Utah Beach Normandie

5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-day landingsstranden

Normandië, Frankrijk

  • Een fietsvakantie langs de landingsstranden
  • van Utah Beach tot Juno Beach
  • Fiets langs de kliffen van Normandië (Gold Beach)
  • Bezoek Bayeux en bewonder het beroemde tapijt
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Utah Beach Normandie
terras in Normandie
fiets
Fietsen in Picardië
Bekijk alle fotos (4)

Tijdens de 2e Wereld Oorlog hebben de stranden in Normandië de grootste overzeese invasie van de geschiedenis meegemaakt. Deze invasie heeft geleid tot de bevrijding van Frankrijk en Europa. Tijdens deze 5-daagse fietsvakantie ontdekt u fietsend hoe indrukwekkend D-day was. U kunt hier bijna de moed van de soldaten voelen. Deze fietstocht brengt u door de mooie landschappen van Normandië en richting de D-day stranden van Bayeux naar Sainte-Mere-Église.

Dag 1: Aankomst in Bayeux

Voordat u richting de D-day stranden gaat heeft u tijd om de middeleeuwse stad Bayeux te verkennen. In Bayeux kunt u de oude kathedraal en het oorlogsmuseum bezoeken, beide gebouwen staan in het midden van de stad. Ook kunt u het wandkleed van Bayeux opzoeken, op het wandkleed is te zien hoe Willem de Veroveraar van Normandië met zijn leger het Kanaal overstak en Engeland veroverde. De stad Bayeux is zeer goed bewaard gebleven. Doordat de Geallieerden Bayeux niet hebben gebombardeerd en doordat de Geallieerde troepen geen weerstand van de Duitse troepen hadden toen zij de stad binnen trokken, is Bayeux de verwoesting van de 2e Wereld Oorlog bespaard gebleven.

Dag 2: Bayeux – Bayeux

Afstand ca. 52 km

Op de eerste fietsdag gaat u via de zuidelijke oever van de Seulles naar Courseulles bij Juno Beach . Op deze plezierige fietsroute zult u vele mooie kerken en chateaus tegenkomen. Ook komt u langs de Canadese begraafplaats. Wanner u bent aangekomen in Courseulles kunt u in de haven genieten van de zeevruchten waar Courseulles bekend om staat. Vanaf Courseulles fiets u langs de kust van Gold Beach om Arromanches te bereiken. Arromanches heeft een indrukwekkende kunstmatige haven en een prachtig museum. Na Arromanches fietst u langs de Aure terug naar Bayeux voor de overnachting.

Dag 3: Bayeux – Carentan

Afstand ca. 68 km

Vandaag fiets u door een mooie stukjes van de Bessin regio om bij Omaha Beach en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats te komen. Vanaf hier fietst u langs de kust richting La Pointe du Hoc, La Pointe du Hoc was een zwaar bewapende deel van de Atlantikwall, het gebied rondom La Pointe du Hoc is tot op de dag van vandaag nog steeds een gebied vol kraters door de bombardementen van de Geallieerden. Nadat u het oorlogsmonument heeft bezocht fietst u via een rustige route zuidwaarts waardoor u langs de Duitse begraafplaats bij La Cambe komt. Nadat u de begraafplaats heeft bezocht fietst u naar Carentan voor de overnachting.

Dag 4: Carentan – Carentan

Afstand ca. 76 km

Uw dag begint met een fietstocht door het moeraslandschap, gebied wat gewonnen is op de zee, dat omgezet is in weilanden om Isigny en Carentan de reputatie van topkwaliteit boter en camembert kaas te geven. Het gebied is zeer plat en heeft veel grachten/riviertjes. De fietstocht door het gebied is zeer eenvoudig en vermakelijk. Langs Utah Beach bereikt u Sainte-Mère-Eglise vanwaar u terug fietst naar Carentan.

Dag 5: Vertrek vanuit Carentan

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel in Carentan is uw reis ten einde. U kunt uw verblijf eventueel verlengen in Normandië of u kunt terugreizen naar Nederland.