8-daagse fietsvakantie Mainradweg

Beieren, Duitsland

  • Fietsvakantie over de Mainradweg
  • Langs historische steden
  • Van Bamberg naar Aschaffenburg
  • Heerlijk vlak langs de Main
8-daagse fietsvakantie Mainradweg
8-daagse fietsvakantie Mainradweg
8-daagse fietsvakantie Mainradweg
8-daagse fietsvakantie Mainradweg
8-daagse fietsvakantie Mainradweg
Bekijk alle fotos (5 )

Schilderachtig kronkelt rivier de Main door het Bierfrankische in het Weinfrankische tot aan Südhessen. De routes door de Frankische Schweiz, de Hassberge, het Steigerwald en Spessart zijn perfect voor genieters en families, omdat deze meestal zonder hellingen verlopen op eigen wegen.

Onderweg sluit de ene vakwerkidylle op de andere aan. Of het nu gaat om bierbrouwerijen rond Kulmbach, Burgkunstadt en Bamberg of bij de wijnbouw rond Volkach, Würzburg en Miltenberg, verheug u op verstilde stadjes met prachtige kastelen, burchten en kloosters op kunstzinnig gebouwde kerken en indrukwekkende woningen.

En omdat er tijdens fietstochten natuurlijk ook gerust moet worden, sluiten talrijke bierkroegen en wijnhuizen de ronde in deze heerlijke vakantieregio. Hier proeft u een biertje in één van de kleinste huisbrouwerijen of een Silvaner bij het wijnhuis in de Maindriehoek of een typische Spätburgunder in de Mainvierhoek.

Dag 1: Bamberg - individuele heenreis

Door keizer Heinrich II gebouwd, behoort de stadskern tot wereldcultuurerfgoed. De Bamberger Dom, Oude en nieuwe residentie, Oud Raadhuis en Klein -Venetië zijn slechts enkele highlights.

Dag 2: Bamberg - Hassfurt en omgeving

Afstand ca. 37 km

Van het Bierfrankische in het Weinfrankische. Door de vakwerkstadjes Zeil en Königsberg. In Hassfurt de doolhofstraatjes, Ritterkappelle Tilmann Riemenschneiders.

Dag 3: Hassfurt / omgeving – Volkach

Afstand ca. 56 km

Romantische dorpjes, wijnbouw, boomgaarden tot Volkach. Het beroemdste houtsnijwerk van Tilman Riemenschneiders in de Wallfahrtskerk St. Maria. Rondom het wijnstadje Volkach gedeien de beste Frankenwijnen.

Dag 4: Völkach – Würzburg

Afstand ca. 65 km

Door de Volkacher Mainbochten tot aan de wijnhandelstad Kitzingen. In het heerlijke Würzburg vesting Marienberg,Kilians-Dom, marktplein, oude Mainbrug en nog veel meer.

Dag 5: Würzburg – Lohr

Afstand ca. 60 km

Het schilderachtige stadje Karlstadt, de drie-rivierenstad Gemünden in natuurpark Spessart. Lohr am Main en Marktheidenfeld zijn prachtige vakwerkstadjes, gedeeltes kunnen terug per trein worden afgelegd.

Dag 6: Lohr– Wertheim

Afstand ca. 46 km

Typisch Mainlandschap tot Wertheim ( monding van de Tauber). In Stadtprozelten de ruïne de Henneburg. Via Freudenberg naar Miltenberg (Schnatterloch).

Dag 7: Wertheim – Aschaffenburg

Afstand ca. 77 km

Van het vakwerk van Miltenberg door talrijke wijndorpen met wijnkelders en pubs. Mocht de 77 km voor deze dag te veel zijn dan kunt u een extra overnachting in Miltenberg, 35 km, plannen voor € 75,- per persoon. Of u fietst verder naar Aschaffenburg waar het machtige zandsteenslot Johannisburg op u wacht.

Dag 8: Aschaffenburg - terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour.Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Mainradweg?