8-daagse fietsvakantie München Merentour

Beieren, Duitsland

  • Een fietsvakantie langs de Beierse meren aan de voet van de Alpen
  • Begin en eindpunt de Beierse hoofdstad München
  • Bezoek de Zugspitze bij Garmisch Partenkirchen
  • Fiets langs de Starnsee en Tegernsee
  • Volg de Isarradweg
München Merentour - meerronde
München Merentour - merenronde
München Merentour - fiets
München merengebied Bad Tölz
Munchen Meren tour
München merengebied Loisach-Eschenlohe
Bekijk alle fotos (26 )

Typisch Beieren!

Geniet volop van het Beierse levensgevoel in de ongerepte natuur en sprookjesachtige meerlandschappen middenin het majestueuze bergmassief. Geniet van de barokke etappe-plaatsen met hun bloemrijke binnenstadjes en een zeer authentieke levensstijl. Hier vindt u de spreekwoordelijke Beierse rust en kalmte.

Aan de rand van de Beierse Alpen bevindt zich een wonderlijk landschap met beekjes en meren. Deze regio wordt ook wel het “Blauwe Land” genoemd. De fietsreis begint en eindigt in de hoofstad van Beieren, München. U maakt kennis met Garmisch Partenkirchen, waar het panorama van de Zugspitze u welkom heten. U fietst door het Isardal naar de kuurstad Bad Tölz, waar u mogelijk de “Bullen” zult tegenkomen. Door het bekoorlijke landschap met zijn kloosters en typisch ronde kerktorens fietst u o.a. naar de Starnsee en de Tegernsee.

Aan het eind van uw fietsvakantie zult u vaststellen dat Beieren meer is dan alleen bier en witte worst. Maar belangrijk voor het Beierse levensgevoel zijn ze wel degelijk en nog smakelijk ook.

Karakter van de etappes
Deze fietsvakantie is een redelijke eenvoudige tour. Tijdens de tour komt u een paar korte beklimmingen tegen. U fietst op prachtige fietspaden, lokale wegen en soms op hoofdwegen (alleen op korte stukken). De route is grotendeels geasfalteerd, sommige langere stukken op goed bereden landwegen.

Dag 1: München - Individuele aankomst

Uw fietsvakantie begint in de hoofdstad van Beieren, München. München heet u welkom en nodigt u uit de stad te ontdekken.

Dag 2: München - Murnau aan de Staffelsee

Afstand ca. 65 km

Uw fietstour start met een fietstocht door het Frostenrieder Park naar het Starnbergmeer. Dan voert de fietsroute u direct langs de oevers van het meer. Geniet onderweg van de gemoedelijke Beierse dorpjes en passeer de Oster meren, de Riegsee om uiteindelijk te arriveren in Murnau aan de Staffelsee.

Dag 3: Murnau - Garmisch Partenkirchen

Afstand ca. 40 km

Vandaag starten we in het natuurreservaat Murnauer Moos (grootste moerasgebied van Centraal-Europa). Vervolgens door de ongerepte natuur van de rivier de Loisach richting Garmisch Partenkirchen. De fietstocht van vandaag is bewust kort gehouden zodat u nog de mogelijkheid hebt met de kabelbaan naar de Zugspitze (2.962 m) te gaan.

Dag 4: Garmisch Partenkirchen - Mittenwald - Wallgau

Afstand ca. 45 km

Reis per trein of fiets omhoog (300 meter hoogteverschil) naar Scharnitz. Van daaruit gaat het langzaam bergopwaarts door kloven en alpenweiden naar de bron van de rivier de Isar. Genietend van heerlijke vergezichten over het Karwendel- en Wettersteingebergte daalt u dan weer af richting Mittenwald en het karakteristieke Beierse dorp Wallgau.

Dag 5: Wallgau - Bad Tölz

Afstand ca. 50 km

Langs de turkoois glimmende rivier de Isar gaat u naar de indrukwekkende Sylvensteinsee. Via grote boerderijen fietst u langs de Isar naar Lengries en verder naar Bad Tölz. Bad Tölz ligt op de het snijpunt van 2 oude handelswegen: de oude zoutstraat vanuit Reichenhall in de Allgäu en de rivier de Isar. Hier ontstond een levendige omslagplaats waar de historische marktstraat met de kleurrijke schilderingen op de versierde burgerwoningen nog getuigen van zijn.

Dag 6: Bad Tölz - Tegernsee - Bad Tölz

Afstand ca. 45 km

Vandaag maakt u vanuit Bad Tölz een dagtrip naar de Tegernsee, ook bij Nederlanders een zeer geliefd vakantiegebied. Het landschap laat zich in al zijn schoonheid zien en vanuit Gmund am Tegernsee heeft u een prachtige blik over het meer. Tip: een boottochtje over het meer. Langs de Gaissbachtal keert u terug naar Bad Tölz.

Dag 7: Bad Tölz - München

Afstand ca. 60 km

De Isarradweg voert u via Geretsried en Wolfratshausen naar Grünwald. U moet nog wel enkele kleine stijgingen overwinnen alvorens u weer in München zult arriveren.

Dag 8: München - terugreis of verlenging

U kunt vanuit München terugkeren richting huis maar u kunt ook uw verblijf in München verlengen om te genieten van al hetgeen deze sfeervolle stad u te bieden heeft.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie München Merentour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie München Merentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 5.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Reisbescheiden: 1.0
6.0
Matig
Op vakantie in Jul 2022
De app is zeer slecht. Software echt waardeloos. Boekje ook slecht. We hadden niks aan de geleverde routebeschrijving. Hebben Google Maps moeten gebruiken. Sommige delen van route alleen geschikt voor Mountain bike, gewone toerfiets gaat kapot op keienpaden. Route te zwaar als men geen ebike heeft. Die informatie dient vooraf te worden medegedeeld. Route langs snelweg, dag 1, kan anders Hotels goed, muv NYX hotel te München
Lees meer