8-daagse fietsvakantie Mainradweg

Beieren, Duitsland

  • Fietsvakantie over de Mainradweg
  • Langs historische steden
  • Van Bamberg naar Aschaffenburg
  • Heerlijk vlak langs de Main
Marinradweg - Hassfurt
Mainradweg - Veitshöchsheim
Mainradweg
Mainradweg - Bamberg
Mainradweg
Mainradweg - Miltenberg
Bekijk alle fotos (30 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Bamberg - individuele heenreis

Door keizer Heinrich II gebouwd, behoort de stadskern tot wereldcultuurerfgoed. De Bamberger Dom, Oude en nieuwe residentie, Oud Raadhuis en Klein -Venetië zijn slechts enkele highlights.

Dag 2: Bamberg - Schweinfurt (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Voorbij de bezienswaardige bedevaartskerk Maria Limbach fietst u zonder veel moeite bijna alleen over het geasfalteerde Main-fietspad naar Haßfurt, dat uitnodigt tot een ontspannen pauze. Nu ziet u ook de eerste wijngaarden langs de route, u bent namelijk de grens tussen bier- en wijn gepasseerd. U fietst snel langs de oevers van de Main naar Schweinfurt, midden in het hart van Main Franken. Wandel door de stad en ontdek bewijzen van een van de oudste steden van Beieren. In Schweinfurt kunt u enerzijds in de voetsporen treden van de oude keizerstad en anderzijds in de voetsporen van industriële pioniers.

Dag 3: Schweinfurt – Volkach (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

U fietst langs talloze wijnberghellingen door het kleine, historische wijnstadje Wipfeld - thuisbasis van de "Zehntgrafen". Neem een ontspannen pauze, bewonder de waardevolle oude gebouwen van de stad en geniet van de idyllische locatie. In de middag fietst u via Fahr, de stad van de Bockstaschen, naar Volkach - beroemd om zijn uitstekende wijnen! Volkach an der Mainschleife is uniek in Duitsland omdat dit de enige plek is waar de Main deze lus heeft gevormd. De oude binnenstad van Volkach staat bekend om zijn culinaire diversiteit. Dompel uzelf hier onder in de kleurrijke wereld van gastronomie en wijn!

Dag 4: Völkach – Würzburg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Omdat het goed geasfalteerde fietspad tegenwoordig volledig vlak is, is Würzburg snel te bereiken, zodat u 's middags een individuele rondleiding door de stad kunt maken. Bewonder het marktplein, het stadhuis, de oude Hoofdbrug met uitzicht op het fort en de bedevaartskerk, evenals de rococo-gevel van het Falkenhaus en de Mariakapel met zijn zandstenen figuren van Tilman Riemenschneider. Wij adviseren 's avonds een glas wijn op de Hoofdbrug. Het hoogtepunt is echter de voormalige prins-bisschoppelijke residentie, die tussen 1720 en 1744 volgens de plannen van Balthasar Neumann werd gebouwd en nu in zijn eenheid een van de mooiste paleisgebouwen van de Zuid-Duitse barok is.

Dag 5: Würzburg – Lohr (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Via Veitshöchheim met de zomerresidentie van de prins-bisschop en de Franse rococotuin fietst u naar Karlstadt met het prachtige stadscentrum. Het landschap verandert nu op allerlei manieren en de karakteristieke wijnbouw maakt plaats voor schaduwrijke bossen direct aan het fietspad. Over vlakke paden rolt u comfortabel naar de drierivierenstad Gemünden of verder naar Lohr.

Dag 6: Lohr– Wertheim (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

De beboste heuvels, waardoor de Main zich een weg baant, liggen dicht bij elkaar. U fietst langs het stadje Rothenfels, waarvan het kasteel het smalle dal bewaakt, naar Marktheidenfeld en Wertheim. Laat u betoveren door de sierlijke vakwerkhuizen van de kronkelende oude stad.

Dag 7: Wertheim – Aschaffenburg (ca. 77 km)
Afstand ca. 77 km

Van het vakwerk van Miltenberg door talrijke wijndorpen met wijnkelders en pubs. Mocht de 77 km voor deze dag te veel zijn dan kunt u een extra overnachting in Miltenberg, 35 km, plannen. Of u fietst verder naar Aschaffenburg waar het machtige zandsteenslot Johannisburg op u wacht. Het is ook mogelijk om de route in te korten en vanaf Klingenberg (ca. 51 km) met de trein naar Aschaffenburg te reizen.

Dag 8: Aschaffenburg - terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Mainradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Mainradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 8.3
6.0
Mooie trip matige hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Wij boekten net als vorig jaar de betere hotelklasse. Deze trip voldeden de hotels grotendeels niet aan onze verwachting.
8.0
Mooie gevarieerde fietstocht!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Mooie fietstocht die ook zonder e-bike goed te doen is. Hotels onderweg waren prima. Informatie op app was ook goed, maar vergt op een of andere manier veel stroom van de telefoon waardoor deze warm wordt. Bewegwijzering was iha goed. Wegdek was niet overal ok, ondanks de vijf sterren. Wij vonden de informatie over de te bezichtigen bezienswaardigheden niet altijd handig. Zo nu en dan bevindt het zich aan de andere zijde van de rivier en was je er al voorbij voordat je het wist. Ik vind dat wel een verbeterpunt! Er waren onderweg veel leuke bezienswaardigheden, die we evenwel niet allemaal hebben bekeken.
10
Fijne reis
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2021
Alles tot in de puntjes verzorgd
Lees meer
9.0
over een fijne ontspannen vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
onze fietsroute ging langs de Main. Mooie afwisselende route, met goede hotels, ook in de corona tijd was het in de hotels goed geregeld. heb mij niet een keer onveilig gevoeld. hotels voldeden aan de verwachtingen. De route was goed aangegeven en we zijn in leuke plaatsjes geweest waar het goed toeven was. Vrij vlakke route met hier en daar een klimmetje, maar zeker met een e bike goed te doen, zelfs op een tourfiets goed te fietsen route. Goede fietspaden. Kortom een mooie ontspannen route
Lees meer