8-daagse fietsvakantie Altmühltal

8-daagse fietsvakantie Altmühltal

Beieren, Duitsland

  • Bijzondere fietsvakantie door het Altmühltal
  • Romantische en ongerepte natuur
  • Van Rothenburg naar Regensburg
  • Uitstekend fietsroutenet
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Altmühltal
8-daagse fietsvakantie Altmühltal
Bekijk alle fotos (3)

Dag 1: Rothenburg aan de Tauber

De wereldberoemde oude stad brengt ontelbare historische gebouwen, de stadsmuur met geschut, bastions en stadstorens bij elkaar. Aanrader is de nachtwachtrondgang.

Dag 2: Rothenburg - Herrieden/Ansbach

Afstand: 50 km

Door de schilderachtige landschappen in het bovengelegen Altmühltal, langs de burcht Colmberg tot aan Leutershausen en verder richting Herrieden met zijn historische binnenstad. U kunt ook kiezen voor een kleine omweg naar devoormalige residentiestad Ansbach.

Dag 3: Herrieden/Ansbach – Weissenburg

Afstand: 60 km

Aan de Altmühlsee ligt de barokstad Gunzenhausen. U volgt de rivier Altmühl door beschermde natuurgebieden richting Treuchtlingen, met haar stadsslot (jaar 1600), vestingmuren (jaar 1200) en Romeinse landgoed. Dan gaat u verder naar Weissenburg, bekend door de Romeinse opgravingen.

Dag 4: Weissenburg - Eichstätt

Afstand: 50 km

Vanaf Treuchtlingen komt u door het landschappelijk spectaculairste gedeelte van het natuurpark Altmühltal. Tot 200 meter hoge wit glanzende Dolomietrotsen overstijgen de rivier. In het Oberbeierse Eichstätt zijn het Residentieplein en de Willibaldsburcht de bezienswaardigheden.

Dag 5: Eichstätt - Beilngriess

Afstand: 45 km

U volgt de talrijke bochten van de Altmühl tot aan Beilngries (Slot Hirschberg) bij de Sülz-uitmonding.

Dag 6: Beilngriess - Kelheim

Afstand: 50 km

Bij het Oberpfalzerse Dietfurt (Middeleeuwse ringmuur) loopt de Rijn-Main-Donau-kanaal parallel aan de Altmühl. Bij Kelheim mondt de Altmühl uit in de Donau.

Dag 7: Kelheim - Regensburg

Afstand: 40 km

Voorbij het kuuroord Bad Abbach fietst u langs de Donau vanzelf het pittoreske Regensburg binnen. In het middeleeuwse stadsbeeld treft u meer dan 1200 historische gebouwen, stenen bruggen en de Dom St. Peter.

Dag 8: Regensburg - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.