8-daagse fietsvakantie Zuid-Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Fietsen in de Bourgogne
  • Start- en eindpunt in Beaune
  • Heerlijke wijnen en lokale specialiteiten
  • Bezoek de beroemde abdij van Cluny
  • Gemakkelijk te fietsen routes
Zuid-Bourgogne
Zuid-Bourgogne-Verdun sur le Doubs
Zuid-bourgogne
Fietsers Zuid-Bourgogne
Zuid-bourgogne
Zuid-Bourgogne - Chalon sur Saone
Bekijk alle fotos (12 )

Romantische Zuid-Bourgogne; een levendig cultureel landschap voor de echte genieters!

De wijnen van de beroemde Côte d'Or zijn van wereldklasse en het eten van de regio staat bekend als een van de beste en meest gevarieerde keukens van Frankrijk. Een reis naar Bourgondië betekent een wisselwerking tussen het prachtige landschap en rijke culturele schatten. Tijdens deze reis duikt u in het interessante verleden van Bourgondië, bezoekt u de Abdij van Cluny, welke meer dan 1000 jaar geleden is gesticht, het hertogdom Beaune en de vele kleine dorpjes van de regio. Bourgondië betekent diversiteit ... en niet alleen maar wijn!

Niveau van de fietstour:
Overwegend vlakke routes en fietspaden, meestal verhard en af en toe kleine zijwegen. Er zijn nauwelijks beklimmingen en/of stijgingen. Ideaal voor beginners!

Dag 1: Individuele aankomst in Beaune

Deze fietsvakantie start in Beaune. Wandel vandaag door de oude stad. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door prachtige vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, wijnkelders en het Hôtel-Dieu, dat bekend staat om de torentjes en hellende daken bedekt met kleurrijke tegeltjes.

Dag 2: Beaune - Buxy/omgeving

Afstand ca. 50 km

Tijdens het eerste gedeelte van de route fietst u via het dorpje Chagny naar het kasteel Rully, een middeleeuws fort in het midden van de wijngaarden. Vanaf Givry begint de Voie Verte, een voormalige spoorbaan die u brengt naar het romantische wijndorpje Buxy.

Dag 3: Buxy/omgeving - Cluny

Afstand ca. 40 km

U vervolgt de Voie Verte (spoorbaanroute) tot Cormatin. Hier kunt u een bezoekje brengen aan het grootste kasteel van Bourgondië. In Cluny vindt u het beroemde kloostercomplex. Lange tijd was de abdijkerk van Cluny het grootste religieuze gebouw van Europa en meerdere pauzen komen hier vandaan.

Dag 4: Cluny - Mâcon

Afstand ca. 35 km

Via de langste fietstunnel van Europa (ca. 1,6 km) fietst u het Macônnais gebied in. U bereikt Macôn gelegen aan de oevers van de Saône. De stad heeft een zuidelijk karakter met gekleurde gevels en ronde dakpannen.

Dag 5: Mâcon - Louhans

Afstand ca. 65 km

De fietsroute loopt door het gebied van Bresse, een bekend kippenras, tot de 'Ferme de la Foret', een typische boerderij van deze regio. U fietst naar Louhans, de hoofdstad van Bresse. Deze stad is bekend om haar beroemde pluimveemarkt en u vindt hier de langste straat met booggewelven van Frankrijk.

Dag 6: Louhans - Chalôn-sur-Saône

Afstand ca. 55 km

Het is zeker de moeite waard om een stop te maken in St. Loup-de-Varennes. Hier is de fotografie uitgevonden. In de middag bereikt u Chalôn-sur-Saône, de tweede stad van de Bourgogne met een belangrijke rivierhaven voor het vervoer van de exportgoederen wijn en granen.

Dag 7: Chalôn-sur-Saône - Beaune

Afstand ca. 55 km

Op de laatste fietsdag volgt u comfortabele routes door de romantische vallei van de Saône. Zodra u in Beaune arriveert, heeft u nog tijd voor een wandeling door deze mooie stad.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Beaune

Na het ontbijt is deze prachtige fietsvakantie ten einde en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. Het is mogelijk om verlengingsnachten in Beaune toe te voegen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Zuid-Bourgogne ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.