7-daagse fietsvakantie van Beaune naar Macon

Bourgogne, Frankrijk

  • Door de wijngaarden van de Bourgogne
  • Fiets over de eerste Franse "Voie Verte"
  • Bezoek Beaune, Cluny en Mâcon
  • Ontdek de wijnen van de Côte Chalonnaise en Côte de Beaune
  • Dagetappes van gemiddeld ca. 30 km
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
7-daagse fietsvakantie van beaune naar macon
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Beaune

Individuele aankomst in de sfeervolle en mooie stad Beaune, gelegen te midden van prachtige wijngaarden. Afhankelijk hoe laat u arriveert, kunt u 's middags nog een bezoek brengen aan Hospices de Beaune of de mosterdfabriek.

Dag 2: Ontdek Beaune of fietsroute in de omgeving (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 380 m

Deze dag kunt u nog besteden om de mooie stad Beaune en omgeving te ontdekken. Er zijn hier nog zoveel dingen te beleven en te bezoeken. Wilt u liever fietsen, want daar bent u natuurlijk voor gekomen, bij uw reispapieren zijn diverse suggesties voor het maken van een fietstour in de omgeving van Beaune van ca. 30 of 40 km.

Dag 3: Fietsen van Beaune naar Chassey le Camp (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 340 m

Na het ontbijt is het tijd om op de pedalen te stappen en op weg te gaan richting de wijngaarden. Tijdens uw fietstocht passeert u de wijnsteden Pommard, Volnay evenals diverse Grand Cru wijngaarden (Montrachet, Batard Montrachet etc.). Eigenlijk zou u onderweg ook even moeten stoppen om deze heerlijke wijnen te proeven. Bij Satenay fietst u langs het kanaal voordat u arriveert op uw eindbestemming van vandaag, gelegen aan het begin van de zogenaamde Cote Chalonnaise.

Dag 4: Chassey le Camp – Dracy Le Fort (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 126 m

Kleine plattelandsroutes leiden u naar het fietspad dat langs het "Canal du Centre" loopt. Zo bereikt u Chagny. U fietst via Rully (wijnmakersdorp) en door de omgeving van Chalon Sur Saone naar Dracy Le Fort. Dit is een klein dorpje op de grens van de wijngaarden van de Côte Chalonnaise.

Dag 5: Dracy le Fort – Cluny (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km
Hoogteverschil ca. 229 m

Vandaag staat de Voie Verte op het programma. Na het ontbijt neemt u in Givry de "Groene Weg" oftewel de Voie Verte. In het wijndorp van Givry werd en wordt de favoriete rode wijn van de Franse koning Hendrik IV geproduceerd. De Voie Verte is een fietspad aangelegd op het traject van een voormalige spoorlijn. Dit is het eerste fietspad dat in Frankrijk is aangelegd. Waardeer de mooie Romeinse architectuur in de plaatsen Buxy, St Gengoux Le National en Malay die u onderweg zult passeren. Cormatin is een perfecte plek voor een lunchpauze en om het kasteel te bezoeken. Dan fietst u door naar Cluny. Hier moet u absoluut de abdij en de stoeterij bezoeken.

Dag 6: Cluny – Mâcon (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km
Hoogteverschil ca. 244 m

Na het ontbijt keert u weer terug naar het fietspad voor uw fietstocht naar Macon. Het landschap begint heuvelachtiger te worden, zelfs als u over het gemakkelijke fietspad fietst. Onderweg nodigt het prachtige uitzicht op het kasteel van Berze Le Chatel u uit om een kleine omweg te maken om het kasteel te bezoeken. Doorkruis de langste Europese fietstunnel en vervolg uw fietstocht door de Val Lamartinien met een prachtig uitzicht op Solutre Rock. Uiteindelijk arriveert u in Mâcon.

Dag 7: Individuele thuisreis

In Mâcon eindigt uw fietsvakantie door de Bourgogne. Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis of wellicht heeft één of meerdere nachten bijgeboekt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie van Beaune naar Macon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid