6-daagse fietsvakantie ontdek Normandië langs de kust

Normandië, Frankrijk

  • Bezoek de stranden van D-day
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Fiets langs de militare begraafplaatsen uit de 2e Wereld Oorlog
  • Bewonder het beroemde tapijt van Bayeux
  • Fiets langs de kust van Normandië en geniet van de rust
D-day strand te Arromanches les Bains
terras in Normandie
Utah Beach Normandie
fietsen groepje
Bekijk alle fotos (4 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent zult u zeker de tijd moeten nemen om de middeleeuwse stad te bewonderen. Het tapijt van Bayeux, de prachtige kathedraal en het oorlogsmuseum zijn allen gelegen in het centrum van Bayeux. Tijdens de 2e Wereld Oorlog en na D-day was Bayeux het hoofdkwartier van de Geallieerden, de stad is zeer goed bewaard gebleven doordat de Geallieerden de stad niet gebombardeerd hebben en omdat er vrijwel geen weerstand was toen de Geallieerde troepen de stad binnenkwamen.

Dag 2: Bayeux – Bayeux (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Vanuit Bayeux fietst u naar het noordwesten richting Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville-sur-Mer. Voordat u terugfietst naar Bayeux komt u nog in het pittoreske Port-en-Bessin. Ook kunt u nog een stuk door fietsen om la Pointe du Hoc bij Grandchamp-Maisy te bezichtigen. Hierna fietst u weer naar Bayeux voor de overnachting. Mogelijk te fietsen afstand van ca. 35 km tot ca. 80 km.

Dag 3: Bayeux – Caen/Benouville (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Wanneer u de Aure volgt dan zult u al snel de kust bij Longues-su-Mer bereikt hebben, waar een van de best opgestelde geschutsbatterijen van de Atlantikwall stond, op de grens van Gold en Omaha Beach. Vanaf Longues-su-Mer is het een korte afdaling naar Arromanches en haar indrukwekkende kunstmatige haven. In de buurt van Arromanches ligt Juno Beach en de Canadese begraafplaats. Wanneer u richting het oosten fietst dan komt u uit in Courseulles-su-Mer, waar u kunt genieten van heerlijke zeevruchten, dat waar de stad om bekend staat. Vanaf Courseulles-su-Mer fietst u naar Caen of Benouville voor een overnachting. U fietst ca. 35 km tot ca. 60 km.

Dag 4: Caen/Benouville – Cabourg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag volgt u de Orne vanaf Caen richting de zee. Hierdoor zult u langs de beroemde Pegasus brug komt. De Pegasus brug was een belangrijke strategische positie tijdens D-day omdat het een van de weinige bruggen is om de Orne over te steken. De brug was het doelwit van Britse parachutisten en Britse "Special Forces". Verder komt u vandaag door Ranville, het eerste bevrijde dorp van Frankrijk. Ook komt u nog langs de Batterij van Merville op u weg naar Cabourg waar de dag eindigt. Maximaal te fietsen afstand ca. 75 km.

Dag 5: Cabourg – Honfleur (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Wanneer u door de gebieden rondom Cabourg en Houlgate fietst, kunt u een aantal van de grootste en meest bekende Anglo-Normandische bouwwerken bewonderen, voordat u verder het Normandische binnenland intrekt richting Beaumont-en-Auge, dat bekend staat om haar prachtige vakwerkhuizen. Vanaf Beaumont-en-Auge kunt u langs de kust van Deauville of door de bossen van St. Gatien fietsen richting Honfleur. In Honfleur kunt u genieten van de geschiedenis van de stad. Vanuit Honfleur voeren er in de zeventiende eeuw vele schepen naar de nieuwe wereld, Brazilië en Quebec. Van het rijke verleden van Honfleur is veel bewaard gebleven, de haven, kerken, klokkentorens en oude warenhuizen staan allen nog steeds overeind en kunnen bewonderd worden. Ook zijn er in Honfleur nog oude geplaveide straten die veel te klein zijn voor auto's, kortom Honfleur is een juweeltje, waar er niet veel meer van zijn!

Dag 6: Vertrek uit Honfleur

Vandaag is het einde van uw fietsvakantie, nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel of op een terrasje in Honfleur, zult u weer richting huis moeten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie ontdek Normandië langs de kust?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie ontdek Normandië langs de kust.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.7
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.7
9.0
Alles uitstekend verzorgt en geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie route’s, maar wel vrij lang, er is dan niet zoveel tijd om alles te bekijken.
9.0
Super verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
De vakantie was super. Prima hotels, fijne begeleiding voor het geval er iets aan de hand was en heerlijke fietsen
8.0
Fietsen in Normandië
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2019
Op onze bucket list stond nog steeds een individuele fietstocht in Normandië, langs de invasiestranden. Ade bood deze aan. Alleen hebben we onderschat hoe heuvelachtig deze tocht is. Zonder ondersteuning is dat op onze leeftijd niet te doen. Tevens was de beschrijving in het Engels lastig. Tijdens het fietsen moest je lezen en vaak snel reageren. De dag routes waren prima, alleen de laatste dag naar Honfleur was erg saai en hebben we dan ook niet volgens schema gefietst. Tevens missen we de transfer naar het begin hotel. Het was een hele puzzel om weer terug te komen bij het starthotel om de auto op te halen. Ondanks deze minpuntjes kijken we terug op een schitterende tocht. Mede door de activiteiten vanwege 75 jaar D-day.
Lees meer