7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg

Hessen, Duitsland

  • Fietstour langs de Werra
  • Van Meiningen tot Hannoversch Münden
  • Inclusief Eisenach met de Wartburg
  • Fietsen over een goed aangelegd fietspad
  • Perfecte combinatie van cultuur en natuur
werratal
7-daagse fietsvakantie werra meiningen
hannover munden
7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg
7-daagse fietsvakantie werra eschwege
7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg
Bekijk alle fotos (11 )

Fietsen over de Werra-Radweg!

Bloembollen, zoudwinning en culturele hoogtepunten staan centraal in deze fietsvakantie langs de Werra in Hessen en Thüringen. Vanaf het hogere Rennsteig gebied in Thüringen slingert de Werra, schilderachtig ingebed tussen de Rhön en het Thüringer Woud. Op uw weg naar de Drie-Rivieren-Stad Hannoversch Münden, waar de Werra zich met de Fulda en Weser verenigd, doorkruist u pittoreske vakwerkjuwelen, kuuroorden, residentie- en beroemde cultuursteden.

Charmehotels
Wilt u eens bijzonder overnachten tijdens uw fietsvakantie? Dan kunt u naast de standaard of comfort categorie hotels ook kiezen voor unieke Charmehotels. Hierbij kunt u denken aan varkwerkhotels, romantische hotels, kasteelovernachtingen, bijzonder ingerichte hotels of met een historische sfeer.

Niveau van de fietstour
Geniet vanaf Meiningen van zo'n 250 kilometer goed bewegwijzerde fietspaden met slechts en paar stijgingen. Af en toe zijn er ook ongeasfalteerde wegen, maar deze kunt u naar behoefte ook ontwijken door een alternatieve route. Een goede basisconditie is aan te raden.

Dag 1: Individuele aankomst in Meiningen

Uw fietsvakantie start in Meiningen met haar mooie vakwerkhuizen en de Bertholdsburg. Uw hotel in de historische Theaterstad Meiningen biedt u een uitstekende uitgangspositie.

Dag 2: Meiningen - Bad Salzungen

Afstand ca. 43 km

Vandaag fietst u langs de Werra en langs Wasungen met zijn verdedigingsmuren en vakwerk-binnenstad tot in de kuurstad Bad Salzungen. Beleef de vitaliserende werking van de in Duitsland unieke Keltische baden en maak een avondwandeling door de oude stad.

Dag 3: Bad Salzungen - Dankmarshausen

Afstand ca. 40 km

U fietst verder tussen de zuidhellingen van Thüringen en de indrukwekkende toppen van de Rhön. Gun uzelf een pauze in de historische binnenstad van Vacha. Al snel bereikt u Heringen, beroemd door het Werra-Kalibergbaumuseum. Hier kunt u toeren op de "Monte Kali", de van ver zichtbare zoutwinningberg. Uw hotel in Dankmarshausen bevindt zich aan de voet van deze zogenaamde Zuckerhutes.

Dag 4: Dankmarshausen - Eisenach

Afstand ca. 37 km

Vele meren en natuurgebieden liggen langs uw fietsroute naast de bochtrijke Werra en al snel is Eisenach bereikt. Neemt u hier voldoende de tijd voor het bezichtigen van de beroemde Wartburg en bezoek ook de highlights van de stad zoals het Bachhaus en het Lutherhaus.

Dag 5: Eisenach - Eschwege

Afstand ca. 58 km

Lievelijk slingert de rivier zich door een heerlijk middelgebergte, voorbij aan rechtop staande kalkkliffen en middeleeuwse dorpen en steden. In Creuzburg en Treffeurt zult u zeker een wandeling moeten maken door de romantische steegjes van de gedenkwaardige binnensteden. Zeer bijzondere vakwerkkunst toont zich in Eschwege, uw huidige dagdoel.

Dag 6: Eschwege - Hann. Münden

Afstand ca. 59 km

Kunst langs de fietsroute: Sculpturen van bekende kunstenaars staan op de oevers in het Werra-Meissner-Land. Plan een verfrissende tussenstop in het Sole-Bewegungsbad van Bad Sooden-Allendorf. Door het land van de kersen bij Witzenhausen fietst u verder naar Hann.Münden, met een gesloten middeleeuws stadsbeeld en het kasteel. Luidt uw dag uit met een stadswandeling.

Dag 7: Terugreis vanaf Hann. Münden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie na het ontbijt. U kunt uiteraard verlengen in Hann.Münden of u fietst verder langs de Weserradweg!

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Prettig, comfortabel en mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
De route was verrassend mooie, afwisselend met veel bezienswaardigheden. Dienstverlening was goed in orde behalve dan dat we niet snel zijn teruggebeld nadat wij het mobiele (24 uurs) nummer hadden gebeld.
Lees meer