8-daagse fietsvakantie door Normandië

Normandië, Frankrijk

  • Fietsreis langs de invasiestranden
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Fiets langs de Amerikaanse en de Canadese begraafplaats
  • Bewonder de Pegasus brug, en talrijke kerken, abdijen en chateau's
  • Bewonder het tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland te zien is
strand Normandie Entretat
terras in Normandie
fietsen groepje
fietsen buitenland
Normandië begraafplaats fiets
Normandië Mulberry
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent aangekomen zal het zeker uw tijd waard zijn om het beroemde tapijt van Bayeux op te zoeken, op dit tapijt is de verovering van Engeland te zien is. Ook kunt u de middeleeuwse kathedraal en het Commonwealth war museum van Bayeux bezoeken. Bayeux was na D-day het hoofdkwartier van de Geallieerden, Bayeux is hierdoor niet gebombardeerd en is daarom zeer goed bewaard gebleven.

Dag 2: Bayeux - Bayeux (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Vanaf Bayeux reist u richting het noordwesten richting Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats. Vanaf Omaha Beach gaat u weer terug naar Bayeux maar eerst maakt u een stop in Port-en-Bessin, en komt u langs Pointe du Hox in de buurt van Grandcamp-Maisy.

Dag 3: Bayeux - Benouville (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Wanneer u de Aure volgt dan zult u al snel de kust bij longues-su-mer bereikt hebben. Hier bent u dicht bij de kliffen van Gold Beach, waar één van de belangrijkste Duitse batterijen stond. Vanaf hier zal het een korte afdaling zijn naar de beroemde kunstmatige haven van Arromanches. In de buurt van Arromanches ligt Juno Beach en de Canadese begraafplaats. Wanneer u doorfietst komt u in Courseulles, waar u kunt genieten van overheerlijke zeevruchten, waar Courseulles bekend om staat. Door de Orne vallei gaat u oostwaarts richting Benouville. In Benouville kunt u de prachtige Pegasus brug bezoeken, die een belangrijke rol speelde tijdens D-Day.

Dag 4: Benouville – Beuvron-en-Auge (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vanaf Benouville met de Pegasus brug komt u langs Ranville, dat de geschiedenis in is gegaan als de eerste bevrijde stad van Frankrijk. Vanaf Ranville rijdt u naar de kust, waar u de batterij van Merville kunt bewonderen. Als u nog wat extra kilometers wilt maken, dan kunt u de kust richting Cabourg volgen voor een heerlijke lunch. Hierna fietst u oostwaarts langs de handelsstad Troarn en komt u bij het prachtige dorp Beuvron-en-Auge, waar u zult overnachten.

Dag 5: Beuvron-en-Auge - Honfleur (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag heeft u de kans om heerlijke Cider en Calvados te proeven. De etappe van vandaag brengt u door een landschap dat sprekend lijkt op een ansichtkaart, er zijn talrijke heuvels, boomgaarden, heggen en gevlekte koeien. Uiteindelijk zult u bij het dorpje Beaumont-en-Auge komen, dit is de perfecte plaats voor een korte stop, er zijn vele restaurants en cafés waar u heerlijk kunt eten. Hierna bereikt u de kust bij Deauville-sur-Mur, waar enkele van de grootste Anglo-Normandische architectonische bouwwerken staan. Vanuit de vissershaven Trouville reist u verder naar Honfleur. Uw hotel ligt direct aan de haven en hopelijk kunt u de tijd vinden om de stad te verkennen. Honfleur is een stad met geschiedenis, tijdens de zeventiende eeuw vertrokken er namelijk vanuit Honfleur vele schepen richting de nieuwe wereld, Brazilië en Quebec. Van dit rijke verleden is veel bewaard gebleven, waardoor u dus uw ogen uit kunt kijken. Overnachting in Honfleur.

Dag 6: Honfleur – Le Bec Hellouin (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Vandaag volgt u de riviermonding van de Seine richting het oosten, dit gebied staat bekend om zijn huizen met daken van riet. De langere optie van deze dag brengt u langs het natuurlijke Vernier moeras. U vervolgt uw reis door het binnenland over een rustige weg langs de Risle richting het mooie Pont-d’Audemer, waar een pauze de moeite waard is. Na Pont-d’Audemer reist u verder door de Risle vallei totdat u bij Le Bec Hellouin aankomt. Le Bec Hellouin staat bekend om haar twaalfde -eeuwse abdij, (met gratis entree) waar de mis nog steeds geleid word door monniken. Overnachting in Le Bec Hellouin.

Dag 7: Le Bec Hellouin - Rouen (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De laatste etappe geeft zowel tijd om het prachtige landschap tot aan Rouen te verkennen, maar het geeft ook de kans om Rouen zelf af te struinen. De tour brengt u door landbouwgronden en bossen om bij de handelsstad Bourg-Achard te komen. Een iets langere route brengt u ook nog langs het kasteel van Harcourt. Vanaf Bourg-Achard rijdt u bergafwaarts weer terug naar de Seine en het dorpje la Bouille. In la Bouille kunt u de Seine overstekken. Hier is een gratis shuttle service gerund door de gemeente. U nadert hierna Rouen over een rustige weg langs de noordkant van de Seine. Overnachting in Rouen.

Dag 8: Vertrek vanuit Rouen

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel is uw vakantie afgelopen, echter kunt u nog het middeleeuwse marktplein van Rouen bezoeken, dit is het marktplein waar Jeanne d'Arc op de brandstapel is gezet. Vanaf uw hotel kunt u de stad ter voet verkennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie door Normandië?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie door Normandië.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Het positieve overheerst
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Fijn in het algemeen : prachtig landschap en rijke geschiedenis. Een goede conditie is vereist als men niet elektrisch fietst. In het hotel in Bayeux was de receptiedienst in de avonduren rampzalig : het personeelslid (alléén in dienst in de avond) was waarschijnlijk onder invloed. De overige hotels waren uitstekend. Wat de route betreft is tijdverlies gegarandeerd zonder gps, ondanks de uitgebreide documentatie. Bij de lokale overheden is het concept van wegwijzers voor fietsers nog niet overal doorgedrongen. Plaatselijke inwoners kwamen soms spontaan ter hulp. Kennis van het Frans (mijn moedertaal) maakte het leven gemakkelijker.
Lees meer