Fietsvakanties over de Mainradweg

Volg de Main van Bayreuth naar Mainz

U kunt het verloop van de Main volgen tijdens een fietsvakantie over de Mainradweg. De Main ontstaat bij Kulmbach door een samenkomen van de Witte Main en de Rode Main. Na ruim 500 km mondt de Main uit in de Rijn bij Mainz. Langs deze rivier is een fietspad aangelegd. Het fietspad is overwegend vlak en hierdoor zeer geschikt voor beginnende fietsers. Uiteraard is bagagetransport altijd inclusief bij de actieve fietsreizen van ADE!

Met een fietsvakantie over de Mainradweg fiets u door verschillende landschappen, zo komt u door het Bierfranken (met uitstekende bieren) en de wijndorpjes van Wijnfranken. Ook de mooie stad Würzburg bevindt zich langs de Mainradweg. Onderweg passeert u vele burchten en kastelen en kunt u pauze nemen in de schilderachtige stadjes.

Homburg Mainradweg
Bamberg Mainradweg
8-daagse fietsvakantie Mainradweg

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de Main. De barokke kunst in kastelen en middeleeuwse centra van stadjes laten de geschiedenis van de streek zien. Een bezoek waard zijn onder andere:

  • Het Alte Rathaus van Bamberg
  • Het klooster van Oberzell met de grooste kloostertuin van Duitsland
  • Het slot van Veitshöchheim met de rococotuin
  • Slot Johannisburg van Aschaffenburg

Maar ook de Würzberger Residenz, een van de hoogtepunten van de Zuid-Duitse barok mag niet ontbreken tijdens uw fietsvakantie over de Mainradweg. Het gebouw is het voormalige bisschoppelijke paleis en is gebouwd in de decoratierijke rococo en barokstijl. De prachtige fresco’s en rijke decoratie van de verschillende zalen zijn bewonderenswaardig.

Ook voor wijn- en bierliefhebbers is deze streek zeer geschikt. Er zijn verschillende wijn- en biermakers in de regio te vinden. Maar u kunt ook na een dag fietsen van een biertje of een wijntje in een biergarten of in een wijnbar. Daarnaast volgt u de Mainradweg door verschillende wijndorpjes en langs vele wijnranken.

Bodensee - Konstanz

Nog meer fietsvakanties in Duitsland

Naast de Mainradweg heeft ADE nog vele andere fietsvakanties in Duitsland, bijvoorbeeld over de Lüneburgerheide, langs de Oostzee, rondom Berlijn of langs de Bodensee.

fietsvakanties elberadweg

De beroemdste fietsroutes van Duitsland!

Ontdek de meest bekende fietsroutes van Duitsland!

Weltenburg_Donaudurchbruch_Radfahrer_00584_ww

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de route of gaat u voorkeur uit naar een tourvariant neem contact op met fietsspecialisten.