Fietsvakanties in Hessen

De meest gevarieerde vakantieregio in Duitsland is Hessen. Zowel qua oppervlak, maar ook in verschillen qua landschappen. Hierdoor is de omgeving nooit saai tijdens uw fietsvakantie door Hessen. Tijdens een fietsvakantie door Hessen kunt u de verschillende landschappen in Midden-Duitsland ontdekken, van grote rivieren tot kabbelende beekjes en van dichte bossen tot levendige stadjes. In Hessen zijn verschillende fietsroutes te ontdekken, zo kunt u met ADE fietsen over de Fuldaradweg, de Lahn-Radweg en de Werra-Radweg.

Hessen_Kassel
Hessen_uitzicht1
Hessen_uitzicht2
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakanties over de Werra-Radweg

Een fietsvakantie over de Werratalradweg voert u langs één van de mooiste en qua cultuur interessantste rivierlandschappen van Duitsland en prachtige vakwerkstadjes. Langs de rivier de Werra voert de weg u via Hildburghausen naar de voormalige residentiestad Meiningen met haar Engelse tuin en het Zuid-Thüringse Staatstheater. Bij de Thüringer Pforte, de plek waar de Werra zich een weg baant door het Thüringer Woud, staat u tijdens uw fietsvakantie door Hessen in een dal met fascinerende rotsformaties een van de mooiste delen van de fietsroute te wachten, dat zich uitstrekt tot Treffurt. De stad vormt het begin van de Hessische vakwerkjuweeltjes die nu de route omzomen: Wanfried, Eschwege, Bad Sooden-Allendorf en Witzenhausen. In de drierivierenstad Hannoversch Münden (Hann. Münden) vloeien de rivieren Werra en Fulda samen.

Fietsen over de Lahn-Radweg

Vanuit Marburg kunt u met ADE over de Lahn-Radweg een mooie fietsvakantie maken. Tijdens deze fietsreis fietst u ook grotendeels over de Oranjeroute. In het zuiden van Hessen stroomt de Lahn met vele invloeden uit het Nederlandse Koninkrijk. Hierbij hebben we het natuurlijk over Marburg, Nassau en Braubach. En laten we de wereldberoemde Dom van Limburg a/d Lahn niet vergeten.

Ontdek de Fulda-Radweg

Ontdek deze, voor velen, nog onbekende fietsvakantie langs de idyllische Fulda! U start uw fietsreis in het wildromantische Rhön op ca. 950 meter hoogte bij de Wasserkuppe en u volgt de uitstekend bewegwijzerde Fulda-Radweg stroomafwaarts het dal in. Door weides en velden, grotendeels direkt langs de schilderachtige Fulda, fietst u door beeldschone vakwerksteden en het vulkanische Vogelsberg. Bij de samenvloeiing van de Werra en Fulda eindigt uw fietsvakantie of u verlengt uw fietstour langs de river de Weser, dwars door het Weserbergland.

Per fiets door Hessen

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!