8-daagse fietsvakantie Weserradweg

8-daagse fietsvakantie Weserradweg

Weserbergland, Duitsland

  • Eén van de bekendste fietsvakanties
  • Van Hann. Münden tot aan Bremen
  • Met de Rattenvanger en Vakwerkparels
  • Gemakkelijk te fietsen routes
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.3

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
fietsvakanties weser - radweg
Bekijk alle fotos (6)

Ga eens voor een fietsvakantie over de Weserradweg! Eén van de bekendste en mooiste Duitse fietsroutes langs de rivier de Weser. U zult starten in de vakwerkstad Hann.Münden, daar waar de Werra en Fulda samenvloeien tot de Weser. Aanschouw de Weserrenaissance in deze kleine stad met zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen. Puur genieten.

Hier begint de fietsreis, al kronkelend langs de Weser, beginnend in het Weserbergland en omhoog tot aan de havenstad Bremen. Onderweg treft u middeleeuwse vakwerksteden zoals Höxter, Rinteln of Hamelen. U komt in Bodenwerder de Leugenbaron Münchhausen tegen en de Rattenvangerstad Hamelen zal u betoveren met een heerlijke oude binnenstad. Nienburg maakt tevens indruk door het mooie centrum, de plaats Verden met de Dom en de stad Bremen met de stadsmuzikanten. Een onvergetelijke fietsreis door een interessant en cultureel landschap.

Karakter van de fietsvakantie
Licht. De Weser-Radweg verloopt overwegend over verkeersarme straten evenals verkeersvrije, geasfalteerde fietspaden. Er zijn alleen geringe hoogteverschillen, dus ook ideaal voor families met kinderen.

Reisperiode: Dagelijks aankomst mogelijk in de periode van medio april t/m medio oktober.

Dag 1: Individuele aankomst in Hann. Münden

Het gemoedelijke Hann. Münden, vroeger Hannoversch Münden genoemd, ontdekt u als eerst te voet door schilderachtige steegjes en de mooie oude binnenstad met veel vakwerk en sluizen bij de Fulda en Werra.

Dag 2: Hann. Münden - Bad Karlshafen

Afstand ca. 45 km

Uw fietsvakantie start bij de Weserstein. Dus exact daar waar de Werra en Fulda in elkaar samensmelten. Via Hemeln en voorbij aan het voormalige Benedictijnse klooster Bursfelde voert de weg u naar het barokke Bad Karlshafen.

Dag 3: Bad Karlshafen - Holzminden

Afstand ca. 35 km

Via Fürstenberg met haar porselein en de oude hanzestad Höxter met meer dan 160 monumenten naar Holzminden, bekent door de productie van parfumoliën.

Dag 4: Holzminden - Hameln

Afstand ca. 50 km

Het romantische stadje Bodenwerder werd bekend door de wereldwijd beroemde leugenbaron von Münchhausen. De Rattenvangerstad Hamelen valt op door de oude binnenstad, wonderschone vakwerkhuizen en gebouwen in typische renaissance stijl uit de jaren 1600.

Dag 5: Hameln - Minden

Afstand ca. 50 km

De stad Rinteln uit het jaar 1300 heeft talrijke gebouwen uit de Weserrenaissance. Minden was ooit in de middeleeuwen een bloeiende handelstad, maar werd in de 2e wereldoorlog verwoest.

Dag 6: Minden - Nienburg

Afstand ca. 65 km

Na het middelgebergte overweegt vandaag een romantische, beschutte waterlandschap: de Mittelweser. Voor Nienburg waren de sterke vestingsmuren karakteristiek en ook vandaag nog is het centrum bezienswaardig.

Dag 7: Nienburg - Verden

Afstand ca. 60 km

Door de geschiedenisrijke regio van de Mittelweser, graafschap Hoya, fietst u vandaag. Het kenmerk van verden is de Dom. Verden staat nu vooral bekend als ruiter- en paardenstad.

Dag 8: Verden - Bremen

Afstand ca. 55 km

Afgelegen van de straten en door parkachtige gebieden voert de fietsroute autovrij naar Bremen. De stad heeft als één na grootste Noordzeestad grote betekenis voor de scheepsvaart. Breng een bezoek aan Schnoorviertel, de Roland en het monument van de Bremense stadsmuzikanten.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Weserradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 7.3
9.0
Onbezorgde verwen-vakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Heel mooie fietsroute langs de Weser tot Bremen. Goede reisgids met heel veel informatie en keuze om zelf je route te bepalen. Veel. Ezie waardigheden beschreven. Je kon op elk moment naar een alternatieve route uitwijken. Prima voor elkaar, een misverstand werd snel en accuraat opgelost. We hadden half-pension en werden door de ontvangende hotels enorm verwend met heerlijk eten. Bagagevervoer was goed geregeld.
8.0
Verslag van Fam de Jong
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2019
Alles was in orde .Jammer dat de documentatie niet in het nederlands is
8.0
alles is prima verlopen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
zeer goed - ontspannend
8.0
goed verzorgd
Op vakantie in Aug 2017
Goed geregeld alleen de uitleg over de e-bike kan wat beter. b.v. dat je hem eerst aanzet dan even wacht en dan op de fiets stapt.