IJsselmeer stel op fiets

5-daagse fietsvakantie door de Kop van Overijssel

IJsselmeer, Nederland

  • Bezoek Kampen, Zwolle en Hasselt
  • Fiets door het nationaalpark Weerribben Wieden
  • Huur een punter in Giethoorn
  • Fietsen over grotendeels fietspaden
  • Dagelijks vertrek mogelijk
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
IJsselmeer stel op fiets
IJsselmeer in de avondzon
IJsselmeer dames in klederdracht
IJsselmeer Nederlands vlaggetje
Bekijk alle fotos (4)

Beleef de kop van Overijssel

Ontdek hoe verrassend mooi de kop van Overijssel is. Tijdens deze prachtige fietsvakantie bezoekt u verschillende oude Hanzesteden zoals Kampen, Hasselt en Zwolle. U fietst door mooie natuurgebieden zoals het nationaal park Weerribben Wieden. En als parel op de kroon is daar het Venetië van de Lage Landen: Giethoorn!

Dag 1: Aankomst in Giethoorn

Aankomst in Giethoorn. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u vandaag een fietstocht door de omgeving maken of een punter huren om door de het dorp te varen. U kunt zich ook laten varen in een van de rondvaartboten.

Dag 2: Giethoorn - Blokzijl

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u via Steenwijk, een prima stop voor een kopje koffie, door de landerijen en langs Steenwijkerwold en Oldemarkt naar Ossenzijl. Ossenzijl is de poort naar het grootste aaneengesloten laagveen moeras van Noordwest Europa: de Weerribben Wieden. U heeft 2 keuze uit twee routes. Kiest u de korte versie dan neemt u de LF22 dwars door de Weerribben via Kalenberg naar uw eindbestemming van vandaag. De langere versie is een route met een lus langs Slijkenburg en Kuinre. U overnacht vandaag in Muggenbeet, een klein buurtschap bij Blokzijl. .

Dag 3: Blokzijl - Zwolle

Afstand ca. 65 km

De fietsroute van vandaag start bij Muggenbeet bij Blokzijl. Blokzijl is een oud vissersstadje dat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Enkele kilometers verderop ligt Vollenhove. Breng een bezoek aan dit stadje en bekijk de historische gebouwen. U vervolgt uw weg over de Zuiderzeeroute via Zwartsluis en Genemuiden richting de Hanzestad Kampen. De IJssel leidt u naar de volgende Hanzestad, Zwolle. Bezoek de stad en ga lekker uit eten in een van de vele goede restaurants die deze stad te bieden heeft.

Dag 4: Zwolle - Giethoorn

Afstand ca. 50 km

Vandaag volgt u de Vecht en de rivier het Zwarte Water naar de volgende Hanzestad: Hasselt. Neem een pauze in dit historische stadje alvorens u doorfietst naar Zwartsluis. Vanaf Zwartsluis fietst u dwars door het nationale park Weerribben Wieden naar uw beginlokatie Giethoorn.

Dag 5: Vertrek vanuit Giethoorn

Vandaag is uw laatste dag in Giethoorn. Wandel in alle rust nog eens door deze mooie stad en vertrek na uw ontbijt op eigen gelegenheid naar huis.