8-daagse fietsvakantie door Normandië

Normandië, Frankrijk

  • Fietsreis langs de invasiestranden
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Fiets langs de Amerikaanse en de Canadese begraafplaats
  • Bewonder de Pegasus brug, en talrijke kerken, abdijen en chateau's
  • Bewonder het tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland te zien is
strand Normandie Entretat
terras in Normandie
fietsen groepje
fietsen buitenland
Normandië begraafplaats fiets
Normandië Mulberry
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent aangekomen zal het zeker uw tijd waard zijn om het beroemde tapijt van Bayeux op te zoeken, op dit tapijt is de verovering van Engeland te zien is. Ook kunt u de middeleeuwse kathedraal en het Commonwealth war museum van Bayeux bezoeken. Bayeux was na D-day het hoofdkwartier van de Geallieerden, Bayeux is hierdoor niet gebombardeerd en is daarom zeer goed bewaard gebleven.

Dag 2: Bayeux - Bayeux (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Vanaf Bayeux reist u richting het noordwesten richting Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats. Vanaf Omaha Beach gaat u weer terug naar Bayeux maar eerst maakt u een stop in Port-en-Bessin, en komt u langs Pointe du Hox in de buurt van Grandcamp-Maisy.

Dag 3: Bayeux - Caen (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Wanneer u de Aure volgt dan zult u al snel de kust bij longues-su-mer bereikt hebben. Hier bent u dicht bij de kliffen van Gold Beach, waar één van de belangrijkste Duitse batterijen stond. Vanaf hier zal het een korte afdaling zijn naar de beroemde kunstmatige haven van Arromanches. In de buurt van Arromanches ligt Juno Beach en de Canadese begraafplaats. Vervolgens verlaat u de kust en volgt u de valleien van Seulles en Mue door een prachtig landschap naar Caen. Deze dynamische studentenstad, volledig gebombardeerd tijdens de oorlog, beschikt niettemin over een rijk middeleeuws erfgoed met het kasteel van Willem de Veroveraar, de wijk Vaugueux en de vele kerken en abdijen in het stadscentrum.

Dag 4: Caen - Cabourg (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vanuit Caen volgt u het Ornekanaal tot aan de Bénouville-brug - Pegasusbrug - die u oversteekt. Dit was een van de meest strategische punten van de landingen en werd vroeg in de nacht van 6 juni bevrijd door een Brits parachutistencommando. Vervolgens passeert u Ranville, het eerste bevrijde Franse dorp.

Ga verder naar het oosten en betreed zachtjes het Pays d'Auge, een echte ansichtkaart van Normandië! De heuvelachtige weg voert u langs boomgaarden, weilanden, stoeterijen, ciderboerderijen en kaasfabrieken.

U komt uiteindelijk aan in Beuvron-en-Auge, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, voordat u verder noordwaarts gaat naar de badplaats Cabourg (afhankelijk van de gekozen optie).

Cabourg, gelegen aan de monding van de Dives, is een populaire badplaats die bekend staat om het fijne zand van het 4 km lange strand en de Belle Epoque-sfeer die beroemd is geworden door een zekere Marcel Proust. De villa's van de haute-bourgeoisie en de Parijse aristocratie uit het begin van de 20e eeuw dragen bij aan de charme van het stadje, dat georganiseerd is rond het Casino en het onvermijdelijke Grand Hotel.

Dag 5: Cabourg - Honfleur (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag vervolgt u uw reis door het Pays d'Auge met een tussenstop in Beaumont. Dit is de ideale plek voor een lunchpauze waar u kunt genieten van de lokale delicatessen: andouillette en kaas, alles weggespoeld met goede cider!

U neemt opnieuw de weg en bereikt uiteindelijk Honfleur. Deze kleine vissershaven, een juweel van kunst en geschiedenis, ligt aan de zuidkant van de monding van de Seine. De stad verwelkomde en inspireerde de voorlopers van de impressionistische schilderkunst: Eugène Boudin, Johan Barthold Jongkind en vooral Claude Monet!

De stad heeft uit haar rijke verleden een aantal monumenten bewaard. Een echt juweel!

Dag 6: Honfleur – Le Bec Hellouin (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Verlaat de kust en ga naar de Risle Valley, die u bereikt in Pont-Audemer, een ideale plek voor een lunchpauze in het stadscentrum. U volgt dan de vallei, zowel wild als gastvrij, waar het water van de Risle, het hout van het bos, de aarde van de paden en de steen van weleer samenvloeien. Uiteindelijk bereikt u Le Bec Hellouin waar uw B&B zich bevindt.

Dag 7: Le Bec Hellouin - Rouen (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De laatste etappe geeft zowel tijd om het prachtige landschap tot aan Rouen te verkennen, maar het geeft ook de kans om Rouen zelf af te struinen. De tour brengt u door landbouwgronden en bossen om bij de handelsstad Bourg-Achard te komen. Een iets langere route brengt u ook nog langs het kasteel van Harcourt. Vanaf Bourg-Achard rijdt u bergafwaarts weer terug naar de Seine en het dorpje la Bouille. In la Bouille kunt u de Seine overstekken. Hier is een gratis shuttle service gerund door de gemeente. U nadert hierna Rouen over een rustige weg langs de noordkant van de Seine. Overnachting in Rouen.

Dag 8: Vertrek vanuit Rouen

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel is uw vakantie afgelopen, echter kunt u nog het middeleeuwse marktplein van Rouen bezoeken, dit is het marktplein waar Jeanne d'Arc op de brandstapel is gezet. Vanaf uw hotel kunt u de stad ter voet verkennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie door Normandië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie door Normandië.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Het positieve overheerst
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Fijn in het algemeen : prachtig landschap en rijke geschiedenis. Een goede conditie is vereist als men niet elektrisch fietst. In het hotel in Bayeux was de receptiedienst in de avonduren rampzalig : het personeelslid (alléén in dienst in de avond) was waarschijnlijk onder invloed. De overige hotels waren uitstekend. Wat de route betreft is tijdverlies gegarandeerd zonder gps, ondanks de uitgebreide documentatie. Bij de lokale overheden is het concept van wegwijzers voor fietsers nog niet overal doorgedrongen. Plaatselijke inwoners kwamen soms spontaan ter hulp. Kennis van het Frans (mijn moedertaal) maakte het leven gemakkelijker.
Lees meer