8-daagse fietsvakantie Zuid-Bourgogne

Bourgogne, Frankrijk

  • Fietsen in de Bourgogne
  • Start- en eindpunt in Beaune
  • Heerlijke wijnen en lokale specialiteiten
  • Bezoek de beroemde abdij van Cluny
  • Gemakkelijk te fietsen routes
Fietsers Zuid-Bourgogne
Zuid-bourgogne
Zuid-Bourgogne-Verdun sur le Doubs
Zuid-Bourgogne - Chalon sur Saone
Zuid-Bourgogne
Zuid-Bourgogne fietser
Bekijk alle fotos (12 )

Het romantische Zuid-Bourgogne voor de echte genieters!

De wijnen van de beroemde Côte d'Or zijn van wereldklasse en het eten van de regio staat bekend als een van de beste en meest gevarieerde keukens van Frankrijk.

Een fietsvakantie door de Bourgogne betekent een wisselwerking tussen het prachtige landschap en de rijke culturele schatten. Tijdens deze fietsreis duikt u in het interessante verleden van Bourgondië, bezoekt u de Abdij van Cluny, meer dan 1000 jaar geleden gesticht, fietst naar het hertogdom Beaune en passeert de vele kleine dorpjes van de regio. Bourgogne oftewel Bourgondië betekent "diversiteit" en dat geldt zeker niet alleen voor de wijn!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Beaune

Deze fietsvakantie start in Beaune. Wandel vandaag door de oude stad. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door prachtige vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, wijnkelders en het Hôtel-Dieu, dat bekend staat om de torentjes en hellende daken bedekt met kleurrijke tegeltjes.

Dag 2: Beaune - Buxy/omgeving (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Tijdens het eerste gedeelte van de route fietst u via het dorpje Chagny naar het kasteel Rully, een middeleeuws fort in het midden van de wijngaarden. Vanaf Givry begint de Voie Verte, een voormalige spoorbaan die u brengt naar het romantische wijndorpje Buxy.

Dag 3: Buxy/omgeving - Cluny (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U vervolgt de Voie Verte (spoorbaanroute) tot Cormatin. Hier kunt u een bezoekje brengen aan het grootste kasteel van Bourgondië. In Cluny vindt u het beroemde kloostercomplex. Lange tijd was de abdijkerk van Cluny het grootste religieuze gebouw van Europa en meerdere pauzen komen hier vandaan.

Dag 4: Cluny - Mâcon (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Via de langste fietstunnel van Europa (ca. 1,6 km) fietst u het Macônnais gebied in. U bereikt Macôn gelegen aan de oevers van de Saône. De stad heeft een zuidelijk karakter met gekleurde gevels en ronde dakpannen.

Dag 5: Mâcon - Louhans (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De fietsroute loopt door het gebied van Bresse, een bekend kippenras, tot de 'Ferme de la Foret', een typische boerderij van deze regio. U fietst naar Louhans, de hoofdstad van Bresse. Deze stad is bekend om haar beroemde pluimveemarkt en u vindt hier de langste straat met booggewelven van Frankrijk.

Dag 6: Louhans - Chalôn-sur-Saône (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Het is zeker de moeite waard om een stop te maken in St. Loup-de-Varennes. Hier is de fotografie uitgevonden. In de middag bereikt u Chalôn-sur-Saône, de tweede stad van de Bourgogne met een belangrijke rivierhaven voor het vervoer van de exportgoederen wijn en granen.

Dag 7: Chalôn-sur-Saône - Beaune (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Op de laatste fietsdag volgt u comfortabele routes door de romantische vallei van de Saône. Zodra u in Beaune arriveert, heeft u nog tijd voor een wandeling door deze mooie stad.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Beaune

Na het ontbijt is deze prachtige fietsvakantie ten einde en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. Het is mogelijk om verlengingsnachten in Beaune toe te voegen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Zuid-Bourgogne ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Zuid-Bourgogne .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 6.5
7.0
Fijne fietsvakantie
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2022
Prachtig landschap (vooral de eerste dagen, tussen de wijngaarden), leuke steden en stadjes, aangename fietsroutes. Op de eerste fietsdag een wel erg steile klim (bij Rully), terwijl er ook minder inspannende route bleek te zijn: zou goed zijn om dat aan te geven. Hotels over het algemeen goed tot prima, maar het hotel in Beaune was 40 minuten lopen vanaf het station en taxi's zijn er niet. Daar zou iets op verzonnen moeten worden: ofwel een ander hotel of een shuttle service. De routebeschrijving was heel helder maar de kaartjes waren te weinig gedetailleerd om echt behulpzaam te zijn. Dat ze niet naast de beschrijving waren afgedrukt hielp ook niet en dat op de vijfde fietsdag de routebeschrijving behoorlijk afweek van de op de kaart aangegeven route al evenmin. Ondanks dat heb ik een heel fijne vakantie gehad in een mooi deel van Frankrijk.
8.0
Mooie fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Wij hebben een mooie fietsvakantie gehad met in het algemeen goede hotels. De huurfietsen waren uitstekend. De eerste en de vierde dag bleken we meer te moeten klimmen dan de website suggereerde, maar dat was voor ons alleen een bezwaar vanwege het (toevallig) extreem hete weer (36 graden). De hotels waren goed tot zeer goed, wellicht met uitzondering van die in Cluny. Maar dat laatste hotel heeft wel een uitzonderlijk goede keuken. Het aankomsthotel in Beaune ligt wel erg ver buiten het stadje. Wij moesten ca 35 minuten met onze koffers lopen. Anders dan de reispapieren vermeldden, rijden er geen taxi's. Wij kregen twee routebeschrijvingen, één in het Engels en één in het Duits. De Duitse routebeschrijving is buitengewoon goed. Wij reden geen enkele keer fout. Ons viel echter op dat de Engelstalige beschrijving op verscheidene punten afweek van de Duitse. Voor de vierde dag stond zelfs een echt andere route in het boekje. Naar onze indruk was de Engelstalige iets verouderd (hoewel in beide boekjes versie 20 staat).
Lees meer