6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer

IJsselmeer, Nederland

  • Een van de meest populaire fietsroutes van Nederland
  • Prachtige natuurgebieden: Broek in Waterland, Weerribben, Veluwe
  • Enkhuizen, Stavoren, Volendam en Amsterdam!
  • Per veerboot van Enkhuizen naar Stavoren
  • Dagelijkse aankomst vertrek mogelijk
fietsen langs ijsselmeer
IJsselmeer boot met vlag
IJsselmeer kasteel
Bekijk alle fotos (3 )

Relaxt een rondje om het IJsselmeer!

Deze fietstocht loodst u langs alle hoogtepunten rondom het IJsselmeer. De ene dag komt u in een authentiek vissersdorpje, waar u een lekker visje kunt eten. De volgende dag ontdekt u de bruisende hoofdstad Amsterdam en dan bevindt u zich weer in een Nationaal Park of een van de andere geweldige natuurgebieden rondom het IJsselmeer. Niet alleen fietsend maar af en toe ook varend geniet u van al het moois wat dit stukje Nederland u te bieden heeft. Optimaal genieten dus tijdens deze 6-daagse fietsvakantie.

Let op: in verband met de corona maatregelen is het niet mogelijk om ter plaatse kaartjes te kopen voor de veerboot van Enkhuizen naar Stavoren. U dient deze van te voren te reserveren op: https://tickets.veerboot.info/nl/tickets-kopen.

Niveau van de fietstour:
Niveau 1: lichte fietsreis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 30-50 km. In het algemeen is een fiets met 1 tot 3 versnellingen voldoende. ADE adviseert voor deze fietsvakantie een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen.

Dag 1: Huizen - Volendam

Afstand ca. 57 km

Vandaag reist u naar Huizen waar uw fietsvakantie direct van start gaat! Na afgifte van uw bagage (voor 10.00 uur) in Huizen fietst u allereerst naar het mooie vestingstadje Naarden om vervolgens door te fietsen naar het Muiderslot. U fietst via onze bruisende hoofdstad Amsterdam, een unieke kans deze stad per fiets te verkennen, naar het meest toeristische vissersdorp van Nederland: Volendam.

Dag 2: Volendam - Enkhuizen

Afstand ca. 52 km

U fietst vandaag van Volendam naar Enkhuizen. Tijdens de route komt u langs het Hoornse Hop, een baai ontstaan ten tijde van de Zuiderzee, dat u naar Hoorn leidt. Hoorn was ooit een van de belangrijkste zeehavens van de VOC. Van daaruit fietst u naar Enkhuizen, ooit dè Haringstad van Nederland voordat de afsluitdijk gebouwd werd.

Dag 3: Enkhuizen - Lemmer

Afstand ca. 35 km

Tip van de dag: bezoek het Enkhuizer Zuiderzeemuseum en ga terug in de tijd. Daarna kunt u vanaf het museum de veerboot nemen voor de ca. 1,5 uur durende overtocht naar het Friese Stavoren. Vanaf hier fietst u door het Friese landschap naar Lemmer, uw eindbestemming van vandaag.

Dag 4: Lemmer - Kampen

Afstand ca. 65 km

Het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa is het Nationale Park de Weerribben-Wieden. Geniet van de prachtige natuur als u door het park fietst en neem even een kijkje bij het informatiecentrum. Leuk is ook een tochtje met een fluisterboot door het park. U vervolgt de fietsroute via Blokzijl naar Zwartsluis. Hier steekt u per boot het Zwarte Water over naar de fraaie Hanzestad Kampen.

Dag 5: Kampen - Harderwijk

Afstand ca. 45 km

Vanaf de oude Hanzestad Kampen fietst u vandaag naar Harderwijk. Onderweg komt u het pittoreske Elburg tegen. Elburg is vooral bekend vanwege de middeleeuwse vesting. Door het Veluwse bos en over de Veluwse heidevelden gaat het dan naar het bekende Harderwijk aan de rand van de Veluwe.

Dag 6: Harderwijk - Huizen

Afstand ca. 45 km

Het laatste deel van uw 6-daagse fietsvakantie brengt u door een van de 20 mooiste landschappen van Nederland, het nationaal landschap Arkemheen-Eemland. U vindt in dit ontginningsgebied een grote diversiteit aan vogels en zeldzame planten. In U vervolgt uw weg naar Bunschoten-Spakenburg om uiteindelijk te arriveren in Huizen waar deze 6-daagse fietsvakantie eindigt.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie rondje IJsselmeer .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.9
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.1
Route: 8.6
Dag-tot-dagprogramma: 8.4
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.6
9.0
zeker goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
perfecte vakantie
9.0
Helemaal goed de hotels,de voorbereiding top
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
En hele geslaagde eerste fiets vakantie dit smaakt naar meer.
10
Verrassend goed!
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2021
We hebben nog nooit zo mooi het rondje IJsselmeer op de fiets kunnen ontdekken. Wat mooi is Nederland toch! Ook de Hotels met uitzicht op het water waren werkelijk super. Zeker willen we volgend jaar weer gebruik maken van de aanbiedingen op de site. Van ADE Reizen.
Lees meer
8.0
Perfect in orde
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Mooie route. Goed te fietsen, route goed aangegeven. Wij hebben voornamelijk de route gevolgd met de fietsknooppunten app Wij zijn van de route afgeweken en dwars door Amsterdam gefietst. Hotels prima en ook de locaties altijd in het centrum.
9.0
Het weer was 100 % geen jas aangehad.
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2021
Super goed, overnachting,ontbijt diner.. Wij zouden het volgend jaar zo weer afspreken... Het weer en de sfeer maken het..
9.0
Prima geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2021
Super fijn gehad als goed geregeld met knooppunten was prima te doen. Schone hotels met goed ontbijt. Koffers waren altijd al in t hotel als we aankwamen.
Lees meer
9.0
Alles was netjes verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Heel leuk en mooie routes
10
Alles perfect verzorgd, de reisbescheiden waren heel goed en de routes duidelijk omschreven
Op vakantie in Jul 2021
We hebben erg genoten van de diversiteit in routes, de verschillende hotels en hun ligging (allen aan het water ), het eten (enorm uitgebreid ontbijt /diner)
8.0
Leuke en ontspannende ervaring
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Na ons druk voorjaar als zelfstandige waren we toe aan vakantie om ons kopke eens leeg te maken . Vroeger hebben we al eens een fiets vakantie gedaan en dat was goed mee gevallen. Onze vrienden die mee gefietst hebben waren voorstander van veel water ,en met het rondje IJsselmeer is dat goed gelukt .Alles was perfect geregeld van hotels tot fietsroutes . De valliezen steeds op tijd en op de juiste plaats geleverd. De hotels ,ontbijt, menu, ontvangst en de vriendelijkheid waren zeer goed. We hebben een mooie, leuke en ontspannende vakantie gehad. Ook onze vrienden waren heel tevreden. Jammer dat we de reisbescheiden maar drie dagen voor vertrek ontvangen hebben , dit had misschien met corona te maken ?
Lees meer
8.0
Mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Erg mooie route om te fietsen. Leuke bezienswaardigheden.
8.0
Bagage goed geregeld
Alleen reizend
Op vakantie in Jun 2021
Het vervoer van de bagage was goed geregeld. Echt top. De accommodatie’s waren goed verzorgd en lekker afwisselend. De fietstochten waren goed te doen. Huizen-Volendam en Lemmer-Kampen vond ik wel de mooiste tochten. Erg genoten.
9.0
Alles goed geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2021
Wij hebben een geweldige week gehad mede door het mooie weer . De route zeer mooi goed te volgen en de hotels ook allemaal goed
Lees meer
9.0
Superweek
Met vrienden
Op vakantie in Sep 2020
De hotels, het eten (wij hadden halfpension) en de verzorging van de bagage was allemaal boven verwachting goed. Werkelijk overal heerlijk gegeten.
9.0
Gastvrij onthaal rond het IJsselmeer
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2020
Wij, met z'n vieren, vonden het een hele fijne vakantie. 6 Dagen rond het IJsselmeer fietsen , met maar 1 dag regen, was een hele leuke, verrassende ervaring. De dagroutes waren goed te doen en via de fietsknooppunten en de beschrijvingen heel goed te volgen. Heel veel leuke dingen onderweg gezien. De hotels waren allemaal top, ondanks de beperkingen vanwege corona.
10
Prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
Vakantie was prima. Het enige dat niet geregeld kan worden is het weer. Dat blijft 'geluk' hebben. Verder wordt niets aan het toeval overgelaten door ADE. Per dag een overzichtelijk boekje met de route naar het volgende hotel. Bagage staat keurig iedere dag op je te wachten bij aankomst. Perfect!
Lees meer