Fietsvakanties bij Bodensee

De Bodensee is één van de meest geliefde fietsvakantiebestemmingen waar u volop kunt genieten van de natuur en vele historische bezienswaardigheden in een prachtig landschap met de Alpen op de achtergrond. De Bodenseeradweg is al jaren een van de populairste fietsbestemmingen in Europa. Tijdens een fietsvakantie langs de Bodensee heeft u altijd het water aan uw zijde terwijl u door een prachtig landschap en mooie stadjes en dorpjes fietst. De Bodenseeradweg is het mooi fietspad dat langs het gehele meer ligt en waarmee u het hele meer in de rondte kan fietsen.

Maar een fietsvakantie langs de Bodensee is veel meer dan een rondje om het drielandenmeer. Variatie is datgene wat deze vakantieregio zo speciaal maakt. Zeilboten op het kristalheldere water, de zeppelin in de lucht, promenades langs de Bodensee versierd met palmbomen, de catamarans Fridolin, Constanze en Ferdinand op het water, het indrukwekkende panorama van de Alpen op de achtergrond… dus vergeet vooral niet te genieten tijdens uw fietsvakantie over de Bodenseeradweg.

Bodensee boot Langenargen
Bodensee Konstanz
Bodensee Pfahlbauten
Bekijk alle fotos (4 )

Deze variatie is ook zeker te danken aan de omliggende landen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het nabij gelegen vorstendom Liechtenstein. Hierdoor vormt er zich een internationaal karakter met elk hun eigen tradities en kenmerken. Tijdens u fietstocht rondom de Bodensee kunt u de toeristische Duitse oever ervaren en daartegenover de rustigere Zwitserse oever. De veelzijdigheid komt ook doordat de Bodensee in alle seizoenen van het jaar wel wat te bieden heeft. In de lente staan de bomen mooi in bloei en is de natuur jong, ’s zomers staat de regio garant voor ideale fietsvakanties met prachtig weer, in de herfst verkleuren de wijnraken en boomgaarden mooi oranje en bruin en ’s winters liggen de besneeuwde Alpen op slechts enkele kilometers verwijderd.