8-daagse wandelvakantie Wijngaarden van de Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Wandelen over de beroemde wijnhellingen van de Bourgogne
  • Bezoek de steden Dijon en Beaune
  • Valleien en rotsen en indrukwekkende uitzichten
  • Genieten van prachtige wijnen en ongekende gastronomie.
  • Gemiddelde wandeletappes van ca. 15 km
Bourgogne - Frankrijk
Frankrijk - Bourgogne
Frankrijk - Bourgogne - wandelen
hospices de beaune bourgondie vaar
dijon-les-cordeliers
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dijon

U arriveert op eigen gelegenheid per trein of met eigen vervoer in Dijon. Komt u op tijd dan heeft u nog de mogelijkheid alvast de stad te ontdekken. Bijzonder zijn het Palais de Justice, het prachtige paleis van de Hertogen en Staten van Bourgogne (Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne) met het Musée des Beaux arts.

Dag 2: Dijon - Marsannay – Gevrey-Chambertin (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 260 m

's Ochtends heeft u nog tijd om Dijon verder te verkennen. Maar al snel brengt een taxi u naar Marsannay-la-Côte, een stad die bekend staat om zijn rosé wijnen (redelijk uniek in de regio Bourgogne). Vanuit Marsannay wandelt u naar Fixey. In Fixey staat een kerk uit de 10e eeuw en dit is de kerk van de regio. Dan loopt u verder naar Gevrey-Chambertin, een wijnstad die nog steeds wordt bewaakt door een oud, versterkt kasteel. Het diner van vandaag is inclusief.

Dag 3: Gevrey Chambertin – Nuit Saint Georges (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Na het ontbijt wandelt u door de, met Grand Cru geclassificeerde, wijngebieden richting Morey-Saint-Denis. U passeert het dorp Chambolle-Musigny, gelegen aan het begin van een smalle vallei, om te arriveren bij een van de beroemdste bezienswaardigheden van de Bourgogne, het majestueuze Chateau de Clos Vougeot. Tijdens een bezoek ontdekt u in de wijnkelder van dit kasteel uit de 12e eeuw een gigantische wijnpers. Uw wandeltocht gaat verder door de wijngaarden van Echezeaux en Grand-Echezeaux, richting de bijna heilige grond van de Bourgogne wijnen. Hier bevinden zich enkele van de grootste wijngaarden ter wereld, waaronder La Romanée, Romanée-Conti, Richebourg en La Tâche. Diner vanavond is inclusief.

Dag 4: Nuits Saint Georges - Chaux – Beaune (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 320 m

Na het ontbijt volgt een transfer naar Chaux. Dan wandelt u omhoog over de met wijnstokken bedekte hellingen naar de Hautes-Côtes de Nuits. Het charmante landschap biedt schitterende uitzichten over de vallei. Uw wandeling gaat naar het dorp Villers-la-Faye met zijn, op de Mont Saint-Victor gelegen, kerk uit de 11e eeuw en dan richting Magny-les-Villers. Hierna daalt u weer af naar de Côtes de Beaune en bereikt u Pernand-Vergelesses en een van de meest pittoreske dorpjes van de regio, Aloxe-Corton. Aloxe-Corton is vooral beroemd om zijn witte wijnen zoals de Corton-Charlemagne, een van de beste witte wijnen van de Bourgogne. Uw dag eindigt in Beaune, een magische Bourgondische stad met middeleeuwse charme en beroemd om zijn hospices en stadsmuren. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 5: Vrije dag in Beaune

Deze dag staat ter vrije besteding. U kunt op uw gemak de stad Beaune verkennen. Deze mooie, ommuurde stad wordt beschouwd als de hoofdstad van de Bourgogne wijnen. Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgogne. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling (ziekenhuis voor de armen). Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door het Hôtel-Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes.

Dag 6: Beaune - Meursault (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 200 m

U verlaat Beaune en wandelt door de eerste Premier Cru wijngaarden in de richting van Pommard. Dit bekende dorp is gebouwd rond een kerk met een bijzondere vierkante klokkentoren. De wijnen van het dorp, bejubeld over de hele wereld, zijn van uitzonderlijke kwaliteit, kleurrijk en stevig. Nadat u de laatste met wijnstokken bedekte heuvel bent overgestoken daalt u af naar Meursault, een mooi dorp dat bekend staat om zijn witte wijnen.

Dag 7: Wandelrondje Meursault via Rochepot (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 635 m

Deze dag staat in het teken van een rondwandeling van Mearsault via Le Rochepôt. U steekt eerst de wijngaarden over naar de dorpjes Blagny en Garnay. Dan wandelt u door een bosrijk gebied dat zich uitstrekt over de hoogten van de Côte de Beaune naar La Rochepot. Dit dorp herbergt een van de mooiste kastelen in de Bourgogne, daterend uit de 15e eeuw. U daalt daarna af naar het dorp Saint-Aubin met zijn kerk uit de 10e eeuw. Van hieruit wandelt u door de Grand Crus wijngebieden van Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet naar het gelijknamige dorpje Puligny-Montrachet. Het laatste stukje van deze wandeletappe brengt u via de wijngebieden van Les Grand Crus en Les Perriéres naar Meursault.

Dag 8: Individuele thuisreis

Helaas, na het ontbijt, eindigt uw wandelvakantie door het prachtige en beroemde wijngebied van de Bourgogne. Wij hopen dat u mooie wijnen heeft mogen proeven en veel inspiratie heeft opgedaan. De transfer naar het treinstation van Beaune is inclusief. Waarna u op eigen gelegenheid huiswaarts keert.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Wijngaarden van de Bourgogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid