8-daagse fietsvakantie Van de Werra naar de Fulda

Hessen, Duitsland

  • Van de bron van de Werra naar de uitmonding in de Fulda
  • Bezoek Eisenach en Eschwege
  • Langs vele vakwerkjuweeltjes
  • Tamelijk vlakke fietsroutes en goed bewegwijzerd
  • Vele entreegelden inclusief.
7-daagse fietsvakantie werra meiningen
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
6-daagse fietsvakantie Werra en Fulda
Bekijk alle fotos (5 )

Fietsvakantie van de bron van de Werra tot aan de Fulda!

Deze fietsvakantie begint in de Freistaat Thüringen en eindigt in het bosrijke Hessen. De tocht voert u door nog ongerepte natuur en door romantische vakwerkstadjes tot waar de Werra en de Fulda samenstromen in de Weser bij Hannoversch Münden. U kunt deze fietsvakantie dan ook prima combineren met de Weserradweg. Ontdel zelf waarom de Werraradweg zo geliefd is en stap op de pedalen met ADE!

Niveau van de fietstour
Aan het begin van de Werraradweg zitten enkele stevige stijgingen/dalingen vervolgens gaat het licht bergafwaarts en vlak. Alleen bij Eisenach zit nog een vervelend stukje maar dat kunt u omzeilen door de trein te pakken.

Dag 1: Individuele heenreis Meiningen

Individuele aankomst in uw hotel in Meiningen. Als u nog tijd heeft moet u zeker even een wandeling door deze theaterstad maken zogenaamd op eigen "Faust".

Dag 2: Rondtour naar de bron van de Werra en terug

Afstand ca. 73 km

Allereerst gaat u met de trein en een taxi naar Masserberg waar de bron van de Werra ligt. Dan stapt u op de pedalen en volgt u de, dan nog kleine, Werra bergafwaarts. Via Eisfeld en de voormalige residentiestad Hildburghausen snelt u richting Meiningen waar u vanavond weer zult overnachten.

Dag 3: Meiningen - Bad Salzungen

Afstand ca. 43 km

De etappe van vandaag voert u naar de carnavals- en vakwerkstad Wasungen. De Burcht Maienluft die boven de stad ligt, nodigt u uit een rustpauze in te lassen. Daarna gaat het verder door authentieke kleine dorpjes richting het kuuroord Bad Salzungen. De stad staat bekend om haar geneeskrachtige zoutbronnen. U kunt heerlijk ontspanning in een van de thermen. 's Avonds kunt u dan nog een wandeling maken rond de Burgsee.

Dag 4: Bad Salzungen - Dankmarshausen

Afstand ca. 37 km

U fietst verder tussen de zuidhellingen van Thüringer woud en de Rhön. Deze omgeving wordt ook wel het land van het witte goud genoemd door de kaliumzout afgravingen. U kunt een kijkje nemen bij "Erlebniswerk" Merkers. Als u uw weg vervolgt passeert u het voormalige grensgebied met de DDR om uiteindelijk in Dankmarshausen te arriveren.

Dag 5: Dankmarshausen - Eisenach

Afstand ca. 37 km

Tijdens de route van vandaag komt u langs meren en door diverse natuurgebieden. Burchten herinneren aan verloren tijden en u komt talrijke monumenten tegen die de voormalige oost-west verdeling van Duitsland herdenken. Aan het einde van deze etappe passeert u het begin van de bekende Rennsteig en verlaat u het Werradal. Al snel doemt de bekende Wartburg van Eisenach op. Deze Lutherstad moet u zeker bezichtigen.

Dag 6: Eisenach - Eschwege

Afstand ca. 58 km

U laat Eisenach achter u en voor u het weet arriveert u voor de poorten van Stadt Creuzburg met de gelijknamige burcht, kleine steegjes en vele vakwerkhuizen. Vanaf nu komt u op het mooiste gedeelte van de Werra-Radweg. De Werra kronkelt zich door sappige weiden en door romantische vakwerkstadje naar Eschwege. Wandel door de historische binnenstad van dit gemoedelijke stadje.

Dag 7: Eschwege - Hannoversch Münden

Afstand ca. 60 km

U bevindt zich nu in de Werra-Meissner Kreis. In het kuuroord Bad Soolen-Allendorf is een rustpauze zeker aan te bevelen. Uiteindelijk komt u op het punt waar de Werra in de Fulda overgaat, u bent in Hannoversch Münden gearriveerd. De middeleeuwse binnenstad en de oude haven zijn zeer bezienswaardig evenals het Welfenschloss.

Dag 8: Hannoversch Münden terugreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie. Natuurlijk kunt u nog een nachte verlengen in Hannoversch Münden. Wilt u uw transfer geregeld hebben naar Meiningen neem dan kontakt op met een van de ADE fietsspecialisten.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Van de Werra naar de Fulda?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.