5-daagse fietsvakantie door Beaujolais

Bourgogne, Frankrijk

  • Fiets de Beaujolais wijnroute
  • Ontdek de 10 Cru’s van Beaujolais, maar óók de Beaujolais Villages
  • Overnachten in het hart van het wijngebied
  • Geniet van het beste van de Franse keuken
  • Dag etappes van ca. 29 tot 44 km
fietsvakantie Beaujolais
fietsvakantie Beaujolais
fietsvakantie Beaujolais
fietsvakantie Beaujolais
fietsvakantie Beaujolais
fietsvakantie Beaujolais
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lyon - Anse/Ambérieux d’ Azergues

U arriveert in Lyon. In de middag brengt een taxi u naar uw hotel tussen Asne en Ambérieux d’Azergues voor uw eerste overnachting. De receptie van het hotel zal u de instructies en verder benodigde reisbescheiden overhandigen.

Dag 2: Anse/Ambérieux d’ Azergues – Vaux en Beaujolais (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

U begint uw fietstocht in La Terre des Pierres Dorées (de Gouden Stenen regio). Deze regio staat bekend om zijn zogenaamde gouden stenen, Dit zijn een soort kalkstenen verkleurd door ijzeroxide en worden veel gebruikt voor de bouw van huizen, kerken, kastelen en andere gebouwen. La Terre des Pierres Dorées omvat ca. veertig dorpen, die elk hun eigen charme en karakter hebben. Sommige van de mooiste dorpen zijn Oingt, Châtillon d’Azergues, Charnay, Bagnols en Saint-Amour-Bellevue. De route brengt u naar Oingt, dat beschouwd wordt als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Gelegen in een weelderige omgeving pronkt deze vestingstad met een middeleeuwse toren die een prachtig uitzicht biedt over het omringende land. Oingt is een middeleeuws dorp dat zijn oorspronkelijke charme heeft behouden, met zijn smalle straatjes, zijn oude huizen en zijn kerk. U kunt het dorp verkennen en het museum van de gouden stenen bezoeken, waar u meer te weten komt over de geologie en de cultuur van deze streek. In één van de typische restaurantjes kunt u genieten van de lokale specialiteiten, zoals de andouillette, de cervelle de canut en de tarte à la praline. Uw fietstocht eindigt in Vaux en Beaujolais, een klein dorpje dat bekend staat om zijn kasteel, dat het decor was voor de film La Grande Vadrouille.

Dag 3: Vaux en Beaujolais - Romanèche Thorins (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Na het ontbijt stapt u weer op de pedalen. Vaux en Beaujolais is een charmant dorpje in het hart van de Beaujolais wijnstreek. Het dorp ligt op een weelderige landtong, omgeven door heuvels en wijngaarden en heeft een typische architectuur, met huizen, kerken en kastelen die gebouwd zijn van de gouden stenen. Het dorp biedt ook een prachtig uitzicht over het omringende landschap bestaande uit groene valleien, bossen en rivieren. Een ideaal uitgangspunt om uw fietstocht te vervolgen. De route leidt u door de wijngaarden waar de druiven groeien die de Beaujolais Villages produceren. Beaujolais Villages is een kwaliteitscategorie voor de betere wijnen uit de Beaujolais wijnregio. De wijnen worden gemaakt van de gamay-druif en zijn afkomstig uit de wijngaarden van zo’n 40 dorpen in het noordelijke deel van de Beaujolais. Daar bestaat de bodem hoofdzakelijk uit verweerde graniet waar de gamay de mooiste wijnen voortbrengt. Het dorp Romanéche Thorins staat bekend om zijn wijnmuseum, het Hameau Duboeuf. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis, de tradities en de technieken van de wijnbouw in de Beaujolais. U kunt ook een rondleiding krijgen door de wijngaarden en de kelders, en natuurlijk de wijnen proeven.

Dag 4: Romanèche Thorins - Mâcon (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Uitgerust en voorzien van een goed ontbijt stapt u weer op de fiets. Vanuit Romanéche Thorins fietst u naar Saint-Amour-Bellevue, een romantisch dorpje dat zijn naam deelt met een van de tien cru’s van de Beaujolais. Deze wijn heeft een volle en fruitige smaak en past goed bij kaas en vlees. U kunt een bezoek brengen aan een van de vele wijnboeren in het dorp, en genieten van het uitzicht op de heuvels en de wijngaarden. Ook kunt u een kijkje nemen bij de kerk en de kapel, die versierd zijn met hartvormige motieven. Van Saint-Amour-Bellevue vervolgt u de fietstocht naar Solutré-Pouilly, een dorpje dat deel uitmaakt van een Grand Site de France, gevormd door Solutré, Pouilly en Vergisson. Hier kunt u proeven van de beroemde witte wijnen van Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché, Pouilly-Vinzelles en Saint-Véran, die gemaakt worden van de chardonnay druif.
Van Solutré-Pouilly fietst u naar de Roche de Solutré, een indrukwekkende kalksteenrots van ca. 495 meter hoog. U kunt de rotst beklimmen en genieten van het spectaculaire uitzicht over de wijngaarden van de Mâconnais en de Saônevallei. Bij helder weer kunt u zelfs de Alpen en de Mont Blanc zien. Deze plek is niet alleen een geologisch wonder, maar ook een belangrijk historisch en cultureel symbool. Uiteindelijk bereikt u Macon voor uw laatste overnachting.

Dag 5: Vertrek of verlening in Mâcon

De dag van vertrek is alweer aangebroken! Wij hopen dat u genoten heeft van de mooie omgeving en veel te weten bent gekomen over de fantastische Beaujolais wijnen. U kunt nog een dag bij aan de reis toevoegen door een verleningsnacht te boeken in deze gezellige stad aan de oevers van de Saône. Hopelijk heeft u inspiratie opgedaan om het gebied vaker per fiets te ontdekken!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie door Beaujolais?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid