7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg

Hessen, Duitsland

  • Fietstour langs de Werra
  • Van Meiningen tot Hannoversch Münden
  • Inclusief Eisenach met de Wartburg
  • Fietsen over een goed aangelegd fietspad
  • Perfecte combinatie van cultuur en natuur
werratal
Werraradweg
Werraradweg - Münden
7-daagse fietsvakantie werra meiningen
Werraradweg
Werraradweg
Bekijk alle fotos (22 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Meiningen

Uw fietsvakantie start in Meiningen met haar mooie vakwerkhuizen en de Bertholdsburg. Uw hotel in de historische Theaterstad Meiningen biedt u een uitstekende uitgangspositie.

Dag 2: Meiningen - Bad Salzungen (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Vandaag fietst u langs de Werra en langs Wasungen met zijn verdedigingsmuren en vakwerk-binnenstad tot in de kuurstad Bad Salzungen. Beleef de vitaliserende werking van de in Duitsland unieke Keltische baden en maak een avondwandeling door de oude stad.

Dag 3: Bad Salzungen - Dankmarshausen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst verder tussen de zuidhellingen van Thüringen en de indrukwekkende toppen van de Rhön. Gun uzelf een pauze in de historische binnenstad van Vacha. Al snel bereikt u Heringen, beroemd door het Werra-Kalibergbaumuseum. Hier kunt u toeren op de "Monte Kali", de van ver zichtbare zoutwinningberg. Uw hotel in Dankmarshausen bevindt zich aan de voet van deze zogenaamde Zuckerhutes.

Dag 4: Dankmarshausen - Eisenach (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

Vele meren en natuurgebieden liggen langs uw fietsroute naast de bochtrijke Werra en al snel is Eisenach bereikt. Neemt u hier voldoende de tijd voor het bezichtigen van de beroemde Wartburg en bezoek ook de highlights van de stad zoals het Bachhaus en het Lutherhaus.

Dag 5: Eisenach - Eschwege (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Lievelijk slingert de rivier zich door een heerlijk middelgebergte, voorbij aan rechtop staande kalkkliffen en middeleeuwse dorpen en steden. In Creuzburg en Treffeurt zult u zeker een wandeling moeten maken door de romantische steegjes van de gedenkwaardige binnensteden. Zeer bijzondere vakwerkkunst toont zich in Eschwege, uw huidige dagdoel.

Dag 6: Eschwege - Hann. Münden (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

Kunst langs de fietsroute: Sculpturen van bekende kunstenaars staan op de oevers in het Werra-Meissner-Land. Plan een verfrissende tussenstop in het Sole-Bewegungsbad van Bad Sooden-Allendorf. Door het land van de kersen bij Witzenhausen fietst u verder naar Hann.Münden, met een gesloten middeleeuws stadsbeeld en het kasteel. Luidt uw dag uit met een stadswandeling.

Dag 7: Terugreis vanaf Hann. Münden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie na het ontbijt. U kunt uiteraard verlengen in Hann.Münden of u fietst verder langs de Weserradweg!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
7.0
Hier en daar wat ongemakken
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
De Werra route was wat natuur betreft een prachtige route. De eerst 2 dagen fiets je door het voormalig Oost Duitsland, dit als niet prettig ervaren onderweg niets waar je iets kon eten of drinken. Ook de 1ste 2 overnachtingsplaatsen was niets te beleven. Vanaf de derde dag begon het beter te worden, onderweg genoeg aanlegplaatsen om iet de eten en of te drinken. De laatste dag in Han. Munden ligt ons hotel boen op de berg en bieden ze geen volwaardige maaltijden aan met het gevolg dat we weer 5 km moeten fietsen om iets te eten.
8.0
Prettig, comfortabel en mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
De route was verrassend mooie, afwisselend met veel bezienswaardigheden. Dienstverlening was goed in orde behalve dan dat we niet snel zijn teruggebeld nadat wij het mobiele (24 uurs) nummer hadden gebeld.
Lees meer