Fietsvakanties aan het IJsselmeer

Een klassieker… een fietsvakantie rond het IJsselmeer!

Een fietsvakantie langs het IJsselmeer voert u terug in de tijd en laat u al fietsend over kronkelige dijken met oude molens genieten van schitterende uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders. Onderweg komt u al fietsend grazende koeien en vele bijzondere vogels tegen. Naast de unieke IJsselmeer-stadjes, zoals Elburg, Harderwijk en Hoorn, brengt u natuurlijk ook een bezoek aan Amsterdam, vissersdorp Volendam en Giethoorn.

Ga met ADE op fietsvakantie rond het IJsselmeer en maak een mooie fietsreis over de oevers van het meer. Gaat u de uitdaging aan en fiets u over de Afsluitdijk of gaat u voor gemak en pakt u de boot? Tijdens uw fietsvakantie fietst u van hotel naar hotel en wordt uw bagage vervoerd.

IJsselmeer - Volendam - Rückenwind
IJsselmeer in de avondzon
IJsselmeer Giethoorn Rückenwind
Bekijk alle fotos (4 )

Rondje IJsselmeer per fiets

De 7-daagse fietsvakantie langs het IJsselmeer begint en eindigt bij Nunspeet. De route langs de oevers van het IJsselmeer brengt u terug in de tijd en u kunt genieten van de prachtige uitzichten over het water en de uitgestrekte polders en bossen. Natuurlijk doorkruist en passeert u bekende steden en dorpen zoals Amersfoort, Amsterdam, Volendam, Enkhuizen en Kampen. Bewonder in de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort de Onze Lieve Vrouwetoren, de belangrijkste blikvanger in Amersfoort.

Relaxt een rondje om het IJsselmeer!

Wilt u niet alleen fietsend, maar af en toe ook varend genieten van al het moois wat het IJsselmeer u te bieden heeft? De 6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer loodst u langs alle hoogtepunten rondom het IJsselmeer. De ene dag komt u in een authentiek vissersdorpje, waar u een lekker visje kunt eten. De volgende dag ontdekt u de bruisende hoofdstad Amsterdam en dan bevindt u zich weer in een Nationaal Park of één van de andere geweldige natuurgebieden rondom het IJsselmeer. Vanuit Zwartsluis steekt u per boot het Zwarte Water over naar de fraaie Hanzestad Kampen, waar u een replica van de Kamper Kogge kunt bewonderen. Maak een mooie rondvaart over de IJssel, bezoek het Stedelijk Museum of ontdek één van Kampens oude ambachten in de authentieke Sigarenfabriek...

Fiets door de Kop van Overijssel

Ontdek hoe verrassend mooi de Kop van Overijssel is. Tijdens de 5-daagse fietsvakantie door de Kop van Overijssel bezoekt u verschillende oude Hanzesteden zoals Kampen, Hasselt en Zwolle. U fietst door mooie natuurgebieden zoals het Nationaal Park Weerribben-Wieden. En als parel op de kroon is daar het Venetië van de Lage Landen: Giethoorn! Maak een prachtige fietstocht door de omgeving of huur een punter om door het prachtige waterdorp te varen. Natuurlijk kunt u zich ook laten varen in één van de rondvaartboten!