Fietsvakanties in Hessen

De meest gevarieerde vakantieregio in Duitsland is Hessen. Zowel qua oppervlak, maar ook in verschillen qua landschappen. Hierdoor is de omgeving nooit saai tijdens uw fietsvakantie door Hessen. Tijdens een fietsvakantie door Hessen kunt u de verschillende landschappen in Midden-Duitsland ontdekken, van grote rivieren tot kabbelende beekjes en van dichte bossen tot levendige stadjes. In Hessen zijn verschillende fietsroutes te ontdekken, één daarvan is de bekende Werratalradweg.

Een fietsvakantie over de Werratalradweg voert u langs één van de mooiste en qua cultuur interessantste rivierlandschappen van Duitsland en prachtige vakwerkstadjes. Langs de rivier de Werra voert de weg u via Hildburghausen naar de voormalige residentiestad Meiningen met haar Engelse tuin en het Zuid-Thüringse Staatstheater.

Hessen_Kassel
Hessen_uitzicht1
Hessen_uitzicht2
Bekijk alle fotos (4 )

Bij de Thüringer Pforte, de plek waar de Werra zich een weg baant door het Thüringer Woud, staat u tijdens uw fietsvakantie door Hessen in een dal met fascinerende rotsformaties een van de mooiste delen van de fietsroute te wachten, dat zich uitstrekt tot Treffurt. De stad vormt het begin van de Hessische vakwerkjuweeltjes die nu de route omzomen: Wanfried, Eschwege, Bad Sooden-Allendorf en Witzenhausen. In de drierivierenstad Hannoversch Münden (Hann. Münden) vloeien de rivieren Werra en Fulda samen.

In het zuiden van Hessen stroomt de Lahn met vele invloeden uit het Nederlandse Koninkrijk. Hierbij hebben we het natuurlijk over Marburg, Nassau en Braubach. En laten we de wereldberoemde Dom van Limburg a/d Lahn niet vergeten.