6-daagse wandelvakantie Bourgogne, Dijon - Beaune

Bourgogne, Frankrijk

  • De beroemdste wijngaarden van Bourgogne
  • Geniet van de heerlijke Bourgondische keuken
  • Bezoek Dijon en Beaune
  • Grandeur uit de tijd van de Hertogen van Bourgogne
  • Wandeletappes van gemiddeld ca. 15 km
Frankrijk - Bourgogne
Frankrijk - Bourgogne
Frankrijk - Bourgogne
Zuid-bourgogne
Frankrijk - Bourgogne
Dijon - Bourgogne Frankrijk
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dijon

U arriveert op eigen gelegenheid in Dijon bij het starthotel. Heeft u nog wat tijd over, verken dan deze historische oude stad met het Palais de Justice, het prachtige paleis van de Hertogen en Staten van Bourgondië (Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne) met het Musée des Beaux arts.

Dag 2: Marsannay – Gevrey Chambertin (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 260 m

In de ochtend heeft u nog wat gelegenheid om Dijon verder te verkennen, bijvoorbeeld het archeologisch museum, het museum voor heilige kunst in de Sainte-Anne-kapel etc. In de loop van de ochtend brengt een taxi u naar Marsannay-la-Côte. Het Château de Marsannay, met zijn dubbelgewelfde kelders, is een bijzonder wijnhuis, vooral omdat dit de enige wijngaard in de Bourgogne is die naast rode en witte ook roséwijnen produceert. Vanuit Marsannay wandelt u naar Fixey, waar een kerk uit de 10e eeuw staat, de oudste in de regio. Uiteindelijk bereikt u Gevrey Chambertin, een wijnstad die nog steeds wordt bewaakt door een oud, versterkt kasteel.

Dag 3: Gevrey Chambertin – Nuit Saint Georges (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 260 m

Na het ontbijt wandelt u door Grand Cru geclassificeerde wijngebieden richting Morey-Saint-Denis. Onderweg passeert u het dorp Chambolle-Musigny, gelegen aan het begin van een smalle vallei. Vervolgens arriveert u bij één van de beroemdste bezienswaardigheden van de Bourgogne, het majestueuze Chateau de Clos Vougeot. De wijnkelder van dit kasteel uit de 12e eeuw bevat een gigantische wijnpers. Uw wandelroute loopt verder door de wijngaarden van Echezeaux en Grand-Echezeaux, richting de bijna heilige grond van de Bourgogne wijnen. Hier bevinden zich enkele van de grootste wijngaarden ter wereld, waaronder La Romanée, Romanée-Conti, Richebourg en La Tâche.

Dag 4: Nuits Saint Georges/Chaux – Beaune (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 320 m

Eerst is er een transfer naar Chaux. Vervolgens wandelt u omhoog over de hellingen die bedekt zijn met wijnstokken naar de Hautes-Côtes de Nuits. Het charmante landschap biedt schitterende uitzichten over de vallei. Uw wandeling gaat naar het dorp Villers-la-Faye met zijn 11e-eeuwse kerk gelegen op de Mont Saint-Victor. De volgende bestemming is Magny-les-Villers om dan weer af te dalen naar de Côtes de Beaune. Vanuit Pernand-Vergelesses bereikt u één van de meest pittoreske dorpjes van de regio, Aloxe-Corton, beroemd om zijn witte wijnen zoals de Corton-Charlemagne, één van de beste in Bourgondië. Uw dag eindigt in Beaune, een magische Bourgondische stad met middeleeuwse charme en beroemd om zijn hospices en stadsmuren.

Dag 5: Vrije dag in Beaune

U heeft deze hele dag de tijd om op uw gemak de stad Beaune te verkennen. Een mooie, oude ommuurde stad die beschouwd wordt als de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. U ontdekt een rijk erfgoed: de nederzetting Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als hospitaal voor de armen. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door het Hôtel-Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Helaas, het einde van uw wandelvakantie door dit prachtige en beroemde wijngebied is aangebroken. Wij hopen dat u mooie wijnen heeft mogen proeven en inspiratie heeft opgedaan. Na het ontbijt volgt de thuisreis. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om nog een paar dagen extra bij te boeken en nog langer te genieten van dit prachtige wijngebied.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Bourgogne, Dijon - Beaune?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid