De beroemdste fietsroutes van Kroatië

Van de Dalmatische kust tot aan de Kvarner eilanden en van de bergstreek Gorski Kotar tot aan het Dinarische karstgebieden: ontdek Kroatië per fiets!

Hoewel het noordwestelijke schiereiland Istrië veel fietsers trekt, biedt het gehele land volop mogelijkheden voor een heerlijke fietsvakantie. Vooral aan de kust zijn de wegen goed, al komt er wel enig klimwerk aan te pas. De hoofdwegen kunnen erg druk zijn, dus wij raden u aan om onderweg goed op te passen.

Istrië leuke dorpjes
Zee en landschap Kroatië
Pula amfitheater Kroatie

Fietsen in Italië, Slovenië en Kroatië!

De 8-daagse fietsvakantie Istrië in Kroatië begint in Triëst. Deze plaats is in de Romeinse tijd een succesvolle en drukke, maar vooral rijke stad geworden. U zult zien waar de Habburgse haven vroeger heeft gezeten. Na een aantal kilometers fietsen verlaat u Italië en fietst u door Kroatië naar Istrië toe. Eenmaal aangekomen in Istrië zult u de fantastische zonnige eilandjes zien, de Middellandse Zee wordt gekenmerkt door kleine vissersdorpjes, wijngaarden en valleien. Laat uzelf verrassen door de charme van het landschap en de ongelofelijk mooie kleuren in Istrië! U vervolgt de reis licht heuvelachtig naar Umag, een plaats met een historisch centrum, dit werd gebouwd met de overblijfselen van de Romeinse kolonie.

Een ware belevenis

De beste fietsperiode zijn de maanden mei en juni, september en oktober. De grootste hitte is er nog niet of al voorbij, evenals de grootste zomerdrukte. ADE Actief door Europa heeft enkele fietsvakanties voor u in Kroatië uitgezocht, maar schroom niet om bij onze fietsspecialisten meer informatie of andere mogelijkheden op te vragen. Samen met u maken wij uw fietsvakantie tot een ware belevenis!

Istrie Plitvice meren

Bezienswaardigheden

  • Het Amfitheater van Pula
  • De Plitvice Meren
  • Havenstadje Umag
  • Tempel van Augustus in Pula
  • Eufrasiusbasiliek in Porec
  • Baredine grotten
  • De Balbi Arch in Rovinj
  • Brijuni Nationaal Park
Fietsvakantie Kroatië

Meer informatie gewenst?

Voor extra advies, een offerte- of reserveringsaanvraag voor een mooie fietsvakantie, kunt u altijd contact opnemen met het team van ADE "Actief door Europa". Ons telefoonnummer is 0547 380945. Wij helpen u graag! U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen of een vraag stellen via het contactformulier of gebruik onze chat!

fietsen buitenland

Fietsvakantie bestemmingen van ADE!

Ontdek ook de andere populaire fietsbestemmingen van ADE in Europa!