8-daagse fietsvakantie Zwitserse Meren Route

Zwitserse Meren, Zwitserland

  • Fiets door 4 prachtige landen
  • Ontdek de Rheinfall bij Schaffhausen
  • Fiets door de wereldstad Zürich
  • Inclusief boottocht over de Walensee
  • Inclusief treinreis door het Appenzeller landschap
Haven Konstanz
Konstanz Haven
Schaffhausen
Konstanz
Konstanz
Schaffhausen Klooster
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Konstanz

U arriveert in Konstanz. Indien u tijd heeft, is een bezoek aan het eiland Mainau zeker aan te bevelen, evenals een wandeling door het oude stadsdeel.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Hoog tijd om op de pedalen te stappen. U fietst langs de oevers van het Bodenmeer en bereikt Stein am Rhein met haar met fresco's gedecoreerde middeleeuwse huizen. U passeert de grens tussen Duitsland en Zwitserland meerdere malen om de kantonhoofdstad Schaffhausen te bereiken. Hoog boven de stad torent het fort van Munot.

Dag 3: Schaffhausen - Rheinfall - Zürich (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Na het ontbijt fietst u de korte afstand naar de Rheinfall, een van de grootste watervallen van Europa. Met de boot kunt u zeer nabij de waterval bewonderen. Daarna volgt u de vallei van de Glatt, die u naar de fascinerende Zwitserse metropool Zürich leidt. De stad combineert traditie en modernisme. De goed bewaard gebleven oude stad met zijn vele cafés en bars nodigt uit tot verpozen.

Dag 4: Zürich - Lachen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst langs de noordoever van het meer van Zürich, ook wel bekend als de Goudkust, naar Rapperswil. Neem een pauze en bezoek het oude kasteel. Hier heeft u een geweldig uitzicht over het meer van Zürich en de regio. Van Rapperswil gaat het verder over de dam die over het meer ligt. Aan de andere kant van het meer gearriveerd fietst u nog een stukje verder naar het stadje Lachen. Hier kunt u de barokke kerk Heilig Kreuz bezoeken, genieten van de flair in de haven en het Alpenpanorama of gewoon zwemmen in het Meer van Zürich.

Dag 5: Lachen - Vaduz (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Het Linthkanaal, de kunstmatige verbinding tussen het meer van Zürich en de Walensee, werd in het begin van de 19e eeuw aangelegd om zware overstromingen door de Linth en zijn zijrivieren te voorkomen. In Weesen gaat u aan boord van het schip, dat u naar Walenstadt brengt. De Churfirsten tronen hoog boven de Walensee uit. De Walensee is ideaal om te zwemmen. Aan de noordoever van de Walensee groeien palmbomen, terwijl op dezelfde helling tot mei nog sneeuw kan liggen. Na het bereiken van het dal van de Alpenrhein, gaat u naar het Vorstendom Liechtenstein, waar u overnacht in Vaduz.

Dag 6: Vaduz - St. Gallen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Veel indrukwekkende kastelen domineren de vallei langs het podium. De middeleeuwse stad Feldkrich, gelegen in Oostenrijk, ligt aan de uitgang van het Illtal. De stad wordt gedomineerd door de Schattenburg, die een belangrijke historische wapencollectie herbergt en één van de best bewaarde kasteelcomplexen in Midden-Europa is. Later steekt u de Rijn over. Vervolgens reist u met de trein naar het Appenzellerland. Weiden en koeien begeleiden u op het heuvelachtige pad naar St. Gallen, de stad die bekend is geworden door zijn linnen- en borduurindustrie. Bijzonder is de barokke collegiale kerk uit de 18e eeuw met de bijbehorende collegiale bibliotheek. De hele abdijwijk St. Gallen staat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 7: St. Gallen - Konstanz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u comfortabel naar het Bodenmeer, dat u bij Arbon bereikt. Fiets vervolgens door de verzorgde Zwitserse dorpjes en appelboomgaarden naar Konstanz. Onderweg kunt u altijd even pauzeren in één van de vele cafés of in het water springen. Aan het einde is er altijd nog tijd voor een bezoek aan het Rosgarten Museum of laat u zich gewoon meeslepen in de oude binnenstad van Konstanz.

Dag 8: Konstanz - Individuele terugreis

Uw fietsvakantie langs de Zwitserse meren is ten einde. Na het ontbijt keert u huiswaarts. Natuurlijk kunt u ook nog verlengingsnachten toevoegen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Zwitserse Meren Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid