7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg

Hessen, Duitsland

  • Tip voor de fietsliefhebbers
  • Van Marburg naar Braubach
  • Groot deel over de Oranjeroute
  • Inclusief Rijnboottocht naar St. Goar
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg
7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg
7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg
7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg
Bekijk alle fotos (4)

Slenter door de nauwe straatjes van de universtiteitsstad Marburg met de beroemde Elisabethkerk. Bezoek op uw reis de Goethestad Wetzlar met het Lottehaus en het stilgelegde ijzerertsmijn Grube Fortuna. Ontdek de Residenzstad Weilburg met de bezienswaardige kasteelgebouwen en de volledig onder Monumentenzorg staande Altstadt von Limburg met de wereldberoemde Dom. Maak een stop bij het klooster Arnstein en de oude herberg aan de Lahn, voor u Bad Ems bereikt, één van de mooiste heilbaden van Duitsland met een rijke traditie. Bekroon uw fietstocht met een uitstapje naar de Loreley en geniet van de terugtocht per boot van St. Goar tot het oude wijnstadje Braubach.

De fietsetappes bieden ook de ongetrainde fietsvrienden ruimschoots de tijd om van de vele bezienswaardigheden in het Lahndal te genieten.

Dag 1: Individuele aankomst in Marburg

Voor de bezichtiging van de historischeAltstad en de Elisabethkerk moet u wel voldoende tijd inplannen, vanwege de schoonheid van deze bezienswaardigheden!

Dag 2: Marburg – Wetzlar

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door het weidse Lahndal langs idylisch gelegen vijvers tot Wetzlar. Verken de Wetzlar Altstadt en de interessante Dom tijdens een wandeling in de namiddag.

Dag 3: Wetzlar – Weilburg

Afstand ca. 40 km

U verlaat Wetzlar over de stenen brug en bereikt al gauw de mijn Fortuna ( +10 km), de enige ijzerertsmijn in de hele Bondsrepubliek, waar overdag de bezoeker met originele machines de ertswinning wordt gedemonstreerd. Landschappelijk gezien blijft de afstand tot Weilburg, waarvan het Renaissanceslot boven op een rotsplateau over de Lahn ligt, onvergetelijk.

Dag 4: Weilburg – Limburg

Afstand ca. 40 km

Vandaag kronkelt de rivier tussen Taunus en Westerwald. U fietst over het geasfalteerde jaagpad via Aumenau en Runkel tot Limburg met zijn wereldberoemde Dom.

Dag 5: Limburg – Bad Ems

Afstand ca. 50 km

Geniet vandaag van een landschappelijk hoogtepunt: weg van het jachtige verkeer door een ongerept dallandschap van Diez tot Balduinstein. Twee hellingen voor vandaag waarvan u één comfortabel per trein kunt afleggen (10 km). Ontspan dan tijdens een pauze bij het klooster Arnstein, bij de burcht Nassau of in de oude herberg aan de Lahn, voordat u naar Bad Ems fietst.

Dag 6: Bad Ems – Braubach

Afstand ca. 40 km

Na 12 km opent zich het Rheindal voor uw ogen. Bekroon hier de fietstocht met een uitstapje ( ca.30 km) via Boppard en St. Goar tot aan de Loreley. De terugreis naar het wijndorp Braubach geniet u per boot. Op aanvraag is ook Koblenz als overnachtingsplaats mogelijk.

Dag 7: Terugreis vanaf Braubach

Na het ontbijt eindigt uw mooie fietsvakantie. Wij adviseren u onze terugtransfer-service (Vertrek 09.00 uur, duur 2,5 uur).

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Een aanrader!!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben genoten van de route. De transfer naar het beginpunt, de laatste dag, was prima geregeld. Toch zouden we ook graag een verbeterpunt willen meegeven: Het was erg moeilijk om met de gekregen beschrijving het hotel te vinden in Bad Ems en Koblenz. De toelichting klopt niet.