8-daagse fietsvakantie Beierse biertour

Beieren, Duitsland

  • Beleef de Bier-Radweg!
  • Met de hoogste brouwerijdichtheid ter wereld
  • Met bekende steden Rothenburg, Nürnberg en Bamberg
  • Start- en eindpunt in Nürnberg
7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl
Rothenburg
Biergarten
Bamberg
Rothenburger Tor
Nürnberg
Bekijk alle fotos (7 )

Bier-radweg door het romantische Franken

Zin in een unieke fietsvakantie? Dan raden wij deze biertocht van harte aan! Tijdens de Beierse biertour door de romantische Franken leert u veel over de brouwtraditie en kunt u de meest uiteenlopende soorten proberen. U fietst over de Bierradweg door de regio met de hoogste brouwerijdensiteit ter wereld - gemiddeld één brouwerij per vierkante kilometer! Geniet van de rustieke sfeer in prachtige biertuinen met stevige lekkernijen tijdens uw reis.

Naast het thema zullen de beroemde steden Rothenburg, Bamberg en Nürnberg u zeker betoveren. Hiermee krijgt de fietsreis een middeleeuws uiterlijk wat u vanzelf zult merken wanneer u de romantische binnensteden beleeft. U fietst een deel van de route op het fietspad Burgenstraße. De naam zegt het al: talloze machtige kastelen en paleizen zijn soms al van verre te herkennen op de heuvels. De sympathieke gezelligheid van de Franken en hun prachtige bier kenmerken deze fietstocht, die altijd één van de meest populaire routes in deze regio is geweest. U kunt deze Beierse Bierradweg ook in Nürnberg starten.

Karakter: Heuvelachtig landschap met kleine hellingen, meestal langs rustig landwegen. Basis conditie aanbevolen. De dagetappes zijn aan de lange kant, maar kunnen meestal eenvoudig worden verkort door een deel per trein af te leggen (exclusief).

Dag 1: Individuele aankomst Nürnberg

Uw Beierse biertour begint in Neurenberg. De stad met 1000 jaar geschiedenis, de imposante Kaiserburg, beroemde kerken en musea.

Dag 2: Nürnberg - Erlangen

Afstand ca. 30 km

Het begint ontspannen! U fietst langs de Regnitz van Neurenberg naar Erlangen. In de 19e eeuw exporteerde Erlangen als eerste Beiers bier. Dankzij de verkoelende rotskelders van de Erlanger Burgberg kon bier langer vers worden gehouden en zo het hele jaar door verkocht worden. Met de uitvinding van de koelmachine begon de brouwerij-industrie in Erlangen echter af te nemen en bleef biergenot in de biertuinen en herbergen van Erlangen. Trakteer uzelf op een koud biertje en stevige Frankische lekkernijen.

Dag 3: Erlangen - Bamberg

Afstand ca. 55 km

Op de etappe van vandaag van uw Beierse biertour naar Bamberg fietst u langs het Main-Donaukanaal. De stad werd ooit gebouwd op zeven heuvels. Dit leverde haar de naam Frankisch Rome op. Of het nu de indrukwekkende kathedraal, het oude stadhuis, de nieuwe residentie of de talrijke kerken zijn, het beeld van de oude keizerlijke en bisschoppelijke stad wordt gevormd door meer dan 1000 jaar architectuur. Ook Bamberg kan terugkijken op een lange biertraditie. Vooral het gerookte bier, dat je in de vele brouwerijen proeft, is erg bekend.

Dag 4: Bamberg – Höchstadt - Neustadt an der Aisch

Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag richting Hirschaid en bereikt het romantische Aischdal. Als alternatief kunt u de etappe inkorten met een treinreis (niet inbegrepen) van Bamberg naar Hirschaid. In Höchstadt kunt u een pauze nemen om de beroemde spiegelkarper te proberen. De krokant gebakken vis is een specialiteit van de streek! In uw etappebestemming Neustadt an der Aisch doet elke middag om 12.00 uur een houten bok zijn ronde bij het stadhuis - een geweldig schouwspel.

Dag 5: Neustadt an der Aisch - Bad Windsheim - Rothenburg ob der Tauber

Afstand ca. 55 km

Vandaag staan Bad Windsheim en het indrukwekkende Frankische Openluchtmuseum op uw programma. U kunt hier meer leren over de Frankische geschiedenis. Om dit te illustreren zijn op het uitgestrekte terrein verschillende historische gebouwen herbouwd, die je meevoeren in de leef-, woon- en werkwereld van de plattelandsbevolking van Franken. Uw Beierse biertour gaat verder in het middeleeuws aandoende Rothenburg ob der Tauber. De stad biedt een heerlijke sfeer om op de zonnige avonden te genieten van heerlijke lekkernijen.

Dag 6: Rothenburg ob der Tauber - Wolframs-Eschenbach

Afstand ca. 65 km

Vandaag kunt u besluiten een omweg te maken naar de Altmühlbron voordat u een pauze neemt in Colmberg. Het machtige, goed bewaard gebleven kasteel torent hoog boven de stad uit - de klim is steil, maar het is het waard! De Frankische Rezat brengt u vervolgens naar het hart van Ansbach met zijn statige residentie in rococostijl. Uw etappebestemming is Wolframs-Eschenbach. De middeleeuwse stad is sinds 1917 vernoemd naar zijn grote zoon, de Parzival- dichter Wolfram von Eschenbach.

Dag 7: Wolframs-Eschenbach - Roth - Nürenberg

Afstand ca. 65 km

De Beierese Biertour brengt u vandaag naar de Duitse Burchtenroute langs het stervormige fort Lichtenau. In Roth kunt u een bezoek brengen aan het jachthuis. U bereikt dan Neurenberg weer. Aan het einde van uw Beierse biertour strijden verschillende brouwerijen om uw gunst. In combinatie met het genot van een originele Neurenbergse Rostbratwurst staat niets een gezellige avond in de weg..

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw reis in Beieren.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Beierse biertour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Beierse biertour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Goed verzorgde fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Mooie fietsroutes in een mooi stukje Beieren. Wel even wennen aan de mannier van routebeschrijving. Niet onduidelijk maar verschillende borden om te volgen en goed opletten. Fijne hotels met aardig ontvangst. Hotels lagen allemaal in het centrum van de plaatsen die we aandeden. Bagagevervoer goed geregeld. Wat wel opviel was dat veel horeca onderweg gesloten was en in elke plaats wel veel in de steigers stond. Maar al met al zeer de moeite waard deze fietstocht ht te maken.
Lees meer