5-daagse fietsvakantie door de Kop van Overijssel

Overijssel, Nederland

  • Bezoek Kampen, Zwolle en Hasselt
  • Fiets door het Nationaal Park Weerribben Wieden
  • Huur een punter in Giethoorn
  • Fietsen over grotendeels fietspaden
  • Dagelijks vertrek mogelijk
Giethoorn Nederland
Weerribben Wieden fietsen
IJsselmeer stel op fiets
IJsselmeer in de avondzon
IJsselmeer dames in klederdracht
Nederland Giethoorn doolhof
Bekijk alle fotos (7 )

Beleef de Kop van Overijssel

Ontdek hoe verrassend mooi de Kop van Overijssel is. Tijdens deze prachtige fietsvakantie bezoekt u verschillende oude Hanzesteden zoals Kampen, Hasselt en Zwolle. U fietst door mooie natuurgebieden zoals het Nationaal Park Weerribben-Wieden. En als parel op de kroon is daar het Venetië van de Lage Landen: Giethoorn!

Niveau van de fietstour:
Niveau 1: lichte fietsreis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 50 km. ADE adviseert voor deze fietsvakantie een fiets met tenminste 3 versnellingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Giethoorn

Aankomst in Giethoorn. U kunt 's middags inchecken in het hotel en heeft een vrije dag te besteden naar eigen invulling. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u zelfstandig een fietstocht uitstippelen en fietsen door de waterrijke omgeving of een punter huren om door de het dorp te varen. U kunt zich ook laten varen in een van de rondvaartboten. U overnacht in een hotel en start de volgende ochtend na het ontbijt met fietsen.

Dag 2: Giethoorn - Blokzijl (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u via Steenwijk, een prima stop voor een kopje koffie, door de landerijen en langs Steenwijkerwold en Oldemarkt naar Ossenzijl. Ossenzijl is de poort naar het grootste aaneengesloten laagveen moeras van Noordwest Europa: de Weerribben Wieden. U heeft 2 keuze uit twee routes. Kiest u de korte versie dan neemt u de LF22 dwars door de Weerribben via Kalenberg naar uw eindbestemming van vandaag. De langere versie is een route met een lus langs Slijkenburg en Kuinre. U overnacht vandaag in Muggenbeet, een klein buurtschap bij Blokzijl. .

Dag 3: Blokzijl - Zwolle (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De fietsroute van vandaag start bij Muggenbeet bij Blokzijl. Blokzijl is een oud vissersstadje dat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Enkele kilometers verderop ligt Vollenhove. Breng een bezoek aan dit stadje en bekijk de historische gebouwen. U vervolgt uw weg over de Zuiderzeeroute via Zwartsluis en Genemuiden richting de Hanzestad Kampen. De IJssel leidt u naar de volgende Hanzestad, Zwolle. Bezoek de stad en ga lekker uit eten in een van de vele goede restaurants die deze stad te bieden heeft.

Dag 4: Zwolle - Giethoorn (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag volgt u de Vecht en de rivier het Zwarte Water naar de volgende Hanzestad: Hasselt. Neem een pauze in dit historische stadje alvorens u doorfietst naar Zwartsluis. Vanaf Zwartsluis fietst u dwars door het nationale park Weerribben Wieden naar uw beginlocatie Giethoorn.

Dag 5: Vertrek vanuit Giethoorn

Vandaag is uw laatste dag in Giethoorn. Na het ontbijt en het uitchecken is uw fietsvakantie ten einde en kunt u de dag naar eigen invulling besteden. Wandel in alle rust nog eens door de mooie stad Giethoorn, bezoek Steenwijk of Meppel of vertrek huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie door de Kop van Overijssel ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie door de Kop van Overijssel .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.4
Locatie/gebied: 8.9
Hotels: 8.1
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.8
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.9
8.0
Goed geregeld muv aasngeven fietsroute
Op vakantie in Mei 2024
Hotels waren prima en uitgebreide informatie werd van te voren toegezonden. Minpunt waren de fietsroutes die werden vermeld. Regelmatig kwamen de door u aangegeven knooppunten niet overeen met de werkelijke fietsknooppunten.
8.0
Fidder
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
alles goed verzorgd alleen hotel Fidder hadden ze geen diner en dat was jammer omdat je heel de dag gefietst hebt en geen zin meer om iets anders te zoeken
1.0
Zoals een fietsvakantie moet zijn
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Dik in orde
Lees meer
6.0
Was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
Maar veel te duur omdat er alleen ontbijt bij was.
10
Prima verzorgt
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Top vakantie gehad prima geregeld met de koffers , wij hadden dan ook top weer Het eerste hotel de harmonie was goed Het 2 e hotel geertien in muggenbeet wat was dat een toplocatie ,vriendelijke mensen fantastisch eten en mooie ruime hotel kamer fantastisch ontbijt helemaal top Het hotel in Zwolle mercure vonden wij duidelijk veel minder kamers super klein de douch was aan de buitenkant behoorlijk geroest , het ontbijt was prima heel veel keus en we vonden het daar heel stil weinig gasten het deed ongezellig aan
8.0
5daagse fietsvakantie is niet juist: het is een driedaagse fietsvakantie.
Alleen reizend
Op vakantie in Augustus 2021
het was een prima vakantie. goed verzorgd.
Lees meer
8.0
Goede service ook voor wat betreft het overbrengen van onze bagage.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Het is ons goed bevallen.
9.0
Goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Goed geregeld duidelijk
9.0
Prima verzorgd, volledig ontzorgd
Op vakantie in Mei 2021
Vakantie was heerlijk. We hebben geboft met het weer! Dat is natuurlijk de helft van het fietsplezier. Verder volledig ontzorgd. Goede hotels, prima ontbijtjes en koffers iedere keer keurig op tijd bij het volgende hotel. De enige 'zorg' die wij hadden was van het ene hotel naar het andere hotel te fietsen. We hebben genoten!
Lees meer