Fietsvakanties in Friesland

Tip! Elfstedenroute per fiets

Geniet met ADE van een geweldige fietsvakantie in Friesland aankomende zomer. Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtige fietsvakanties beleven. In dit vlakke land liggen namelijk vele goed gemarkeerde fietspaden. Friesland is het buitenbeentje van Nederland en Friezen zijn anders dan Nederlanders. Friezen hebben een eigen taal en koesteren hun aloude tradities en gewoonten. Zij zijn trots en heten u tijdens een fietsvakantie van harte welkom in Fryslân!

Een fietsvakantie langs de Elfsteden in Friesland behoort tot de mogelijkheden voor een geweldige fietsvakantie in een prachtige waterrijke omgeving. Tijdens uw Elfstedenfietsvakantie legt u de hele tocht af die voor het laatst 25 jaar geleden per schaats is gereden. De Elfstedentocht per fiets is een zeer geliefde en een van de populairste fietsvakanties!

Fiets met ADE "Actief door Europa" door Friesland tijdens een mooie fietsreis. U koffers worden van hotel naar hotel gebracht met het bagagetransport en u kunt uiteraard ook e-bikes en toerfietsen huren. Tevens is het mogelijk om tijdens uw fietsvakantie ook een uitstapje te maken naar de Waddeneilanden!

Leeuwarden
Heeg Friesland
Hindeloopen
Bekijk alle fotos (4 )

Op de fiets door Friesland

Indien u een fietsreis door Friesland maakt, ziet u onderweg niet alleen veel water en weiden met koeien, maar het landschap kent in Gaasterland ook bossen en duinen. In de tientallen schilderachtige dorpjes fietst u langs de sporen van een roemrijk verleden, van een land dat altijd verbonden is geweest met de zee en zijn zeevaarders uitzond naar de verste uithoeken van de wereld.