6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer

IJsselmeer, Nederland

  • Een van de meest populaire fietsroutes van Nederland
  • Prachtige natuurgebieden: Broek in Waterland, Weerribben, Veluwe
  • Enkhuizen, Stavoren, Volendam en Amsterdam!
  • Per veerboot van Enkhuizen naar Stavoren
  • Dagelijkse aankomst vertrek mogelijk
fietsen langs ijsselmeer
IJsselmeer boot met vlag
IJsselmeer kasteel
Bekijk alle fotos (3 )

Relaxt een rondje om het IJsselmeer!

Deze fietstocht loodst u langs alle hoogtepunten rondom het IJsselmeer. De ene dag komt u in een authentiek vissersdorpje, waar u een lekker visje kunt eten. De volgende dag ontdekt u de bruisende hoofdstad Amsterdam en dan bevindt u zich weer in een Nationaal Park of een van de andere geweldige natuurgebieden rondom het IJsselmeer. Niet alleen fietsend maar af en toe ook varend geniet u van al het moois wat dit stukje Nederland u te bieden heeft. Optimaal genieten dus tijdens deze 6-daagse fietsvakantie.

Let op: in verband met de corona maatregelen is het niet mogelijk om ter plaatse kaartjes te kopen voor de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren. U dient deze van te voren te reserveren op: https://tickets.veerboot.info/nl/tickets-kopen.

In juni vertrekt de veerboot niet dagelijks maar alleen op de volgende data: 5 t/m 7 juni, 12 t/m 14 juni en 16 t/m 21 juni. Vanaf 23 juni zal de boot weer dagelijks gaan varen.

Niveau van de fietstour:
Niveau 1: lichte fietsreis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 30-50 km. In het algemeen is een fiets met 1 tot 3 versnellingen voldoende. ADE adviseert voor deze fietsvakantie een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen.

Dag 1: Huizen - Volendam

Afstand ca. 55 km

Vandaag reist u naar Huizen waar uw fietsvakantie direct van start gaat! Na afgifte van uw bagage (voor 10.00 uur) in Huizen fietst u allereerst naar het mooie vestingstadje Naarden om vervolgens door te fietsen naar het Muiderslot. U fietst via onze bruisende hoofdstad Amsterdam, een unieke kans deze stad per fiets te verkennen, naar het meest toeristische vissersdorp van Nederland: Volendam.

Dag 2: Volendam - Enkhuizen

Afstand ca. 45 km

U fietst vandaag van Volendam naar Enkhuizen. Tijdens de route komt u langs het Hoornse Hop, een baai ontstaan ten tijde van de Zuiderzee, dat u naar Hoorn leidt. Hoorn was ooit een van de belangrijkste zeehavens van de VOC. Van daaruit fietst u naar Enkhuizen, ooit dè Haringstad van Nederland voordat de afsluitdijk gebouwd werd.

Dag 3: Enkhuizen - Lemmer

Afstand ca. 35 km

Tip van de dag: bezoek het Enkhuizer Zuiderzeemuseum en ga terug in de tijd. Daarna kunt u vanaf het museum de veerboot nemen voor de ca. 1,5 uur durende overtocht naar het Friese Stavoren. Vanaf hier fietst u door het Friese landschap naar Lemmer, uw eindbestemming van vandaag.

Dag 4: Lemmer - Kampen

Afstand ca. 65 km

Het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa is het Nationale Park de Weerribben-Wieden. Geniet van de prachtige natuur als u door het park fietst en neem even een kijkje bij het informatiecentrum. Leuk is ook een tochtje met een fluisterboot door het park. U vervolgt de fietsroute via Blokzijl naar Zwartsluis. Hier steekt u per boot het Zwarte Water over naar de fraaie Hanzestad Kampen.

Dag 5: Kampen - Harderwijk

Afstand ca. 45 km

Vanaf de oude Hanzestad Kampen fietst u vandaag naar Harderwijk. Onderweg komt u het pittoreske Elburg tegen. Elburg is vooral bekend vanwege de middeleeuwse vesting. Door het Veluwse bos en over de Veluwse heidevelden gaat het dan naar het bekende Harderwijk aan de rand van de Veluwe.

Dag 6: Harderwijk - Huizen

Afstand ca. 45 km

Het laatste deel van uw 6-daagse fietsvakantie brengt u door een van de 20 mooiste landschappen van Nederland, het nationaal landschap Arkemheen-Eemland. U vindt in dit ontginningsgebied een grote diversiteit aan vogels en zeldzame planten. In U vervolgt uw weg naar Bunschoten-Spakenburg om uiteindelijk te arriveren in Huizen waar deze 6-daagse fietsvakantie eindigt.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer ?