Hindeloopen

7-daagse Fietsen langs het IJsselmeer

Gelderland, Nederland

  • Romantiek en nostalgie op de fiets
  • Prachtige lange afstand fietspaden
  • Boottocht oversteek
  • Fietsend door waterrijk natuurgebied
  • Gemoedelijke hanzesteden
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsen langs ijsselmeer
fietsen in nederland
Amersfoort
Bekijk alle fotos (4)

Het IJsselmeer is ontstaan in 1932 door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee door een gigantische dijk. Een groot deel van de bevolking leefde in de tijden voorafgaand aan de afsluiting van de walvisvangst. In de loop van de negentiende eeuw liep dit aandeel terug naar vrijwel nihil. Vandaag de dag heerst er vooral rust in de voormalig vissersdorpen als Makkum en Lemmer door de vele maatregelen van de Nederlandse overheid.

De route langs de oevers van het IJsselmeer brengt u terug in de tijd en u zult genieten van de prachtige uitzichten over het water en de uitgestrekte polders en de bossen. ‘s Morgens start u wanneer het u best past, u geniet op uw eigen tempo, stopt waar en wanneer het u belieft en wees gerust, het roadbook leidt u via een duidelijk uitgestippelde route naar uw gereserveerde overnachtingsplaats. De Zuiderzee fietsroute of IJsselmeerroute is een van de mooiste lange afstand fietspaden van Nederland.


Opmerking: Tussen Enkhuizen en Harich dient u zelf uw bagage en fiets mee te nemen naar de haven en op de veerboot. Het hotel ligt op ca. 200 meter van de haven. Bij aankomst in Stavoren staat het bagagetransport voor u klaar om de koffers op te halen.

Dag 1: Nunspeet aankomst

Afstand: 2 km

Nunspeet was al vroeg in trek bij recreanten vanwege de aanwezigheid van bos, heide, zandverstuivingen en de Zuiderzee. Geniet van het cultuurlandschap met weilanden, houtwallen en oude hoeves. 

Dag 2: Nunspeet - Amersfoort

Afstand: 60 km

Via prachtige fietspaden loopt de route gedeeltelijk langs het water richting Amersfoort. De middeleeuwse binnenstad van Amersfoort is opmerkelijk goed geconserveerd en bezit een grachtenstelsel. Belangrijkste blikvanger in Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren (door de Amersfoorters ook "Lange Jan" genoemd).

Dag 3: Amersfoort – Purmerend

Afstand: 68 km

Door het stroomgebied van de Eem fietst u naar het paleis Soestdijk van de Nederlandse Koninklijke familie. Door ’t Gooi naar vestingstad Naarden en vervolgens langs Amsterdam, Volendam richting overnachtingsplaats Purmerend. 

Dag 4: Purmerend - Enkhuizen

Afstand: 56 km

Vandaag steekt u het IJsselmeer over per boot naar Stavoren om de eentonige weg over de Afsluitdijk te vermijden. Geniet van het prachtige friese landschap met fantastische waterplassen en talloze watervogels. 

Dag 5: Enkhuizen - Harich / Lemmer

Afstand: 38 km

Vandaag steekt u het IJsselmeer over per boot naar Stavoren om de eentonige weg over de Afsluitdijk te vermijden. Geniet van het prachtige friese landschap met fantastische waterplassen en talloze watervogels. 

Dag 6: Lemmer - Zwartsluis

Afstand: 62 km

Vandaag fietst u door het Nationaal Park de Weerribben, een groot moerasgebied ten noordwesten van de provincie Overijssel. Samen met het gebied De Wieden ten zuiden hiervan vormt dit een 100km2 groot natuurgebied. U eindigt de dag in Zwartsluis een havenplaats aan het Zwarte Meer.

Dag 7: Zwartsluis - Nunspeet

Afstand: 41 km

U fietst vandaag naar Kampen een oude Hanzestad. De gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen de Zuiderzee en de Rijn maakte dat Kampen zich in de middeleeuwen ontwikkelde van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad. Geniet van de vele oude historische bouwwerken en bezienswaardigheden voordat u verder fietst naar Nunspeet, eindpunt van het rondje IJsselmeer.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse Fietsen langs het IJsselmeer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Alles prima verzorgt.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Voor herhaling vatbaar