9-daagse fietsvakantie München Merentour

Beieren, Duitsland

  • Fietsen in Beierse sferen
  • Begin- en eindpunt München
  • Met vele prachtige meren
  • Dagetappes van 40 tot 65 km
9-daagse fietsvakantie München Merentour
9-daagse fietsvakantie München Merentour
München Merentour - meerronde
9-daagse fietsvakantie München Merentour
9-daagse fietsvakantie München Merentour
9-daagse fietsvakantie München Merentour
Bekijk alle fotos (36 )

De Isarradweg en de Beierse meren!

Wilt u lekker fietsen in de omgeving van de Beierse Alpen en München? Boek een fietsvakantie recht in de Beierse manier van leven met ongerepte natuur en het prachtige merenlandschap in het midden van reusachtige bergketens. Geniet van de gebieden in de barokke stijl met binnensteden door bloemen versierd en een zeer bijzondere manier van leven. Hier vindt u de spreekwoordelijke 'Beierse rust' en onbezorgdheid.

Vanuit het zuiden van München fietst u naar het meer van Starnberg, de Murnauer Moos en Staffelsee tot aan Garmisch Partenkirchen. De rit met de Zugspitzbahn mag u hier niet missen. Onderweg ziet u vooral Romeinse invloeden tot aan de Isarquelle en in de streken tussen Sylvensteinsee en Tegernsee bezoekt u Wallgau en natuurlijk het typische Beierse Bad Tölz. Aan het einde van uw fietsvakantie zult u Beieren zien als meer dan alleen maar bier en Weisswurst. Maar belangrijk voor de Beierse manier van leven zijn ze nog steeds, en lekker ook!

Niveau van de tour:
Deze fietsvakantie is een redelijke eenvoudige tour. Tijdens de tour komt u een paar korte beklimmingen tegen. U fietst op prachtige fietspaden, lokale wegen en soms op hoofdwegen (alleen op korte stukken). De route is grotendeels geasfalteerd, sommige langere stukken op goed bereden landwegen.

Dag 1: München - Individuele aankomst

Welkom in de hoofdstad van Beieren, München. Hier begint uw fietsvakantie door het hart van Beieren, een van de meest welvarende deelstaten van Duitsland. Suggestie: start vanavond met een diner in het Hofbräuhaus om alvast de Beierse sfeer te proeven.

Dag 2: München - Starnberger See

Afstand ca. 50 km

Vanuit München via de Forstenrieder Park tot aan de Starnberger See. Vanaf Starnberg gaat u via het fietspad op de oever van het meer naar Ambach of verder omhoog naar Bernried. Het meer lokt u met zijn kristalheldere water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Dag 3: Starnberger See - Murnau am Staffelsee

Afstand ca. 30 km

Op mooie paden door de ongerepte Beierse dorpjes, langs de Osterseen en de Riegsee naar Murnau. Op de weg zijn er vele zwemmeren die u uitnodigen om af te koelen. In Murnau is niet alleen het Münterhaus een bezoek waard. De connectie tussen kunst en muziek heeft deze stad altijd gekenmerkt.

Dag 4: Murnau - Garmisch Partenkirchen

Afstand ca. 40 km

Vandaag starten we in het natuurreservaat Murnauer Moos (grootste moeras in Centraal-Europa). Vervolgens door de ongerepte natuur van de rivier de Loisach richting Garmisch Partenkirchen. De dorpskern met de beroemde Ludwigstrasse nodigt u uit een gezellige avondwandeling te maken.

Dag 5: Garmisch Partenkirchen – Mittenwald - Wallgau

Afstand ca. 45 km

Met de trein worden 300 hoogtemeters tot aan Scharnitz overbrugd (op eigen gelegenheid, ongeveer € 3,00). Van daaruit licht bergop, door wilde en romantische dalen en weelderige weiden naar de bron van de Isar. U gaat terug door de zonnige vallei met een prachtig panorama op de Karwendel- en Wettersteingebergte en via Mittenwald komt u aan in Wallgau.

Dag 6: Wallgau - Bad Tölz

Afstand ca. 50 km

Na het passeren van de Isarwinkel met haar kristalheldere, turquoise-blauwe water komt u bij de indrukwekkende Sylvensteinsee. Via Lenggries komt u door charmante landschappen bij Bad Tölz. Het gebied bij de Isar en de oude zoutroute van Reichenhall in de Allgäu getuigt met rijk versierde herenhuizen van zijn bloeitijd in de voormalige zouthandel.

Dag 7: Bad Tölz - Tegernsee - Bad Tölz

Afstand ca. 45 km

U start vandaag in het schilderachtige platteland van Gmund am Tegernsee met een prachtige blik over het meer. Langs de Gaissbachtal keert u terug naar Bad Tölz. Het thermale water van het beroemde kuuroord "Alpamare" maakt uw vermoeide spieren weer fit. De Tölzer Marktstrasse doet u wellicht denken aan een bekende tv-serie "Der Bulle von Tölz".

Dag 8: Bad Tölz – München

Afstand ca. 60 km

De Isarradweg loopt door Geretsried en Wolfratshausen naar Grünwald. Slechts een paar kleine hellingen moet u nog trotseren, en dan wacht u de Beierse hoofdstad München, met zijn vele attracties welke u kunt bezoeken.

Dag 9: München - individuele terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie München Merentour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie München Merentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.5
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 9.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Goed georganiseerde fietsreis door een prachtig landschap
Alleen reizend
Op vakantie in Aug 2022
Erg goed georganiseerde reis door een mooie omgeving van meren en licht glooiend landschap met de hoge toppen van de Alpen aan de horizon. De hotels zijn over het algemeen kleinschalig en dat geeft een gezellige, persoonlijke benadering tijdens het verblijf. De route heb ik gefietst via een handige app op mijn telefoon die ik van ADE heb ontvangen.
10
Perfect verzorgd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2020
Geweldig!
Lees meer