7-daagse fietsvakantie langs het IJsselmeer

IJsselmeer, Nederland

  • Fietsen langs de oevers van het IJsselmeer
  • Geniet van prachtige uitzichten, groene bossen en uitgestrekte polders
  • Één van de mooiste lange afstand fietspaden van Nederland
  • Start- en eindpunt in Nunspeet
Hindeloopen
fietsen langs ijsselmeer
fietsen in nederland
Amersfoort
IJsselmeer stel op fiets
IJsselmeer historisch dorp
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Nunspeet

Nunspeet was al vroeg in trek bij recreanten vanwege de aanwezigheid van bos, heide, zandverstuivingen en de Zuiderzee. Geniet van het cultuurlandschap met weilanden, houtwallen en oude hoeves. 

Dag 2: Nunspeet - Amersfoort (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Via prachtige fietspaden loopt de route gedeeltelijk langs het water richting Amersfoort. De middeleeuwse binnenstad van Amersfoort is opmerkelijk goed geconserveerd en bezit een grachtenstelsel. Belangrijkste blikvanger in Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren (door de Amersfoorters ook "Lange Jan" genoemd).

Dag 3: Amersfoort – Amsterdam (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

Door het stroomgebied van de Eem fietst u naar het paleis Soestdijk van de Nederlandse Koninklijke familie. Door ’t Gooi naar vestingstad Naarden en vervolgens richting de overnachtingsplaats Amsterdam.

Dag 4: Amsterdam - Enkhuizen (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

U fietst vandaag van Amsterdam via Volendam en Hoorn naar Enkhuizen. Volendam staat bekend om haar vissersschepen en klederdracht en vanuit Hoorn vertrokken vroeger de schepen van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) naar het verre Oosten.

Dag 5: Enkhuizen - Balk/Wijckel/Lemmer (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag steekt u het IJsselmeer over per boot naar Stavoren om de eentonige weg over de Afsluitdijk te vermijden. Geniet van het prachtige Friese landschap met fantastische waterplassen en talloze watervogels. 

Dag 6: Balk/Wijckel/Lemmer - Zwartsluis (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Vandaag fietst u door het Nationaal Park de Weerribben, een groot moerasgebied ten noordwesten van de provincie Overijssel. Samen met het gebied De Wieden ten zuiden hiervan vormt dit een 100 km2 groot natuurgebied. U eindigt de dag in Zwartsluis, een havenplaats aan het Zwarte Meer.

Dag 7: Zwartsluis - Nunspeet (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst vandaag naar Kampen; een oude Hanzestad. De gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen de Zuiderzee en de Rijn maakte dat Kampen zich in de middeleeuwen ontwikkelde van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad. Geniet van de vele oude historische bouwwerken en bezienswaardigheden voordat u verder fietst naar Nunspeet, eindpunt van het rondje IJsselmeer.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie langs het IJsselmeer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie langs het IJsselmeer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 8.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.8
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Vriendelijk
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hadden de pech van veel regen en zeer harde wind. Waardoor je niet van de mooie uitzichten geniet.
8.0
Wolken weerspiegeld in het water.
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Mooie afwisseling in natuur gedurende de fietsdagen en prima hotels. Ook in de hotels( accomodaties) een mooie verscheidenheid.
9.0
Leuke actieve vakantie
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
We hebben genoten van de routes, ze waren goed beschreven en afwisselend. De ontvangst en service in de hotels was prima, in het algemeen erg vriendelijk personeel
Lees meer
8.0
Prima geregeld!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben erg genoten van onze fietsvakantie!
8.0
Álles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Holly Inn Express in Amsterdam vonden wij slecht. Konden met ons nederlands haast niet terecht. Het diner was niet goed. Dit krijgt van ons een slechte beoordeling.
8.0
Over alles zeer tevreden
Op vakantie in Juni 2023
De fietsvakantie rondje IJsselmeer was heel goed. Duidelijke routebeschrijving. Goede hotels. Correcte bagagevervoer. Diners uitstekend behalve hotel Holyday Inn in Amsterdam.
Lees meer
10
Perfect geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben alle dagen genoten, mede dankzij het uitstekende fietsweer. De hotels waren allemaal, behoudens enkele minpuntjes, goed. - vanwege het warme weer hadden enkele hotels moeite om de kamers koel genoeg te houden. M.a.w. het was er te warm. - bij één hotel hadden we de indruk dat het restaurant werd verzorgd door personeel met geringe ervaring - de fietsenstalling was niet overal goed geregeld. Sommige hotels uitstekend, enkele gewoon slecht
8.0
Super vskantie
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben erg genoten van de vakantie. Afstanden waren goed te doen. Mooie afwisselende route. Goede hotels.en top weer.
8.0
Alles was goed verzorgd
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2022
Ik vond goed alles was goed geregeld
Lees meer
9.0
Goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Hotels waren goed geboekt. Keurige hotels met natuurlijk verschillen onderling Wij hadden halfpension geboekt en het avondeten was bij alle hotels goed. Bij de meeste kreeg je een beperkte keuze aangeboden, maar dat is begrijpelijk en was ook altijd goed. De ontbijten en bedden waren prima. De routes waren goed te volgen. Kan het de volgende keer ook digitaal aangeboden worden, dmv Routiq of Google maps of zo. Wel zo handig. Hoef je niet zoveel te lezen onderweg. Leuk ook dat je soms uitstapjes had en van de route af kon wijken. Leuke en goede informatie voor onderweg de bezienswaardigheden. Jammer dat de overtocht van ENkhuizen naar Stavoren zelf geregeld moet worden en vooral ook betaald (bijna 50 euro). Dat viel ons wat tegen.
9.0
alles was in de puntjes geregeld, super
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben heerlijk genoten van de fietsvakanties, prachtige routes gehad. je kunt zien dat er veel werk aan is besteed, de routes waren perfect en brachten ons naar fijne mooie plaatsen. Het reisboekje was fijn en duidelijk.
9.0
Een aanrader, met 1 min puntje
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het is een prachtige fietsroute, met een goede beschrijving erbij. Zeer duidelijk. Je komt op prachtige plekken, diversiteit aan natuurlandschappen. Door mooie stadjes en dorpen. Al met al een echte aanrader. Hotels waren goed, vriendelijk personeel, heerlijke bedden. Goed geregeld met de koffers. Op 1hotel na in Enkhuizen, wij sliepen in een huisje naast het hotel gelegen, wat niet echt schoon was, gaten in de muur, vieze trap en het buitenplaatsje lag vol met sigaretten peuken. Gelukkig waren de badkamer en het bed schoon.
Lees meer
9.0
Leuke, goed verzorgde fietstocht.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het was leuk door het landschap en de dorpjes en stadjes rond het IJsselmeer te fietsen. Er waren wel wat saaie stukken bij m.n. in Noord Holland en Friesland, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de rest van de route. Elke dag had wel iets speciaals om te genieten. De hotels waren goed. Sommige oudere hotels zonder airco bevielen iets minder met het warme weer. In een daarvan echter hebben we geweldig gedineerd en daar was het ontbijtbuffet echt perfect. Het was onze eerste keer om op deze manier een fietsvakantie te houden. Thuisgekomen zijn we direct op zoek gegaan naar de volgende!
8.0
Fijne vakantie
Op vakantie in Juli 2022
wij hebben genoten van de mooie route , vooral de weerribben hebben wij als heel mooi ervaren.
10
Keurig verzorgd, van begin tot einde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Wij als ervaren Nederland fietsers zijn het unaniem eens, deze reis staat met stip op 1 De ritten waren goed beschreven, de omgeving en de hotels in een woord Geweldig!!
Lees meer
8.0
Erg goed met kleine kanttekeningen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Fijne vakantie, mooie route door prachtig stuk Nederland. Wat is ons land toch afwisselend en mooi. Bagagevervoer prima, hotels in het algemeen ook. Maaltijden bij halfpension zeer wisselend, van prima tot ongelofelijk matig ( Amsterdam Noord, Amersfoort). Dus prachtige reis met enige detailproblemen.
9.0
Een goed verzorgde , zorgeloze vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het was een hele mooie reis langs en door prachtige gebieden. De hotels waren goed met elke ochtend een uitgebreid ontbijt. Wij hebben enorm genoten
8.0
Goed
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
Fijne fietsvakantie gehad. Alle hotels waren goed. Bij het hotel in Amsterdam daar in tegen, viel het eten tegen. Daarbij werd er overwegend Engels gesproken, of wat er op lijken moest. De bediening was ook niet wat wij van dit hotel verwachten.
Lees meer
9.0
In goede handen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Heerlijk. De hotels waren goed. Alleen Enkhuizen was te lastig voor ons. Smalle trappen, kleine kamer. Het eten was daarentegen heel lekker. En de ligging charmant. Het personeel van de hotels waren vriendelijk tot hulp bereid. Gelukkig want we hebben onze reis moeten afbreken omdat mijn man ziek werd. De bewegwijzering liet in de steden, op weg naar het hotel, te wensen over. Volgende keer gps op mijn gsm. De huur ebikes waren voortreffelijk. Kortom de ervaring om door en in de natuur kilometers onbezorgd te fietsen nemen ze niet meer van ons af.
9.0
Alles was goed verzorgd 1 hotel viel erg tegen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
De hotels waren goed verzorgd het ontbijt en diner waren goed. Alleen bij het hotel hotel in NH Amersfoort was het diner erg slecht. Na 1 dag fietsen is een broodje hamburger met patat geen goed diner Er zat geen groente bij en de patat was wit van het zout.
9.0
alles was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in September 2021
Top vakantie gehad!
Lees meer
10
Goede hotels met eten en drinken. Overal vriendelijk personeel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Geweldig. Mooie fietsroutes met onderweg bezienswaardigheden. Mooie en goede hotels
5.0
teleurgesteld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Ondanks diverse telefoontjes en mailtjes hebben wij geen antwoord gekregen. Wij hadden een extra nacht bijgeboekt in Purmerend, maar hebben later zelf een ander hotel geboekt onderweg, omdat de afstand van Amersfoort naar Purmerend te lang was. We hebben zelf moeten aangeven bij het hotel in Purmerend, dat onze bagage wel zou komen, maar wijzelf niet. Ook in de routebeschrijving zaten nog wel wat slordigheidjes.
8.0
voor herhaling vatbaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
mooie ervaring en bijzondere route
Lees meer
10
Goed geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2021
De vakantie was als verwacht. De hotels waren prima, goed verzorgd ontbijt, steeds de mogelijkheid om te blijven dineren en schone kamers. De routebeschrijving was uitgebreid met bezienswaardigheden en achtergrond informatie over het IJsselmeer en de omgeving daarvan. Dat was heel prettig!
8.0
Leuke route met forse afstanden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Een mooie tocht. Bijna alle hotels voldeden ruim voldoende. Opmerkelijk was het prijsverschil van de lunchpakketten in Nunspeet en Amersfoort. De etappe van Amersfoort naar Purmerend is erg lang. En werd nog langer door een tweetal omleidingen. In Purmerend ligt het hotel afgelegen en daardoor kies je al snel voor het diner in dit hotel. Als er veel golfers zijn betekent dit lang wachten. De hotels in Enkhuizen, Balk en Zwartsluis waren prima; leuk gelegen. Verder hadden we veel geluk met het weer. Wij maakten gebruik van de knooppunt app om de route te volgen. Daar hebben veel profijt van gehad.
10
Fantastisch, wat is Nederland mooi!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Het was een geweldige vakantie. Het was echt vakantie, geen gezeul met bagage, dat werd je gewoon nagebracht. Van hotel naar hotel. Nederland is prachtig en de route is geweldig.
Lees meer
10
Een heerlijke actieve vakantie waarbij alles is waargemaakt.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2021
Heerlijk gefietst. Af en toe ontbrak een knooppuntbordje. (wordt de route weleens gecontroleerd?) En soms was er een omleiding in verband met werkzaamheden. Met de bijbehorende wegenkaart was dit goed aan te passen. Jammer dat we pas kort voor vertrek een bevestiging kregen. Heel fijn de waterdichte roadmap.
8.0
Hotels waren gemiddeld genomen goed
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2021
Hele mooie routes. Maar door wegomleggingen hebben wij 1 dag 83 kilometer gefietst. Als je onderweg ook ergens wil lunchen en koffiedrinken blijft er niet veel tijd over voor bezienswaardigheden.
8.0
Bijna alles goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2020
Het was een mooie 7 daagse tocht , behalve de tocht naar leliestad en het verblijf in Leliestad. Dit was een ingelaste tocht en verblijf vanwege Corona,helaas voor mij geen mooie tocht, erg eentonig en een slecht en onprettig hotel.
Lees meer