6-daagse wandelvakantie Zuid-Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Wandelen door Zuid-Bourgogne
  • Bezoek Mâcon en Cluny met de bekende Abdij
  • Vele kastelen uit vervlogen tijden
  • Prachtige vergezichten vanaf de rots van Solutré
  • Wandeletappes van gemiddeld ca. 21 km
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk - Bourgogne - wandelen en wijn
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Mâcon

U reist op eigen gelegenheid naar Mâcon. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u nog even de stad ontdekken. Macon begrenst het gebied tussen Bourgogne in het noorden en het Beaujolais gebied in het zuiden. Geniet 's avonds in één van de restaurants van de uitstekende gastronomie.

Dag 2: Mâcon - Viré (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 90 m

Vanuit Mâcon begint u de route over een rustig wandelpad langs de Saône, waarbij u onderweg het dorpje Fleurville kunt bezoeken. Overnachting in Viré.

Dag 3: Viré - Cluny (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 500 m

De wandelroute loopt door licht heuvelachtig terrein en biedt adembenemende uitzichten over de met wijnranken begroeide hellingen. De wandeling eindigt in Cluny. In de middeleeuwen was deze plaats het spirituele centrum van Bourgogne en Europa en het had een aanzienlijke invloed op het religieuze, politieke en artistieke leven in West-Europa. De overblijfselen van de abdij van Cluny zijn zeker een bezoek waard. Het benedictijnenklooster werd gesticht in 910 en stond onder direct toezicht van de Paus. In Cluny vindt u ook de Haras National de Bourgogne, een stoeterij gebouwd in de tijd van Napoleon.

Dag 4: Cluny - Solutré (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Na het ontbijt wandelt u door bossen en velden richting Berzé le Châtel. Het kasteel dat voornamelijk stamt uit de 13e eeuw is prachtig bewaard gebleven, en heeft onder andere nog een Karolingische kapel uit de 10e eeuw! U kunt de terrastuinen verkennen en genieten van de adembenemende panorama’s over de Val Lamartinien en de omliggende wijngaarden. Wanneer u de wandeling vervolgt kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Pierreclos, met het typische veelkleurige dak dat zo kenmerkend is voor de Bourgogne. Een waar meesterwerk van middeleeuwse architectuur.

Dag 5: Solutré - Mâcon (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Beklim na het ontbijt de prachtige rots van Solutré. Geniet boven op de rots bijvoorbeeld van een picknick met heerlijke lokale gerechten terwijl u uitkijkt over de omliggende wijngaarden. Adembenemend! Dan volgt de afdaling en wandelt u rustig terug naar Mâcon.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis of misschien heeft u wel een nachtje verlenging geregeld.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Zuid-Bourgogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid