11-daagse fietsvakantie Weserradweg

Weserbergland, Duitsland

  • Fietsen over de Weser-Radweg
  • Van Hann. Münden naar Cuxhaven
  • Met vele vakwerkuizen, hanzesteden en gebouwen uit de Weserrenaissance
  • Heerlijke afwisseling van natuur en cultuur
  • Geschikt voor alle leeftijden!
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
fietsvakanties weser - radweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen over de Weser-Radweg!

De Weser is één van de bekendste en mooiste Duitse rivieren. Uitgangspunt van deze fietsvakantie is de vakwerkstad Hann.Münden, daar waar de Werra en Fulda samenvloeien tot de Weser. Juist in deze kleine stad wordt u getuige van indrukwekkende Weserrenaissance met zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen. Een optisch genot.

Vanuit hier volgt u fietsend de wendingen van de rivier door het Weserbergland, dat met talrijke bosgebieden en kleine schilderachtige dorpjes prachtig is. Onderweg treft u middeleeuwse vakwerksteden zoals Höxter, Rinteln of Hamelen. U komt in Bodenwerder de Leugenbaron Münchhausen tegen en de Rattenvangerstad Hamelen zal u betoveren met een heerlijke oude binnenstad. Nienburg maakt tevens indruk door het mooie centrum, de plaats Verden met de Dom en de stad Bremen met de stadsmuzikanten. Een onvergetelijke fietsreis door een interessant en cultureel landschap. Vanaf Bremen en Cuxhaven heeft u de mogelijkheid naar Hamburg te reizen of de Elberadweg te fietsen.

Niveau van de fietsvakantie
Voor alle leeftijden geschikt. De Weser-Radweg verloopt overwegend over verkeersarme straten evenals verkeersvrije, geasfalteerde en goed bewegwijzerde fietspaden. Er zijn alleen geringe hoogteverschillen, dus ook ideaal voor onervaren fietsers en families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Hann. Münden

Individuele aankomst in uw starthotel in Hannoversch Münden (Hann. Münden). Begin alvast uw fietsvakantie met een ontdekkingstocht door de schilderachtige steegjes en de mooie oude binnenstad met veel vakwerk en de sluizen bij de Fulda en Werra. In de namiddag volgt een informatiegesprek en worden de huurfietsen (indien gereserveerd) overhandigd.

Dag 2: Hann. Münden - Bad Karlshafen / Beverungen

Afstand ca. 50 km

Uw fietsvakantie start bij de Weserstein. Dus exact daar waar de Werra en Fulda in elkaar samensmelten. Via Hemeln en voorbij aan het voormalige Benedictijnse klooster Bursfelde voert de weg u naar het barokke Bad Karlshafen of Beverungen.

Dag 3: Bad Karlshafen / Beverungen - Holzminden / Bodenwerder

Afstand ca. 50 km

Via de porseleinstad Fürstenberg en de oude hanzestad Höxter fietst u vandaag langs de Weser naar Holzminden of Bodenwerder. Höxter wordt ook wel de stad van de aroma's genoemd vanwege de productie van parfumoliën. Bodenwerder is de thuishaven van de beroemde "Baron van Münchhausen".

Dag 4: Holzminden / Bodenwerder - Hameln / Rinteln

Afstand ca. 50 km

Onderweg komt u een van de meest invloedrijke Benediktijnse kloosters tegen uit het voormalige Frankenrijk. In 1792 kwam hierin een kentering maar het slot Corvey is nog altijd indrukwekkend. Daarna maakt u kennis met de Rattenvanger van Hamelen in Hamelen. De Rattenvangerstad Hamelen valt op door de oude binnenstad met de typische vakwerkhuizen en gebouwen van de Weserrenaissance. Ook Rinteln bezit een mooie oude binnenstad, waar 's avonds de mooi verlichte marktplaats uitnodigt voor een avondwandeling.

Dag 5: Hameln / Rinteln - Minden

Afstand ca. 55 km

Overal langs de Weser komt u getuigen tegen van de Weserrenaissance. Maar u komt op het punt waar u het Weserbergland achter u laat en verder fietst over de Noordduitse vlakte. Porta Westfalica kent u miscchien als verkeersknooppunt richting het oosten van Duitsland maar het is tevens een mooi kuuroord waar een wandeling door het kuurpark heerlijk ontspannen is. In de middeleeuwen was Minden een bloeiende handelstad, maar werd helaas in de 2e wereldoorlog verwoest. Hier vindt u het kruispunt van de waterwegen Weser en het Mittellandkanaal. De binnenstad is mooi gerenoveerd en derhalve valt hier nog genoeg te zien.

Dag 6: Minden - Nienburg

Afstand ca. 63 km

U bereikt nu de Mittelweser. Het landschap wordt gedomineerd door de uiterwaarden van de Weser en vlakke weidegebieden, verspreid gelegen boerderijen en talrijke windmolens. Karakteristiek voor Nienburg waren de sterke vestingsmuren maar ook tegenwoordig is de oude binnenstad nog bezienswaardig.

Dag 7: Nienburg - Verden

Afstand ca. 57 km

Door de geschiedenisrijke regio van de Mittelweser, graafschap Hoya, fietst u vandaag naar Verden. Het kenmerk van verden is de Dom. Verden staat nu vooral bekend als ruiter- en paardenstad en is ook bekend bij paardenliefhebbers in Nederland.

Dag 8: Verden - Bremen

Afstand ca. 53 km

Weg van de de snelweg voert de Weserradweg door parkachtige gebieden om u autovrij naar Bremen te laten fietsen. Bremen heeft de op één na grootste Noordzeehaven van Duitsland en is derhalve van grote betekenis voor de scheepsvaart en de buitenlandse handel. Dit straalt de stad dan ook uit. Breng een bezoek aan Schnoorviertel, de Roland en het monument van de Bremer stadsmuzikanten.

Dag 9: Bremen – Elsfleth of omgeving

Afstand ca. 40 km

Vanuit Bremen volgt u de Weserradweg naar Lemwerder. In Elsfleth waren en zijn traditionele werven, rederijen en scheepsleveranciers. Bezienswaardig is het indrukwekkende Hunte-Sperrwerk. U overnacht in Elsfleth of in de omgeving.

Dag 10: Elsfleth – Bremerhaven

Afstand ca. 45 km

Langs de Weser voert de route verder over Brake naar Nordenham. Met de Blexenveerpont gaat u naar Bremerhaven. Hier wacht u het Auswanderhuis, het Klimahuis en de uitgebriede havenfaciliteiten.

Dag 11: Bremerhaven – Cuxhaven en individuele terugreis

Afstand ca. 55 km

Op geasfalteerde wegen en straten gaat u door het land Wursten naar het duinenlandschap bij Cuxhaven. De stad heeft een interessant havenmuseum en de grootste vissershaven van Europa. In de namiddag is uw fietsvakantie ten einde. Wij raden u aan nog een nachtje in Cuxhaven te blijven.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 11-daagse fietsvakantie Weserradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 11-daagse fietsvakantie Weserradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 10.0
8.0
goed verzorgd, maar voor verbetering vatbaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
we hebben een fijne vakantie gehad waarin alles in principe goed was geregeld. Alleen de ligging van het hotel in Elsfleth, naast een spoorlijn waar 's nachts de goederentrein overheen denderde gooide wat roet in het eten.
8.0
Groene omgeving, waarin Weser rustig mee meanderde, aan het eindpunt elke dag goed verzorgde hotels.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
+ Volgens vooraf gestelde planning, hotels en half pension allen goed. Mooie tocht langs het gehele traject van de Weser, goed bewegwijzerd. - Terugtransfer vanuit Cuxhaven duur van 6,5 uur ipv 4,5 uur) in combinatie met thuisreis was vermoeiend en lang.
8.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Aug 2018
We hadden een goed verzorgde vakantie. Goede reisbeschrijving en goede hotels. Het was alleen jammer dat de mijnheer die uitleg kwam geven aan het begin van de reis totaal geen moeite nam om zich voor ons verstaanbaar te maken. Het enige waar hij interesse voor had was het bedrag voor de taxibus wat betaald moest worden. Dat wist hij heel goed duidelijk te maken.
Lees meer