9-daagse fietsvakantie München Merentour

9-daagse fietsvakantie München Merentour

Beierse Alpen, Duitsland

  • Fietsen in Beierse sferen
  • Begin- en eindpunt München
  • Met vele prachtige meren
  • Dagetappes van 40 tot 65 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse fietsvakantie München Merentour
9-daagse fietsvakantie München Merentour
9-daagse fietsvakantie München Merentour
Bekijk alle fotos (4)

Wilt u lekker fietsen in de omgeving van de Beierse Alpen en München? Boek een fietsvakantie recht in de Beierse manier van leven met ongerepte natuur en het prachtige merenlandschap in het midden van reusachtige bergketens. Geniet van de gebieden in de barokke stijl met binnensteden door bloemen versierd en een zeer bijzondere manier van leven. Hier vindt u de spreekwoordelijke 'Beierse rust' en onbezorgdheid.

Vanuit het zuiden van München fietst u naar het meer van Starnberg, de Murnauer Moos en Staffelsee tot aan Garmisch Partenkirchen. De rit met de Zugspitzbahn mag u hier niet missen. Onderweg ziet u vooral Romeinse invloeden tot aan de Isarquelle en in de streken tussen Sylvensteinsee en Tegernsee bezoekt u Wallgau en natuurlijk het typische Beierse Bad Tölz. Aan het einde van uw fietsvakantie zult u Beieren zien als meer dan alleen maar bier en Weisswurst. Maar belangrijk voor de Beierse manier van leven zijn ze nog steeds, en lekker ook!

Let op: Van 8 september t/m einde seizoen starten en eindigen de fietstouren bij de Starnberger See en niet in München vanwege het Oktoberfest.

Dag 1: München - Individuele aankomst

Vanuit München via de Forstenrieder Park tot aan de Starnberger See. Vanaf Starnberg gaat u via het fietspad op de oever van het meer naar Ambach of verder omhoog naar Bernried. Het meer lokt u met zijn kristalheldere water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Dag 2: München - Starnberger See

Afstand: 50 km

De hoofdstad van Beieren is één van de mooiste en meest populaire steden van Duitsland. Langs de rivier kunt u genieten van de spreekwoordelijke "Bajuwarische" gezelligheid tussen het stadhuis, het Hofbräuhaus en Engelse Tuin.

Dag 3: Starnberger See - Murnau am Staffelsee

Afstand: 35 km

Op mooie paden door de ongerepte Beierse dorpjes, langs de Osterseen en de Riegsee naar Murnau. Op de weg zijn er vele zwemmeren die u uitnodigen om af te koelen. In Murnau is niet alleen het Münterhaus is een bezoek waard. De connectie tussen kunst en muziek heeft deze stad altijd gekenmerkt.

Dag 4: Murnau - Garmisch Partenkirchen

Afstand: 40 km

Vandaag starten we in het natuurreservaat Murnauer Moos (grootste moeras in Centraal-Europa). Vervolgens door de ongerepte natuur van de rivier de Loisach richting Garmisch Partenkirchen. De dorpskern met de beroemde Ludwigstrasse nodigt u uit een gezellige avondwandeling te maken.

Dag 5: Garmisch Partenkirchen – Wallgau

Afstand: 45 km

Met de trein worden 300 hoogtemeters tot aan Scharnitz overbrugd (op eigen gelegenheid, ongeveer € 3,00). Van daaruit licht bergop, door wilde en romantische dalen en weelderige weiden naar de bron van de Isar. U gaat terug door de zonnige vallei met een prachtig panorama op de Karwendel- en Wettersteingebergte en via Mittenwald komt u aan in Wallgau.

Dag 6: Wallgau - Bad Tölz

Afstand: 50 km

Na het passeren van de Isarwinkel met haar kristalheldere, turquoise-blauwe water komt u bij de indrukwekkende Sylvensteinsee. Via Lenggries komt u door charmante landschappen bij Bad Tölz. Het gebied bij de Isar en de oude zoutroute van Reichenhall in de Allgäu getuigt met rijk versierde herenhuizen van zijn bloeitijd in de voormalige zouthandel.

Dag 7: Bad Tölz - Tegernsee Rundfahrt

Afstand: 45 km

U start vandaag in het schilderachtige platteland van Gmund am Tegernsee met een prachtige blik over het meer. Langs de Gaissbachtal keert u terug naar Bad Tölz. Het thermale water van het beroemde kuuroord "Alpamare" maakt uw vermoeide spieren weer fit. De Tölzer Marktstrasse doet u wellicht denken aan een bekende tv-serie "Der Bulle von Tölz".

Dag 8: Bad Tölz – München

Afstand: 65 km

De Isarradweg loopt door Geretsried en Wolfratshausen naar Grünwald. Slechts een paar kleine hellingen moet u nog trotseren, en dan wacht u de Beierse hoofdstad München, met zijn vele attracties welke u kunt bezoeken.

Dag 9: München - individuele terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour.Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.