Fietsvakanties in Beieren

Met de bekende Mainradweg, de Altmühltalradweg, de Isarradweg en natuurlijk de Donauradweg is Beieren dé fietsregio!

Wanneer u Beieren tijdens een fietsvakantie verkent, ontdekt u bruisende steden, indrukwekkende landschappen, hoge bergen met alpenweiden en voelt u van dichtbij de veelzijdige natuur en cultuur.

De combinatie van cultuur, de gastvrijheid en de diversiteit van de streek bieden de ingrediënten voor een onvergetelijke fietsvakantie in Beieren.

Klooster Weltenburg Duitsland Altmuhl
Schloss Mainberg - Beieren - Duitsland
Colmberg - Beieren - Duitsland
Bekijk alle fotos (4 )

Paradijs voor toerfietsers

Beieren is een waar fietsparadijs in een idyllisch heuvelland, met kronkelende beken en imposante rotssculpturen, watermolens, druipsteengrotten en massieve burchten. Voor alle fietsroutes geldt: achter elke bocht ligt een nóg mooier stukje Beieren verscholen. Door het uitstekende, uitgebreide fietspadennet is Beieren een paradijs voor toerfietsers. Als u het iets rustiger aan wilt doen, dan kunt u voor een e-bike kiezen.

Ga op avontuur in het Beierse Woud

Het Beierse Woud is het grootste bosgebied van Midden-Europa, met de zuiverste lucht ooit gemeten in Duitsland, bekend om de rust en staat garant voor een schitterende fietsvakantie. De fietstours gaan langs de meest romantische steden, zoals Bamberg, Regensburg en Nürnberg tot aan de Beierse hoofdstad München. De fietsvakanties zijn ook perfect voor genieters en families, omdat ze meestal zonder hellingen verlopen.

Het panorama van de Zugspitze

Geniet volop van het Beierse levensgevoel in de ongerepte natuur en de sprookjesachtige meerlandschappen middenin het majestueuze bergmassief. Aan de rand van de Beierse Alpen bevindt zich een wonderlijk landschap met beekjes en meren. Deze regio wordt ook wel het “Blauwe Land” genoemd. Tijdens de 8-daagse fietsvakantie München-Merentour maakt u kennis met Garmisch Partenkirchen, waar het panorama van de Zugspitze u welkom heet. U fietst door het Isardal naar de kuurstad Bad Tölz, waar u mogelijk de “Bullen” zult tegenkomen. Door het bekoorlijke landschap met zijn kloosters en tipisch ronde kerktorens fietst u onder andere naar de Starnsee en de Tegernsee, ook bij Nederlanders een zeer geliefd vakantiegebied. Het landschap laat zich in al zijn schoonheid zien en vanuit Gmund am Tegernsee heeft u een prachtig uitzicht over het meer....

Fiets langs rivier de Main

Schilderachtig kronkelt rivier de Main door het Bierfrankische in het Weinfrankische tot aan Südhessen. De routes door de Frankische Schweiz, de Hassberge, het Steigerwald en Spessart van de 8-daagse fietsvakantie Mainradweg zijn perfect voor genieters en families, omdat deze meestal zonder hellingen verlopen op eigen wegen. Of het nu gaat om bierbrouwerijen rond Kulmbach, Burgkunstadt en Bamberg of bij de wijnbouw rond Volkach, Würzburg en Miltenberg, verheug u op verstilde stadjes met prachtige kastelen, burchten en kloosters op kunstzinnig gebouwde kerken.

Natuurpark Altmühtal!

Tijdens een fietsvakantie door het Altmühltal aanschouwt u de schoonheid van het natuurpark Altmühltal. Met vier fietsdagen een mooie korte tour, met korte afstanden door een idyllisch landschap met onder andere het Anlauter-dal en het fraaie Altmühltal. Onderweg treft u plaatsen zoals Treuchtlingen, Weissenburg en Eichstätt, welke zorgen voor een goede afwisseling in natuur en cultuur. U fietst over de Altmühlradweg richting Kipfenberg, waar u de barokke bisschops- en universiteitsstad Eichstätt ontdekt met leuke bezienswaardigheden. Deze fietsvakantie is zeer geschikt voor liefhebbers van rust.

Fietsvakanties met ADE in Beieren

Bij alle fietsvakanties van ADE "Actief door Europa" kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietspaden door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in nette hotels van 3- en/of 4-sterren kwaliteit of pensions, inclusief ontbijt en het bagagevervoer van uw koffers in uiteraard ingebegrepen. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook kunt u de route ontvangen in GPX-bestanden, zo kunt eenvoudig de fietsroute volgen op uw telefoon of fietscomputer.