweg passeert u het “Theater van de Stilte”, een schilderachtig meer, verfraaid met hedendaagse kunstwerken. In 2006 overtuigde Andrea Bocelli het dorp om deze buitenlocatie te construeren gebruik makend van de natuurlijke formaties van het heuvelachtige landschap. Bocelli geeft hier elk jaar in juli een concert. U gaat verder over vlakke karrenwegen en geasfalteerde wegen, met een laatste uitdagende beklimming. Deze kunt u onderbreken met een bezoek aan de Etruskische Necropolis, alvorens u terug keert naar Volterra.

Dag 8: Individuele thuisreis

Uw fietsvakantie door Toscane is ten einde. Na het ontbijt terugreis naar huis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie ontspannen door Toscane?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid