4-daagse fietsvakantie Herinneringen van WOII Bayeux naar Caen

Normandië, Frankrijk

  • van Bayeux naar Caen
  • Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach
  • Pegasus brug over de Orne Vallei
  • het beroemde tapijt van Bayeux
  • dagetappes van ca. 50-55 km
terras in Normandie
Normandië Arromanches strand
Bayeux tapijt
Normandië Geschutsbatterij Longues sur Mere
Normandië Mulberry
Normandië fiets
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsvakantie langs "memory lane!"

Heeft u slechts beperkte tijd, maar u wilt toch graag een indruk krijgen van de gebeurtenissen op de landingsstranden tijdens D-Day in juni 1944? Dan is deze korte fietsvakantie zeker aan te bevelen!

Deze fietsvakantie brengt u bij de landingsstranden van D-Day, waar u de indrukwekkende militaire begraafplaatsen en de imposante musea en steden van Normandië kunt bezichtigen. Het is ruim 75 jaar geleden dat op deze landingsstranden de ommekeer van de Tweede Wereldoorlog werd ingeluid.

Welkomstbijeenkomst: Op de dag van aankomst vindt er in het aankomst hotel een welkomstbijeenkomst plaats om 17:00.

Dag 1: Aankomst in Bayeux

Na aankomst in Bayeux heeft u voldoende tijd om het prachtige Bayeux te verkennen.

Bayeux was tijdens de Tweede Wereldoorlog en na D-Day het hoofdkwartier van de geallieerden. Bayeux is zonder weerstand ingenomen en omdat de geallieerden de stad niet hebben gebombardeerd, is deze zeer goed bewaard gebleven.

U moet zeker een bezoekje brengen aan de prachtige kathedraal. En natuurlijk mag het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië is weergegeven, ook niet op uw lijstje ontbreken.

Na een indrukwekkende dag overnacht u in het centrum van Bayeux.

Dag 2: Bayeux rondrit

Afstand ca. 55 km

U fiets vanaf Bayeux langs het "Commonwealth War Memorial" richting het noordwesten door groene weides en talrijke boomgaarden naar Omaha Beach en de Amerikaanse militaire begraafplaats bij Colleville-sur-Mer. Fietsend langs de kust komt u bij de vissersstad Port-en-Bessin, waar u kunt genieten van een lekkere lunch. U kunt kiezen voor een route van ca. 45 km, ca. 56 km of ca. 74 km.

Dag 3: Bayeux - Caen

Afstand ca. 64 km

Na het ontbijt fietst u naar Juno Beach en de Canadese militaire begraafplaats bij Courseulles-sur-Mer. Vanaf de begraafplaats gaat het dan in zuidelijke richting langs de Mue rivier naar Fontaine-Henry. 10 kilometer verder in oostelijke richting ligt de indrukwekkende Pegasus brug boven de Orne vallei. De Pegasus brug was het doelwit voor Britse parachutisten aan het begin van de langste dag! Langs het kanaal fiets u richting de hoofstad van Normandie; Caen, voor uw overnachting.

Caen staat bekend als de stad die de Duitsers niet op wilden geven. Caen is na D-Day zwaar gebombardeerd, waarbij de stad grotendeels verwoest werd. Na de Tweede Wereldoorlog is Caen herbouwd en tegenwoordig is het een levendige en gezellige stad.
U heeft vandaag de keuze tussen verschillende routes: 54, 64 of 85 km

Dag 4: Vertrek vanuit Caen

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt. Mocht u toch nog een dagje willen verlengen is dit natuurlijk mogelijk.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 4-daagse fietsvakantie Herinneringen van WOII Bayeux naar Caen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.