Fietsvakanties bij Bodensee

De Bodensee is één van de meest geliefde fietsvakantiebestemmingen waar u volop kunt genieten van de natuur en vele historische bezienswaardigheden in een prachtig landschap met de Alpen op de achtergrond. De Bodenseeradweg is al jaren een van de populairste fietsbestemmingen in Europa. Met ADE "Actief door Europa" kunt u dit prachtige meer in het zuiden van Duitsland verkennen tijdens een individuele fietsvakantie. Tijdens uw fietsvakantie over de oevers van het meer fietst u van hotel naar hotel en onderweg passeert u mooie stadjes en dorpjes.

Tijdens uw fietsvakantie om de Bodensee, fietst u niet alleen door Duitsland, maar komt u ook door Oostenrijk en Zwitserland. Een fietsvakantie om de Bodensee is veel meer dan alleen een rondje om het Bodenmeer. Variatie is datgene wat deze vakantieregio zo speciaal maakt. Zeilboten op het kristalheldere water, de zeppelin in de lucht, promenades langs de Bodensee versierd met palmbomen, de catamarans Fridolin, Constanze en Ferdinand op het water, het indrukwekkende panorama van de Alpen op de achtergrond… dus vergeet vooral niet te genieten tijdens uw fietsvakantie over de Bodenseeradweg.

Fietsen Bodensee Seestrasse Konstanz
Rheinfall - Bodensee
Bodensee Fietsers
Bekijk alle fotos (4 )

Bodensee volop variatie!

Deze variatie is ook zeker te danken aan de omliggende landen Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het nabij gelegen vorstendom Liechtenstein. Hierdoor vormt er zich een internationaal karakter met elk hun eigen tradities en kenmerken. Tijdens uw fietstocht rondom de Bodensee kunt u de toeristische Duitse oever ervaren en daartegenover de rustigere Zwitserse oever. De veelzijdigheid komt ook doordat de Bodensee in alle seizoenen van het jaar wel wat te bieden heeft. In de lente staan de bomen mooi in bloei en is de natuur jong, ’s zomers staat de regio garant voor ideale fietsvakanties met prachtig weer, in de herfst verkleuren de wijnranken en boomgaarden mooi oranje en bruin en ’s winters liggen de besneeuwde Alpen op slechts enkele kilometers verwijderd.

Met ADE kunt u kiezen voor een mooie standplaats fietsvakantie aan de Bodensee of een rondreis rondom het meer. Bekijk hieronder ons aanbod!
Bij alle fietsreizen is het bagagetransport inclusief, verblijft u in goede hotels en kunt u fietsen of e-bike huren!