IJsselmeer terrasje aan het water

6-daagse fietsvakantie IJsselmeer sportief

IJsselmeer, Nederland

  • Rondje IJsselmeer, van Amsterdam naar Amsterdam
  • Natuurgebieden o.a. Weerribben, Gaasterlandse bossen en de Veluwe
  • Vaar met een punter door Giethoorn
  • Authentieke Nederlandse stadjes zoals Volendam, Enkhuizen, Kampen, Harderwijk.
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
IJsselmeer terrasje aan het water
IJsselmeer boten
IJsselmeer open brug
IJsselmeer Nederlands vlaggetje
IJsselmeer onderweg
IJsselmeer zeilmaker
Bekijk alle fotos (7)

Sportief rondje IJsselmeer!

Deze fietsvakantie is speciaal voor de sportieve fietsers! De dagetappes variëren tussen de 70 en 90 km. Begin- en eindpunt is Amsterdam.

De route gaat over rustige wegen en door prachtige natuurgebieden zoals het nationaal landschap Arkemheen-Eemland en het nationaal park De Wieden. Neem pauze in een van die heerlijke echt hollandse dorpjes onderweg of huur een fluisterboot in Giethoorn. Het vissersmuseum in Bunschoten-Spakenburg is ook aan te raden. Ontdek hoe mooi dit stuk Nederland is tijdens de 6-daagse fietsvakantie IJsselmeer sportief!

Dag 1: Aankomst in Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam. Bezoek de bruisende hoofdstad van ons mooie Nederland ter voorbereiding op de fietstocht die morgen van start zal gaan!

Dag 2: Amsterdam - Enkhuizen

Afstand ca. 90 km

Vandaag start uw fietsvakantie en gaat het eerst richting Enkhuizen. De prachtige route leidt u langs het water van het Hoornsche Hop en het Markermeer langs plaatsjes als Monnickendam en Edam. Op "De Dijk" in het toeristische Volendam zijn vele souvenirwinkeltjes, restaurants en terrassen. Drink hier een kopje koffie en geniet van de sfeer en het uitzicht op de haven en het IJsselmeer. U vervolgt de route richting Hoorn. Vanaf hier fietst u tot aan Enkhuizen langs de kust van de vroegere Zuiderzee. In dit deel van West-Friesland vindt u nog authentieke dorpjes en de typische stolpboerderijen en molens. Eenmaal in het gezellige Enkhuizen adviseren wij u het openlucht Zuiderzee Museum te bezoeken.

Dag 3: Enkhuizen - Giethoorn

Afstand ca. 70 km

De dag begint met de overtocht van Enkhuizen naar Stavoren. De veerboot brengt u in ca. anderhalf uur naar de overkant van het IJsselmeer. Vanuit Stavoren fietst u verder langs de IJsselmeerkust naar Lemmer. Dan gaat het door het Nationaal Park "De Weerribben" en via Blokzijl naar Giethoorn, het "Venetië van de Lage Landen", uw eindbestemming van vandaag.

Dag 4: Giethoorn - Harderwijk

Afstand ca. 80 km

Als u in Giethoorn bent, moet u zeker een tochtje maken met een "punter" of een "fluisterboot". Daarna fietst u vanuit Giethoorn via het nationaalpark De Wieden naar Zwartsluis. Hier kunt u per boot het Zwarte Water oversteken om verder te fietsen langs de IJsselmeerkust naar de Hanzestad Kampen. Na Kampen bereikt u via het pittoreske Elburg het bekende Harderwijk.

Dag 5: Harderwijk - Amsterdam

Afstand ca. 90 km

Op uw laatste dag van de fietsvakantie rijdt u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland. Dit landschap behoort tot een van de mooiste landschappen van Nederland. Het landschap typeert zich als gras, water en wolken. Het is alsof de "oude meesters" tot leven komen. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg. Onze tip: bezoek hier het kostuum- en visserijmuseum. U vervolgt uw fietsroute via Huizen, Naarden en Muiden naar Amsterdam.

Dag 6: Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag is uw laatste dag in Amsterdam. Wandel in alle rust nog eens door deze mooie Nederlandse stad en vertrek na uw ontbijt op eigen gelegenheid naar huis.