6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg

Hessen, Duitsland

  • Verrassende fietsvakantie langs de Fulda
  • Vanuit de Rhön richting Kassel
  • Met domstad Fulda en vele vakwerkjuwelen
  • Bad Hersfeld en Hann.Münden
  • Eenvoudig te fietsen route
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
Fulda Hann. Münden
Fuldaradweg Melsungen
Fuldaradweg
6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg
Bekijk alle fotos (8 )

Op de fiets langs de Fulda

Ontdek deze, voor velen, nog onbekende fietsvakantie langs de idyllische Fulda! U start uw fietsreis in het wildromantische Rhön op ca. 950 meter hoogte bij de Wasserkuppe en u volgt de uitstekend bewegwijzerde Fulda-Radweg stroomafwaarts het dal in. Door weides en velden, grotendeels direkt langs de schilderachtige Fulda, rolt u door beeldschone vakwerksteden en het vulkanische Vogelsberg.

U suist aangenaam over de goed geasfalteerde fietspaden door het rivierdal. Ideaal dat u door het zeer vlakke wegennet voldoende tijd heeft om de veelzijdige bezienswaardigheden van deze regio te leren kennen. De barokwijk in Fulda zal u versteld doen staan. Hier vindt u de Dom, het stadskasteel, de Orangerie en het Adelspaleis. De bekende Documenta stad Kassel biedt tal van kunstwerken. In Hann.Münden komen de Werra en de Fulda bij elkaar en is een vakwerkjuweeltje van Europese klasse. Bij de samenvloeiing van de Werra en Fulda eindigt uw fietsvakantie of u verlengt uw fietstour langs de river de Weser, dwars door het Weserbergland.

Niveau van de fietstour:
Vanaf de bron van de Fulda, dichtbij de Wasserkuppe tot aan de monding in de Weser voert de fietstocht u door diverse landschappen van Noord- en Oosthessen. Het grootste deel van de Fuldaradweg bestaat uit goede geasfalteerde fietspaden en zijwegen en u fietst ook over verkeersarme landstraten. De route is grotendeels goed bewegwijzerd met Fuldaradweg of Hessische Radfernweg R1. Vanaf de Rhön tot kort voor Fulda gaat de fietsroute bergafwaaarts. Daarna verloopt de route over het algemeen vlak zonder noemenswaarde stijgingen.

Dag 1: Individuele aankomst in Gersfeld

Vanaf Fulda zijn het slechts 40 minuten per trein om middenin de Rhön bij Gersfeld te komen. U beschikt over gratis parkeerplek bij het starthotel. Heeft u een fiets gehuurd dan wordt deze bij het starthotel afgeleverd.

Dag 2: Gersfeld - Fulda

Afstand ca. 42 km

's Morgens volgt na het ontbijt de transfer met fiets naar de ca. 950 meter hoge Wasserkuppe. Geniet van het mooie uitzicht over de Rhön. De eerste fietskilometers brengen u naar de bron van de Fulda. Dan gaat het bergafwaarts en volgt u de jonge Fulda stroomafwaarts op goed onderhouden fietspaden door de heerlijke natuur van de Rhön. U passeert Gersfeld en fietst richting de stad Fulda. Neemt u hier de tijd om de oude stad te bezoeken met de Dom en het slotpark.

Dag 3: Fulda - Bad Hersfeld

Afstand ca. 55 km

Vandaag duikt u in de wereld van het vulkanische Vogelsberg. Maak even een omweg om de romantische Burchtenstad Schlitz te bezoeken. De stad beschikt over 3 burchten en 2 slotkastelen. Verder gaat het naar de beroemde Festspielstadt Bad Hersfeld. In juni, juli en augustus worden hier de Festspiele gehouden (tickets zijn in voorverkoop op aanvraag mogelijk). Bezoekt u de Festspiele niet dan is een andere optie om heerlijk te ontspannen in de de vrij toegankelijke Romeinse thermen.

Dag 4: Bad Hersfeld - Melsungen

Afstand ca. 53 km

Een van de mooiste passages van de Fulda-Radweg staat vandaag op het programma! Een van de toeristische highlights op dit traject is Rothenburg a.d. Fulda. De romantische oude binnenstad met de vele vakwerkwerkhuizen ligt ingebed in het smalste dal van de Fulda. 's Middags steekt u op eigen kracht de Fulda over met een gondel van de Radler-Seilbahn. Zo arriveert u in Melsungen. Hier staat een van de mooiste vakwerkraadhuizen van Duitsland.

Dag 5: Melsungen - Hann.Münden

Afstand ca. 64 km

Al weer een dag vol hoogtepunten langs de Fuldaradweg. Allereerst is daar de Documenta stad Kassel. U wordt begroet door het Hercules standbeeld midden in het Bergpark Willemshöhe onderdeel van het UNESCO wereldcultuurerfgoed. Het museum Fridericianum en de Orangerie in het staatspark Karlsaue zijn buitengewoon interessant. Dan gaat het via de Fulda-uiterwaarden naar Hann.Münden, één van de zeven mooist gelegen steden ter wereld (volgens Alexander von Humboldt). Idyllisch gelegen bij de samenvloeiing van de Fulda en Werra betovert de oude binnenstad tegenwoordig de bezoekers met meer dan 700 vakwerkhuizen uit 6 eeuwen.

Dag 6: Terugreis vanaf Hann.Münden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie langs de Fulda na uw ontbijt in het hotel. Voor iedereen die nog verder wilt fietsen raden wij een verlenging langs de Weserradweg aan. Vraag onze medewerkers voor meer mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook nog een of twee nachten verlengen in Hann.Münden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Fuldaradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.