Fietsvakanties in het Weserbergland

Het Weserbergland met zijn prachtige kastelen en burchten is het beste tijdens een fietsvakantie te verkennen. Hier loopt één van de meest geliefde fietsroutes van Duitsland, de Weserradweg. Over verschillende fietsroutes ontdekt u dit fantastische gebied, bestaande uit glooiende heuvels, de machtige rivier de Weser, kastelen en burchten, historische steden en natuurparken, zoals Natuurpark Münden. Een gebied waar sprookjes werkelijkheid worden.

Tijdens een fietsvakantie door het Weserbergland en over de Weserradweg zult u starten in Hannoversch Münden, hier kunt al de eerste vakwerkhuizen bewonderen. Daarnaast is het de plek waar de rivieren Werra en Fulda samenkomen. Vervolgens volgt u de Weser en passeert u bosgebieden, leuke dorpjes en middeleeuwse vakwerksteden zoals Hamelen, bekend van de Rattenvanger van Hamelen. Uw fietsvakantie eindigt in Bremen of Cuxhaven.

Laat u tijdens een fietsreis door het Weserbergland en over de Weserradweg verassen door de prachtige natuur en culturele steden!

Hann. Munden weser
Weserlandschap
Hamelen Weserbergland
Bekijk alle fotos (4 )

Per fiets door het Weserbergland

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!