8-daagse fietsvakantie Werra en Fulda

Nedersaksen, Duitsland

  • Fietsen langs Werra en Fulda
  • Romantische vakwerkdorpen en steden
  • Hannoversch Münde, Kassel, Rotenburg a.d. Fulda
  • Het Duitse middelgebergte en de voormalige Duits-Duitse grens
  • Begin- en eindpunt in Hann. Münden
Fietsvakantie Werra en Fulda
Fietsvakantie Werra en Fulda
Fietsvakantie Werra en Fulda
Fietsvakantie Werra en Fulda
Fietsvakantie Werra en Fulda
Fietsers aan de Weser
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Hannoversch Münden

Individuele aankomst in Hannoversch Münden oftewel Hann. Münden. Aan het einde van de middag volgt een welkomstgesprek en overhandiging van de huurfietsen, indien van toepassing, in het overnachtingshotel. Waar de Werra en de Fulda samen stromen ligt het gezellige stadje Hann. Münden. Het is een gezellig stadje met ruim 700 vakwerkhuizen uit zes eeuwen.

Dag 2: Hann. Münden – Kassel (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Langs de Fulda fietst u naar de “hoofdstad van de Duitse sprookjesroute” Kassel. Deze stad is niet alleen een belevenis in de periode dat de beroemde wereldkunsttentoonstelling Documenta gehouden wordt, een maal per 5 jaar. Eigenlijk heeft Kassel 365 dagen per jaar een buitengewoon kunst- en cultuuraanbod. Denk daarbij aan de musea, het staatspark Karlsaue en het bergpark Wilhelmshöhe, met het enorme kasteel en het Hercules-standbeeld.

Dag 3: Kassel – Melsungen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Geniet van een ontspannen fietstocht langs de Fulda naar Melsungen. Deze historische vakwerkstad is meer dan 1000 jaar oud. U zult hier genieten van de met bloemen versierde steegjes, het landgravenkasteel, de romaans-gotische stadskerk en het idyllische marktplein.

Dag 4: Melsungen – Rotenburg an der Fulda (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vandaag volgt u de rivier de Fulda naar Rotenburg an der Fulda in het bosrijke noorden van Hessen. Ervaar de ruim 750 jaar oude geschiedenis van deze plaats, versterkt met muren en torens, van dichtbij.

Dag 5: Rotenburg an der Fulda – Eschwege (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Door het aantrekkelijke middelgebergte van de zuidelijke Harz tussen Fulda en Werra fietst u naar Eschwege. Enkele huizen in dit vakwerkstadje staan wat scheef en daardoor winnen ze juist aan karakter. Let ook op de details: de burgers versierden hun huizen heel liefdevol.

Dag 6: Eschwege – Bad Sooden-Allendorf (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Een ontspannen fietstocht brengt u vandaag langs de Werra naar het vakwerkstadje Bad Sooden-Allendorf. Genesteld in het zachte middelgebergtelandschap van de Hoher Meißner, vindt u hier een sprookjesachtige idylle van vakwerkhuizen, dichte bossen met wandelpaden, gezellige restaurants en moderne wellness faciliteiten. Pekel en zout zijn goed voor het lichaam, vooral voor de spieren, luchtwegen en gewrichten.

Dag 7: Bad Sooden-Allendorf – Hann. Münden (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Op uw tocht vandaag bereikt u het kersenstadje Witzenhausen. Vooral tijdens het kersenbloesemseizoen lijkt het omringende landschap bijna magisch. Iets verder langs de Werra bereikt u het startpunt van de reis: Hann. Münden.

Dag 8: Terugreis of eventuele verlenging

Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Natuurlijk kunt u ook nog een verlengingsnacht reserveren in het dit mooie stadje.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Werra en Fulda?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid