6-daagse wandelvakantie Bourgogne, Beaune - Cluny

Bourgogne, Frankrijk

  • Camino de Santiago in de Bourgogne
  • Bezoek Beaune en Cluny
  • Prachtige wijnhellingen en wijncultuur
  • Duik in de rijke geschiedenis van Bourgogne
  • Wandeletappes van gemiddeld ca. 25 km
bourgondie vaar frankrijk
Zuid-Bourgogne - Cluney
zuid-bourgogne
Bourgogne wijnranken
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
Frankrijk Bourgogne
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Beaune

Individuele aankomst in uw starthotel in Beaune. Als u op tijd arriveert, dan moet u zeker even de stad verkennen. Deze tweede stad van het departement Côte-d’Or wordt beschouwd als de hoofdstad van de wijnstreek Bourgogne, en de wijngaarden van de Bourgogne (Côte-d'Or) staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgogne. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als een armenhospitaal dat u tegenwoordig nog kunt bezoeken. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door het Hôtel-Dieu en hier vindt u prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes. Geniet in één van de vele restaurants van de Bourgondische gastronomie.

Dag 2: Beaune - Chagny (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 188 m

Deze eerste wandeldag loopt u door de met wijnranken bedekte hellingen van de Côte de Beaune en door dorpjes als Volnay en Meursault, waar u de overblijfselen van oude kastelen kunt vinden. Het dorpje Meursault ontleent haar naam aan een oude Romeinse nederzetting, maar is vooral bekend door de wijngaarden met de teelt van een uitstekende Chardonnay druif. U eindigt deze dag in Chagny, een stadje met een gevarieerd cultureel erfgoed. Geniet aan het einde van de dag op een rustig terras van één van de voortreffelijke plaatselijke wijnen.

Dag 3: Chagny - Dracy le Fort (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Na het ontbijt wandelt u verder door de wijngaarden en bezoekt u achtereenvolgens Ruly, een Gallo-Romeins kamp bekend als “Camp de César”, en het charmante dorpje Mercurey met zijn oude stadsmuren. U passeert oude gemeenschappelijke washuizen en wijnhuizen terwijl u verder wandelt naar Givry en Dracy le Fort.

Dag 4: Dracy le Fort - Saint Boil (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 575 m

U verlaat Dracy le Fort en volgt de Voie Vert, de zogenaamde groene weg. Deze Voie Vert was de eerste van Frankrijk en werd ca. 20 jaar geleden aangelegd. Het is een fietspad waarop gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan. Via deze route kunt u genieten van de natuur en dorpjes met “cabottes” (kleine stenen hutten gebouwd door wijnboeren, als schuilplaats voor zowel de winter als in de zomer). Saint Gengoux-Le-National is een typisch dorpje van de Bourgogne, vernoemd naar een ridder aan het hof in de 8e eeuw. De Romeinse kerk in het dorpje is zeker een bezoek waard, met zijn dubbele toren en achthoekige klokkentoren. In het dorpje kunt u met regelmaat een vermoeide wandelaar tegenkomen, op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Het dorp ligt bovendien aan de “Route des Vins de Mâconnais-Beaujolais”, één van de bekendste wijnroutes in dit deel van Frankrijk, en aan de Voie Verte, één van de oudste en populairste fietsroutes in Frankrijk. U eindigt vandaag in Saint Boil.

Dag 5: Saint Boil - Cluny (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Loop, tijdens uw laatste wandeletappe van deze wandelvakantie, door het platteland richting Cormatin, een klein dorpje dat voornamelijk bekend staat vanwege het Kasteel van Cormatin. Dit kasteel werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd op een klein eilandje in de rivier de Grosne. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de tuinen zijn een aanrader om te bezoeken. Uw wandeltocht eindigt in Cluny. In de middeleeuwen was deze plaats het spirituele centrum van Europa en had het een aanzienlijke invloed op het religieuze, politieke en artistieke leven in West-Europa. De overblijfselen van de abdij van Cluny mag u niet overslaan en moet u dan ook zeker bezoeken. Het benedictijnenklooster dat in Cluny staat werd gesticht in 910 en stond onder direct toezicht van de Paus. Ga in Cluny ook gewoon even kijken bij de Haras National de Bourgogne, een stoeterij gebouwd in de tijd van Napoleon. Maar een bezoekje aan één van de gezellige terrassen lonkt hier natuurlijk ook.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Met vele indrukken in uw bagage eindigt uw wandelvakantie door de Bourgogne. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Bourgogne, Beaune - Cluny?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid