Fietsvakanties rond de Zwitserse Meren

Het Mittelland is één van de vier geografische delen van Zwitserland. Het Middenland ligt tussen de Jura en de Alpen in en is een soort hoogvlakte in Zwitserland. Het Middenland is een relatief vlak gedeelte van Zwitserland. Het is ook het dichtstbevolkt en economische centrum van het land. Het gebied loopt grofweg van het Meer van Genève in het westen tot het Bodenmeer (Bodensee) in het oosten. Waar in de gebieden als het Berner Oberland, Wallis en Graubünden de bergnatuur van Zwitserland domineert, zijn dat in het Mittelland vooral de cultuur en prachtige meren. De meren van Genève, Luzern en de Bodensee bieden veel vertier op en om het water.

Tijdens een mooie fietsvakantie in Zwitserland fietst u langs de mooie meren en over vlakke oeverwegen, tevens verblijft u in nette hotels. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over uw koffers, deze worden met het bagagetransport naar het volgende hotel gebracht.

Lake Lungern
Luzern
Oberhofen lake Thun
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen rond de Zwitserse Meren!

Het water in de meren is van een iets hogere temperatuur dan die in de alpengebieden. De rivieren die de meren voedden zijn uitermate geschikt om op te raften of kanoën. De bergen rond de meren lenen zich uitstekend voor niet al te veeleisende wandelingen. Ook kunt u hier prachtig fietsen of genieten van boottochten. In de steden Bern, Luzern, Lausanne, Genève en Zürich is het goed shoppen en natuurlijk mogen musea in deze steden niet ontbreken. De steden van het Mittelland zijn energiek en haar bevolking is gastvrij. Het nachtleven is een mix tussen traditioneel Zwitsers en trendy en modern. Kortom deze omgeving is uitstekend geschikt voor een gevarieerde individuele fietsvakantie.