6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg

6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg

Hessen, Duitsland

  • Verrassende fietsvakantie langs de Fulda
  • Vanuit de Rhön richting Kassel
  • Met domstad Fulda en vele vakwerkjuwelen
  • Eenvoudig te fietsen routes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
Bekijk alle fotos (5)

Ontdek deze voor velen nog onbekende fietsvakantie langs de idyllische Fulda! U start uw fietsreis in het wildromantische Rhön op 950 meter hoogte bij de Wasserkuppe en u volgt de uitstekend bewegwijzerde Fulda-Radweg stroomafwaarts het dal in. Door weides en velden, grotendeels direct langs de schilderachtige Fulda, rolt u door beeldschone vakwerksteden en het bosrijke Vogelsberg.

Werkelijk gezellig suist u over geasfalteerde fietspaden door het rivierdal. Ideaal dat u door het zeer vlakke wegennet voldoende tijd heeft om de veelzijdige bezienwaardigheden van de regio kunt leren kennen. Het barokkwartier in Fulda zal u versteld doen staan met de Dom, stadskasteel, Orangerie en het Adelspaleis evenals het hoogtepunt Hann.Münden, en vakwerkjuweel van Europese klasse. Hier bij de samenvloeiing van de Werra en Fulda eindigt uw fietsvakantie of u verlengt uw fietstour langs de mooi Weser.

Dag 1: Individuele aankomst in Gersfeld

Vanaf Fulda zijn het slechts 40 minuten per trein om middenin de Rhön bij Gersfeld te komen. U beschikt over gratis parkeerplek bij het starthotel.

Dag 2: Gersfeld - Fulda

Afstand ca. 42 km

In de morgen wordt u met fiets getransfereerd naar 950 meter hoogte naar de Wasserkuppe. Geniet van het mooie uitzicht over de Rhön. U volgt vanaf hier de jonge Fulda stroomafwaarts op goed onderhouden fietspaden door de heerlijke natuurgebieden van de Rhön. In Fulda moet u absoluut genoeg tijd inplannen om het beroemde barokkwartier te bezichtigen.

Dag 3: Fulda - Bad Hersfeld

Afstand ca. 55 km

Vandaag duikt u in de wereld van het bosrijke Vogelsberg. De romantische Burchtenstad Schlitz zal u versteld doen staan, voordat u de Festspielstadt Bad Hersfeld bereikt. (Tickets zijn in voorverkoop op aanvraag mogelijk)

Dag 4: Bad Hersfeld - Melsungen

Afstand ca. 53 km

één van de mooiste passages van de Fulda-Radweg wacht vandaag op u! De romantische oude binnenstad met veel vakwerk in Rotenburg, ingebed in de smalste dallandschappen van de Fulda, en Melsungen nodigt u uit met de liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen.

Dag 5: Melsungen - Hann.Münden

Afstand ca. 64 km

Al weer een dag met hoogtepunten. U arriveert in Kassel en gaat via de Fulda-uiterwaarden naar Hann.Münden. één van de zeven mooist gelegen staden ter wereld (Alexander von Humboldt). Idyllisch gelegen bij de samenvloeiing van de Fulda en Werra betovert de oude binnenstad vandaag de dag alle bezoekers met meer dan 700 vakwerkhuizen uit de 7e eeuw.

Dag 6: Terugreis vanaf Hann. Münden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie langs de Fulda na uw ontbijt in het hotel. Voor iedereen die nog verder wilt fietsen raden wij een verlenging langs de Weserradweg aan. Vraag onze medewerkers voor meer mogelijkheden.