8-daagse fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel

Normandië, Frankrijk

  • Fietsreis van Bayeux naar Mont-Saint-Michel
  • Fiets lans de Amerikaanse en de Canadese begraafplaats
  • Bezoek Arromanches met haar kunstmatige haven en oorlogsmuseum
  • Bewonder het tapijt van Bayeux
  • Een groot verschil in landschap
  • Geniet van de prachtige natuur
Mont St Michel
Mont Saint Michel
terras in Normandie
6-daagse fietsvakantie Natuurpark Altmühltal
Bekijk alle fotos (4 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bayeux

Wanneer u in Bayeux bent aangekomen, dan zal het zeker uw tijd waard zijn om de oude stad te verkennen. Het wandkleed van Bayeux, de gotische kathedraal en het oorlogsmuseum zijn allen te vinden in het centrum van de stad. Na de invasie van Normandië hadden de Geallieerden en de Franse overheid zich in Bayeux gevestigd. Bayeux is goed bewaard gebleven doordat de stad niet door de Geallieerden gebombardeerd is en omdat de Geallieerden zonder tegenstand van Duitse troepen de stad in konden nemen.

Dag 2: Fietstocht rondom Bayeux (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vanaf Bayeux begint de fietstocht richting Arromanches met haar beroemde kunstmatige haven. Wanneer u doorfietst naar Longues-su-Mer komt u langs een belangrijke Duitse batterij. Nadat u de batterij bewonderd heeft vervolgt u uw reis langs de Aure tot aan Omaha Beach en de Amerikaanse begraafplaats in de buurt van Colleville-su-Mer. Als u nog niet moe bent kunt u nog langs la Pointe du Hoc fietsen voordat u weer terug naar Bayeux fietst voor een overnachting.

Dag 3: Bayeux – Carentan (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Van Bayeux neemt u de smalle paden en wegen door een heel mooi gedeelte van de Bessin. U komt aan bij Omaha Beach en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colle-sur-Mer. Via een rustige weg richting het zuiden na La Pointe du Hoc en de begraafplaats in La Cambe, arriveert u in het centrum van Carentan.

Dag 4: Carentan - Agon-Coutainville (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De etappe van vandaag brengt u door het prachtige coulisselandschap (of Bocage) van Normandië, een prachtig gebied met hoge heggen en houtwallen. Wat de Maquis was voor het Franse verzet, was de Bocage voor de Duitsers, in de Bocage hebben de Duitsers de Geallieerde opmars vertraagd en hebben ze het de Geallieerde troepen knap lastig gemaakt. Nadat u de Evèque Bos heeft overgestoken bereikt u de Vire vallei, hier kan men bungeejumpen, sensatie gegarandeerd! Vanaf hier fietst u verder langs La Graverie richting Vire, een stad versterkt door Henry I van Engeland, echter werd dit gebied met de grond gelijk gemaakt tijdens de slag om Normandië.

Dag 5: Agon-Countainville - Granville (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

De fietsroute van vandaag brengt naar Granville. De korte route langs de kust voert u over smalle wegen. Bekijk de werkzaamheden op de oester- en mosselvelden, een indrukwekkend tafereel. De langere route gaat landinwaarts dwars door de Bocage naar de oude adbij van Hambye, totdat u weer de kust bereikt.

Dag 6: Granville - Avranches (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanwege de drukte van de kustweg, kiezen we vandaag voor de route landinwaarts. U fietst over glooiende heuvels naar de goed bewaard gebleven adbij van La Lucerne en verder richting de baai rond Saint-Jean-le-Thomas. Volg de zuidelijke landtong van Grouin richting het eindpunt van vandaag in Avranches.

Dag 7: Avranches - Mont-Saint Michel (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag bezoekt u Mont-Saint-Michel, de abdij en de baai. De dag begint met een makkelijke rit over een jagers pad langs de Couesnon. Aan het eind van dit pad zult u een prachtig uitzicht hebben over de baai van Mont-Saint-Michel en haar abdij. Wanneer u in Mont-Saint-Michel bent aangekomen laat u de fiets staan en vervolgt u de reis ter voet, waardoor u de stad en de abdij kunt bezoeken. Wanneer u uitgekeken bent kunt u verder fietsen door een schilderachtig landschap, waar u kuddes schapen op de Herbus kunt zien grazen. Doordat de weilanden in dit gebied regelmatig onderwater staan door hoge getijden krijgt het vlees van de lammeren en jonge schapen die geweid hebben op deze grond een gekruide zilte smaak, die zeer gewaardeerd wordt.

Dag 8: Vertrek uit Mont-Saint Michel

Vandaag is het alweer het einde van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten is de trip ten einde in Mont-Saint Michel.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 1.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Ontvangst en service ter plaatse TOP! Mooie streek! Aanrader.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Mooie streek. Genoten van de tochten en de heuveltjes (toch zwaarder dan verwacht). Oorlogsverleden moet je gezien hebben, Amerikaans kerkhof is indrukwekkend en om stil van te worden. Service ADE : buiten de boeking geen extra support ontvangen (of nodig gehad). Heb voor vertrek 2 maal gevraagd om de routes te verkrijgen. Dit was niet mogelijk. Toch onbegrijpelijk dat je agent de routes niet digitaal kan bezorgen.... Enkel een mailtje ontvangen enkele dagen voor vertrek met een afbeelding (copy/paste) van de hotellijst (moeilijk leesbaar). Dit nijgt naar BOX moving ... Service Normandie RANDO : TOP!!!!!!
Lees meer