8-daagse fietsvakantie Noord-Bourgogne en Chablis

Bourgogne, Frankrijk

  • Fietsen langs o.a. Canal du Bourgogne en Canal du Nivernais
  • Bezoek o.a. Auxerre, Avallon, Vezelay
  • Wijngaarden van Chablis en Auxerre
  • Inclusief wijnproeverij
Auxerre varen Bourgondië
Bourgogne Canal du Nivernais
Bourgogne Chablis Frankrijk
Bourgogne wijnranken
Bourgogne Noyers sur Serein
Bourgogne Auxerre
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Auxerre

Op eigen gelegenheid arriveert u in uw hotel in Auxerre, de stad van kunst en geschiedenis. U kunt rustig inchecken en de stad verkennen. Auxerre heeft in de loop van de tijd een uitzonderlijk architectonisch erfgoed bewaard: de kathedraal, een toonbeeld van elegantie in gotische stijl én de abdij van St. Germain, een bijna intact kloostercomplex met crypten uit de 9e eeuw en één van de oudste muurschilderingen die in Frankrijk zijn ontdekt.

Dag 2: Auxerre – Ligny-le-Châtel / Chablis (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km

Heeft u een fiets gehuurd dan worden deze 's morgens afgeleverd. Dan stapt u op de pedalen en fietst u naar de Cisterciënzerabdij van Pontigny, de grootste en één van de mooiste cisterciënzer kerken die Frankrijk nog rijk is. Overnachting in Ligny-le-Châtel.
Heeft u de fietsvakantie Comfort geboekt dan fietst u vandaag naar Chablis (ca. 37 km) en aldaar kunt u de beroemde Chablis proeven.

Dag 3: Ligny-le-Châtel / Chablis - Noyers sur Serein / Nitry (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

Geniet van het fietsen door de wijngaarden van Chablis, de grootste wijngaarden van de bekende witte druivensoort. Na een bezoek aan Chablis, gevolgd door een wijnproeverij, volgt de route de Serein-vallei door de pittoreske dorpen van het zuidelijke wijnbouwgebied van Chablis naar het middeleeuwse stadje Noyers met zijn kunstmuseum. Het gezellige centrum wordt gekenmerkt door kleine straatjes, steegjes en knusse pleintjes met schitterende oude vakwerkhuizen en mooie arcaden.
Heeft u gekozen voor de Comfort variant dan volgt u grotendeels bovengenoemde route maar vertrekt vanuit Chablis en overnacht in Nitry (ca. 38 km)

Dag 4: Nitry / Noyers-sur-Serein – Avallon (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Vandaag fietst u over de hoogvlakte van de "terre plaine" en door het landschap van Avallon. U passeert het middeleeuwse plaatsje Montréal voordat u Avallon bereikt, een prachtige oude stad.

Dag 5: Avallon – Vézelay (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Via kleine dorpjes en over rustige zijwegen bereikt u de bestemming van vandaag: Vézelay. U doorkruist een van de mooiste landschappen van de Bourgogne. Stop even in Bazoches voor een bezoek aan het kasteel dat gebouwd is door een van de bekendste fortbouwers van Frankrijk, Vauban. Dan vervolgt u uw weg naar Vézelay. Hier staat de basiliek Sainte-Madeleine, een meesterwerk van Romaanse kunst vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de Middeleeuwen was Vézelay een belangrijk bedevaartsoord en een bijzondere tussenstop op weg naar Santiago de Compostella.

Dag 6: Vézelay – Escolives (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

De fietsroute start vanaf een heuvel zodat u de vallei van de Yonne kunt bereiken. U volgt deze rivier evenals het Canal de Nivernais. U passeert mooie bezienswaardigheden zoals Châtel-Censoir, de kliffen van Saussois en Mailly-le-Château. Het kleine dorp Escolives ligt vlakbij het Canal de Nivernais. Hier overnacht u in een rustig gelegen pension op een wijnboerderij.

Dag 7: Escolives – Auxerre (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

In Frankrijk zijn vele grote en kleine rivieren te vinden. De Bourgogne wordt zelfs wel de watertafel van Frankrijk genoemd. Alle grote rivieren worden met elkaar verbonden door een ingenieus kanalenstelsel. U fietst langs het water en maakt een afzwaaier door de mooie wijndorpjes van de Auxere zoals Irancy, Saint-Bris-le-Vineux en Bailly. In Bailly proeft u de beroemde Crémant de Bourgogne voordat u terug fietst naar Auxerre.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

C'est la vie - uw fietsvakantie in de Bourgogne zit erop. Na het ontbijt moet u helaas afscheid nemen van deze charmante streek in Frankrijk!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Noord-Bourgogne en Chablis?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Noord-Bourgogne en Chablis.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Goede hotels, weinig fietspaden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De fietsroutes gaan veelal over wegen, waar de auto's je voorbij racen. Dat is jammer. Je moet dus veel achter elkaar fietsen. De fietsroute van de voorlaatste dag klopte niet met de gpx route.
Lees meer