7-daagse fietsvakantie Luzern en de Zwitserse meren

Zwitserse Meren, Zwitserland

  • Fietsen langs de oevers van bekende en minder bekende Zwitserse meren
  • Vierwoudstedenmeer, Sempachersee, Zugersee, Baldeggersee
  • Luzern ontdekken per fiets
  • Diverse boottochten inclusief
  • Verblijf in een 4-sterren hotel
Luzern haven - Zwitserland
Luzern - Zwitserland
Fietsen Zwitserland
Luzern - Zwitserland
Luzern - Zwitserland
Luzern - Zwitserland
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Luzern

U arriveert in het door u gekozen 4-sterren hotel in of nabij Luzern.

Dag 2: Fietstocht rond het Vierwoudstedenmeer (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 610 m

Heeft u een fiets gehuurd dan ontvangt u 's ochtends uw fiets. Dan is het tijd om op de pedalen te stappen. De route gaat eerst over een enkele heuvels die prachtige vergezichten bieden over het Vierwoudstedenmeer en de nabijgelegen Rigi. De dromerige weilanden en fietspaden doen u bijna vergeten hoe dichtbij de stad Luzern nog is. Vervolgens fietst u via de strandpromenade van Küssnacht naar Weggis. Hier neemt u de boot naar Beckenried. Langs het meer gaat de route naar het schiereiland Horw, waar het uitzicht op de plaatselijke berg - de Pilatus – voor een fantastisch afsluiting van deze fietstocht zorgt.

Dag 3: Fietsen door Centraal-Zwitserland (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km
Hoogteverschil ca. 395 m

Via het naburige dorp Emmenbrücke bereikt u de achterzijde van de Brunauer Berg, waarop tal van boerderijen en velden liggen. Tijdens deze tocht zult u enkele kleine beklimmingen moeten overwinnen, maar de vergezichten op het nabijgelegen Emmental en de prachtige boerderijen, maken alle inspanningen weer goed. Ter afsluiting van deze tocht fietst u langs het klooster Werthenstein en via de Kleine Emme, weer terug naar Luzern.

Dag 4: Op naar Sursee! (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km
Hoogteverschil ca. 375 m

De bestemming vandaag is het pittoreske stadje Sursee aan de Sempachersee. De route er naar toe gaat veelal over secundaire wegen door rustige bossen en langs velden en boerderijen. Tijdens uw rit kunt u genieten van een prachtige uitzichten op de nabijgelegen Alpentoppen en vooral op de berg Pilatus. Sursee is de perfecte plek voor een lunchpauze. De terugweg loopt over smalle wegen langs de oever van de Sempachersee.

Dag 5: Fietstocht naar de Zugersee (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Het eerste deel van de route gaat weer naar Küssnacht aan het Vierwoudstedenmeer. Vanaf hier is het slechts enkele kilometers naar de Zugersee, dat aan de achterzijde van de berg Rigi ligt. In Immensee wacht de veerboot u al op en brengt u naar de stad Zug. Dan fietst u langs de oever van het meer naar Rotkreuz. U volgt de route langs een zogenaamd Walderlebnispfad (bosparcours) terug naar Luzern.

Dag 6: Naar kasteel Heidegg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km
Hoogteverschil ca. 280 m

Voorbij Emmenbrücke leidt de etappe van vandaag u naar de Baldeggersee, waar u meer dan 300 plantensoorten kunt aantreffen. Kasteel Heidegg in Gelfingen is schilderachtig gelegen aan de oever van de Baldeggerseer. Het kasteel beschikt over een prachtig onderhouden park met unieke beplanting. Indien gewenst, kunt u nog een korte wandeling maken door de rozentuin, voordat u de fiets weer op stapt voor de terugweg naar Luzern.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie vanuit Luzern. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje of meer bijboeken om uw verblijf in Luzern te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Luzern en de Zwitserse meren?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Luzern en de Zwitserse meren.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
De eerste dag is vanwege het slechte weer in het water gevallen. De boottocht stond echter op datum en kon dus niet op een andere dag gebruikt worden. Misschien de mogelijkheid bieden/aangeven om de eerste dag om te kunnen boeken? Alle omschrijvingen waren duidelijk. Vakantie is heel goed bevallen. We hebben genoten. Zwitserland is prachtig!
Lees meer