D-day strand te Arromanches les Bains

6-daagse ontdek Normandië langs de kust

Normandië, Frankrijk

  • Bezoek de stranden van D-day
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Bewonder de Pegasus brug, vele kerken, abdijen en chateau's
  • Fiets langs de militare begraafplaatsen uit de 2e Wereld Oorlog
  • Bewonder het tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland te zien is
  • Fiets langs de kust van Normandië en geniet van de rust
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
D-day strand te Arromanches les Bains
terras in Normandie
Utah Beach Normandie
fietsen groepje
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen in Normandië

De fietstocht langs de kust van Normandië bestaat uit 4 fietsdagen in vol contrast en atmosfeer. De emotionele herinneringen van de 2e Wereld Oorlog, de prachtige zandstranden, het kasteel van Willem de Veroveraar, majestueuze villa's uit de jaren 20 in de buurt van Cabourg en Deauville, houten huizen en de meest historische steden van de regio: 'Bayeux en Honfleur'.
Deze fietsvakantie Ontdek Normandië langs de kust kan ook andersom worden gereden en kan worden verlengd in Rouen en/of Mont-Saint-Michel.

Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent zult u zeker de tijd moeten nemen om de middeleeuwse stad te bewonderen. Het tapijt van Bayeux, de prachtige kathedraal en het oorlogsmuseum zijn allen gelegen in het centrum van Bayeux. Tijdens de 2e Wereld Oorlog en na D-day was Bayeux het hoofdkwartier van de Geallieerden, de stad is zeer goed bewaard gebleven doordat de Geallieerden de stad niet gebombardeerd hebben, en omdat er vrijwel geen weerstand was toen de Geallieerde troepen de stad binnenkwamen.

Dag 2: Bayeux – Bayeux

Afstand ca. 56 km

Vanuit Bayeux fietst u naar het noordwesten richting Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats bij Colleville-sur-Mer. Voordat u terugfietst naar Bayeux komt u nog in het pittoreske Port-en-Bessin. Ook kunt u nog een stukje door fietsen om la Pointe du Hoc te bezichtigen. Hierna fietst u weer naar Bayeux voor de overnachting.

Dag 3: Bayeux – Caen

Afstand ca. 60 km

Wanneer u de Aure volgt dan zult u al snel de kust bij Longues-su-Mer bereikt hebben. waar een van de best opgestelde geschutsbatterijen van de Atlantikwall stond, op de grens van Gold en Omaha Beach. Vanaf Longues-su-Mer is het een korte afdaling naar Arromanches en haar indrukwekkende kunstmatige haven. In de Buurt van Arromanches ligt Juno Beach en de Canadese begraafplaats. Wanneer u richting het oosten fietst dan komt u uit in Courseulles-su-Mer, waar u kunt genieten van heerlijke zeevruchten, dat waar de stad om bekend staat. Vanaf Courseulles-su-Mer fietst u naar Caen voor een overnachting.

Dag 4: Caen – Cabourg

Afstand ca. 60 km

Vandaag volgt u de Orne vanaf Caen richting de zee, hierdoor zult u langs de beroemde Pegasus brug komt. De Pegasus brug was een belangrijke strategische positie tijdens D-day omdat het een van de weinige bruggen is om de Orne over te steken, de brug was het doelwit van Britse parachutisten en Britse "Special Forces". Verder komt u vandaag door Ranville, het eerste bevrijde dorp van Frankrijk. Ook komt u nog langs de Batterij van Merville op u weg naar Cabourg waar de dag eindigt.

Dag 5: Cabourg – Honfleur

Afstand ca. 70 km

Wanneer u door de gebieden rondom Cabourg en Houlgate fietst kunt u een aantal van de grootste en meest bekende Anglo-Normandische bouwwerken bewonderen voordat u verder het Normandische binnenland intrekt richting Beaumont-en-Auge, dat bekend staat om haar prachtige vakwerkhuizen. Vanaf Beaumont-en-Auge kunt u langs de kust van Deauville of door de bossen van St. Gatien fietsen richting Honfleur. In Honfleur kunt u genieten van de geschiedenis van de stad, vanuit Honfleur voeren er in de zeventiende eeuw vele schepen naar de nieuwe wereld, Brazilië en Quebec. Van het rijke verleden van Honfleur is veel bewaard gebleven, de haven, kerken, klokkentorens en oude warenhuizen staan allen nog steeds overeind, en kunnen bewonderd worden. Ook zijn er in Honfleur nog oude geplaveide straten die veel te klein zijn voor auto's, kortom Honfleur is een juweeltje, waar er niet veel meer van zijn!

Dag 6: Vertrek uit Honfleur

Vandaag is het einde van uw fietsvakantie, nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel of op een terrasje in Honfleur, zult u weer richting huis moeten.