8-daagse fietsvakantie Altmühltal

Beieren, Duitsland

  • Bijzondere fietsvakantie door het Altmühltal
  • Romantische en ongerepte natuur
  • Van Rothenburg naar Regensburg
  • Uitstekend fietsroutenet
Altmühal - Weltenburg
Altmühal - Weltenburg
Regensburg Duitsland
Altmül Essing Donau
Altmül - Essing
Duitsland Altmühl
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Rothenburg aan de Tauber

De wereldberoemde oude stad brengt ontelbare historische gebouwen, de stadsmuur met geschut, bastions en stadstorens bij elkaar. Maak vanavond met de Nachtwachter een mooie wandeling door de oude binnenstad.

Dag 2: Rothenburg - Herrieden/Ansbach (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Fiets vandaag door de schilderachtige landschappen in het bovengelegen Altmühltal, langs de burcht Colmberg tot aan Leutershausen en verder richting Herrieden met zijn historische binnenstad. U kunt ook kiezen voor een kleine omweg (ca. 10 km) langs de bron van de Altmühl voor u de rit eindigt in de voormalige residentiestad Ansbach.

Dag 3: Herrieden/Ansbach – Weissenburg/Wettelsheim/Treuchtingen (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag steekt u de voormalige grens van het Romeinse Rijk over, de Limes en maak een ontspannen rit door de Frankische merengebied naar uw bestemming - ofwel Weißenburg, hier vindt u de grootste Romeinse schatkamer van Duitsland, of het rustige Wettelsheim. Bij een overnachting in Wettelsheim of Treuchtlingen fietst u vanuit Gunzenhausen verder langs de Altmühl. Als u in Weissenburg overnacht, volgt u de paden langs de Großer Brombachsee naar Pleinfeld.

Dag 4: Weissenburg/Wettelsheim - Eichstätt (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Op de etappe van vandaag wordt het dal smaller en snijdt de Altmühl diep in de rotsen en de 12 apostelen, indrukwekkend rotsformatie. Neem de tijd om deze rotsformatie te bewonderen. Verder komt u vandaag verschillende mooie burchten tegen op uw weg naar Eichstätt. Eichstatt. In het Oberbeierse en barokke Eichstätt zijn het Residentieplein en de Willibaldsburcht de bezienswaardigheden.

Dag 5: Eichstätt - Beilngriess/Kinding-Enkering (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Voordat u Eichstätt verlaat kunt u nog een bezoek brengen aan het Jura-Museum, hier kunt u vele dinosaurusfossielen zien die in de omgeving gevonden zijn. De fietstocht van vandaag vortu u door de Wacholderheide (Jeneverbesheide) van het Altmühltal tot uw eindpunt van vandaag, het rustige Beilngreis.

Dag 6: Beilngriess - Kelheim en omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag gaat u naar Dietfurt, en komt u aan bij het Main-Donaukanaal. Daarna passeert u Brug Prunn (gelegen op een heuvel) en vlak voor Kelheim is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de druipsteengrot Schulerloch. In Kelheim bereikt u de samenvloeiing van Altmühl en de Donau. Hier kunt ook een boottocht naar de nabijgelegen Weltenburg-klooster. Afhankelijk van de geboekte categorie slaapt u de nacht Essing, in Kelheim, in het kuuroord Bad Gögging of in Riedenburg.

Dag 7: Kelheim - Regensburg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Heeft u gisteren nog geen boottocht gemaakt naar het Weltenburg-klooster, dan heeft u daar vandaag nog de gelegenheid toe voordat gaat beginnen aan de laatste fietstocht van uw fietsvakantie. Het oudste klooster van Beieren is prachtig gelegen aan een Donau-lus en ontvangt zijn gasten met zelf gebrouwen bier in de grote aangelegde biergarten. U volgt de route verder langs de Donau naar Regensburg. De oude binnenstad van Regensburg, die tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard, is een prachtige plek om te voet te ontdekken.

Dag 8: Regensburg - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Altmühltal?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Altmühltal.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.8
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.7
Reisbescheiden: 9.8
9.0
Alles zeer goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
We hadden een supervakantie mede dankzij ADE. Alles was tiptop georganiseerd. De fietsroutes klopten, het vervoer van de bagage verliep vlekkeloos en de hotelboekingen waren allemaal keurig geregeld. De hotels waren luxe en het ontbijt steeds goed verzorgd. We gaan zeker nog eens met ADE op vakantie!
9.0
Alles was prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Uitstekend
9.0
Perfect geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Een ontspannende, landschappelijk heel mooie fietsvakantie met over het algemeen fijne hotels, waar we niets te kort kwamen
Lees meer
8.0
Mooie kamers, goed ontbijt, vriendelijke personeel, hele goede fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Mooie afwisselende vakantie, wel veel grintpaden.
9.0
je krijgt wat beloofd is.
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2021
We hebben een prachtige tocht gemaakt in een historisch gezien interessante omgeving. Het was zo mooi mede doordat het ideaal fietsweer was. De drukte op de route viel heel erg mee. zeker als je de overvolle fietspaden in Nederland gewend bent. De bewegwijzering was uitstekend en de bijbehorende boekjes informatief. De hotels waren in orde. Jammer dat het laatste hotel buiten Regensburg lag. Bovendien vonden we de bewegwijzering ernaar toe wel erg minimaal. (flink verdwaald).
9.0
afwisselende fietstocht in een adembenemend landschap
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2020
Wij kozen voor de betere hotels en die waren inderdaad zeer goed. de bewegwijzering was duidelijk en makkelijk te volgen. Vriendelijk onthaal in de hotels. We geven een 9,5 op 10. Het goede weer zal natuurlijk ook wel een rol hebben gespeeld.
Lees meer