Mont St Michel

8-daagse fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel

Normandië, Frankrijk

  • Fietsreis van Bayeux naar Mont-Saint-Michel
  • Fiets lans de Amerikaanse en de Canadese begraafplaats
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Bewonder het tapijt van Bayeux
  • Een groot verschil in landschap
  • Geniet van de prachtige natuur
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Mont Saint Michel
terras in Normandie
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal

Ga mee op een prachtige tour langs door Normandië, deze tour brengt u langs delen van de landingstranden en door het coulissenlandschap van Normandië. Hier kunt u prachtige spelingen van de natuur zien, oude kerken, abdijen en kastelen. Vanaf de kust bij Bayeux tot aan de kust bij Pontorson is er een groot verschil in landschap waardoor de belevenis optimaal is, de tour door Normadië is daarom een grote aanrader!

Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent aangekomen dan zal het zeker uw tijd waard zijn om de oude stad te verkennen. Het wandkleed van Bayeux, de gotische kathedraal en het oorlogsmuseum zijn allen te vinden in het centrum van de stad. Na de invasie van Normandië hadden de Geallieerden, en de Franse overheid, zich in Bayeux gevestigd. Bayeux is goed bewaard gebleven doordat de stad niet door de Geallieerden gebombardeerd is, en omdat de Geallieerden zonder tegenstand van Duitse troepen de stad in konden nemen.

Dag 2: Fietstocht rondom Bajeux

Afstand: 45 km

Vanaf Bayeux begint de fietstocht richting Arromanches met haar beroemde kunstmatige haven. Wanneer u doorfietst naar Longues-su-Mer komt u langs een belangrijke Duitse batterij. Nadat u de batterij bewonderd heeft vervolgt u uw reis langs de Aure tot aan Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats in de buurt van Colleville-su-Mer. Als u nog niet moe bent kunt u nog langs la Pointe du Hoc fietsen voordat u weer terug naar Bayeux fietst voor een overnachting.

Dag 3: Bayeux – Villers Bocage

Afstand: 38 km

Van Bayeux neemt u de smalle paden en wegen door de Bessin tot u aankomt bij de abdij van Juaye Mondaye, een abdij uit de negende eeuw die gerestaureerd is in de achttiende eeuw. Na de abdij fietst u richting Tilly-sur-Seulles, waar u kunt stoppen bij de Britse begraafplaats. Voordat u Villers Bocage bereikt fietst u door Saint-Vaast-sur-Seulles van waaruit u verder langs de Drome fietst, de oevers van de Drome geven u de mogelijkheid om een korte pauze te nemen voordat u verder fietst naar Villers Bocage.

Dag 4: Villers Bocage - Vire

Afstand: 44 km

De etappe van vandaag brengt u door het prachtige coulisselandschap (of Bocage) van Normandië, een prachtig gebied met hoge heggen en houtwallen. Wat de Maquis was voor het Franse verzet, was de Bocage voor de Duitsers, in de Bocage hebben de Duitsers de Geallieerde opmars vertraagd en hebben ze het de Geallieerde troepen knap lastig gemaakt. Nadat u de Evèque Bos heeft overgestoken bereikt u de Vire vallei, hier kan men bungeejumpen, sensatie gegarandeerd! Vanaf hier fietst u verder langs La Graverie richting Vire, een stad versterkt door Henry I van Engeland, echter werd dit gebied met de grond gelijk gemaakt tijdens de slag om Normandië.

Dag 5: Vire – Mortain

Afstand: 44 km

Vanaf Vire fietst u richting het zuiden waardoor u nog dieper in de Bocage komt, tussen de drie provincies van Laag-Normandië. Hier kunt u over heuvels, door groene weides en langs prachtige rivieren fietsen om het authentieke Normandië te ontdekken. Vanuit Sourdeval fietst u door bossen en langs valleien om bij adembenemende watervallen uit te komen, op de plaats waar de Cance en de Cançon elkaar kruisen. Vandaag eindigt u in Mortain waar een gedenkteken staat gewijd aan Amerikaanse soldaten die gedood zijn tijdens het verdedigen van basis 314 tijdens de Korea oorlog.

Dag 6: Mortain – Pontorson

Afstand: 55 km

Vandaag fietst u lang een oud treinspoor dat Mortain en Parijs aan elkaar verbond richting het westen, door dit spoor te volgen komt u uit bij een baai vanwaar u een geweldig uitzicht zult hebben over het gebied van Mortain tot aan Saint-Hilaire-du-Harcouët. Het drukke stadje Saint-Hilaire-du-Harcouët is gesticht door Willem de Veroveraar, en heeft nog altijd een zeer interessante markt. Vanaf hier fietst u langs de Sélune richting Ducey en haar oude haven, echter is de haven omringd door slib afkomstig uit de baai. Ook kunt u hier de stenen brug en het oude kasteel van de stad bewonderen. Wanneer u doorfietst en bij de monding van de Sélune komt dan heeft u misschien het geluk om een zeldzame gebeurtenis te zien, dat bekend staat als de Mascaret dat ontstaat door sterke getijdenstromingen. Tijdens het laatste deel van deze fietsdag komt u langs prachtige landhuizen gemaakt van graniet voordat u Pontorson bereikt.

Dag 7: Fietstocht rondom Pontorson

Afstand: 40 km

Vandaag bezoekt u Mont-Saint-Michel, de abdij en de baai. De dag begint met een makkelijke rit over een jagers pad langs de Couesnon. Aan het eind van dit pad zult u een prachtig uitzicht hebben over de baai van Mont-Saint-Michel en haar abdij. Wanneer u in Mont-Saint-Michel bent aangekomen laat u de fiets staan en vervolgt u de reis ter voet, waardoor u de stad en de abdij kunt bezoeken. Wanneer u uitgekeken bent kunt u verder fietsen door een schilderachtig landschap, waar u kuddes schapen op de Herbus kunt zien grazen. Doordat de weilanden in dit gebied regelmatig onderwater staan door hoge getijden krijgt het vlees van de lammeren en jonge schapen die geweid hebben op deze grond een gekruide zilte smaak, die zeer gewaardeerd wordt. Voordat u weer terug fietst naar Pontorson komt u langs het Duitse oorlogsmonument bij Huisnes-sur-Mer, waarna u langs windmolens weer terug fietst naar Pontorson.

Dag 8: Vertrek uit Pontorson

Vandaag is het alweer het einde van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten is de trip ten einde in Pontorson.